Офіційні сайти відомств




» 2010 » Червень » 25 » ЗБРОЯ, ЯКУ МИ НЕДООЦІНЮЄМО
18:40
ЗБРОЯ, ЯКУ МИ НЕДООЦІНЮЄМО
Через низку причин — як об’єктивного, так і суб’єктивного характеру — воєнно-історична наука в Україні так і не спромоглася вийти із зародкового стану. Відсутня національна концепція воєнної історії, немає координації воєнно-історичних досліджень, окремі наукові осередки розпорошені по різних установах і військових навчальних закладах, а наукові дослідження зводяться лише до вузівських аспірантур та нечисельних ад’юнктур військових ВНЗ, що не може вирішувати надскладних проблем у галузі воєнної історії, а їхня наукова ефективність не відповідає сучасним потребам.

Аксіомою є, що без знання минулого не може бути майбутнього. Саме з воєнно-історичного минулого потрібно вишукувати зерна мудрості, щоб добре озброєний воїн-патріот свідомо боронив Батьківщину. Бо «Івани непам’ятущі» Україну боронити не будуть. А реалії щодо готовності українського війська збройно захищати свою країну не вельми втішні для суспільства.

Воєнна історія покликана створювати підѓрунтя для осмислення сутності сучасних явищ у воєнній справі. Знаннями воєнного минулого народу виховується національна самосвідомість тих, хто тримає в руках зброю. Саме культ героїки свого народу розбуджує і культивує приспані вояцькі чесноти, сприяє формуванню патріотичних почуттів, виховує в людині кращі риси — моральність, честь, гідність, вірність військовій клятві. Професіоналізм військовика тільки тоді матиме сенс, коли, крім стратегічних, оперативно-тактичних знань та досконалого володіння військовою спеціальністю, він відбудеться як громадянин.

Сергій ЛИТВИН, доктор історичних наук, професор, головний редактор журналу «Воєнна історія», Перший заступник Голови Спілки Офіцерів України, полковник

Читати повністю статтю Хто підставив міністра Цушка?


: 1100 | : PORTAL_SOU | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz