Офіційні сайти відомств




» 2011 » Березень » 16 » Подібний досвід у російської армії брати не варто.- підполковник О.КОНОВАЛОВ (Який досвід реформування російської армії може бути корисним?)
20:03
Подібний досвід у російської армії брати не варто.- підполковник О.КОНОВАЛОВ (Який досвід реформування російської армії може бути корисним?)
Міністр оборони РФ Анатолій Сердюков, наприклад, у Повітряно-десантних військах своєї країни, як мені відомо, авторитету не мав, тому що свою роботу спрямовує фактично на їхнє розвалювання. Подібний досвід у російської армії брати не варто.

У нашій організації ми уважно стежимо за досвідом локальних конфліктів і бачимо, що на перше місце як бойова одиниця у світі виходить вертоліт. До речі, в Росії готуються до серійного випуску удосконалених вертольотів «Чорна акула». В Україні є мережа ремонтних заводів, які б можна було модернізувати під випуск подібної техніки. А ми робимо ставку на броньовані машини (бойові машини піхоти, танки тощо), тоді як під час операції американських військ «Буря в пустелі» один батальйон вертольотів «Апач» міг швидко знищити один танковий полк.

Швидкого переходу на контрактну армію у нас не вийшло, бо потрібен цілий пакет державних організаційних і соціальних заходів. Тому, якщо не спромоглися перейти на професійне військо, не слід було фактично знищувати допризовну підготовку. У нас в армії, наприклад, явно не вистачає хороших водіїв, яких повинні готувати у відділеннях Товариства сприяння обороні України. У нас майже закінчено створення структури одного призову (тобто комплектування за одним часом проходження строкової служби). Але це породило проблему передачі досвіду від солдатів, які довше прослужили, більш молодим.

Зараз скорочення армії під гаслами створення мобільних, оснащених сучасною технікою військ слід припинити. Особливо в умовах проголошеної позаблоковості. Бо реально нових озброєнь надходить дуже мало, лише поодинокі зразки, і знову — броньованої техніки. Поряд з потужною армією сусідньої північної імперії нам не потрібно перетворюватися на булгаківського «Ларіосика з Житомира». Щоб не стати схожими на Українську Народну Республіку з її Центральною Радою, яка залишила країну без армії. У Болграді Одеської області, наприклад, фактично знищили цілу аеромобільну дивізію, яка прикривала Південний напрямок, а ще — була потужним україномовним фактором. І на реалізації її техніки нажилися великі бізнесові та армійські боси.

А найперше, що потрібно, то це провести серйозну чистку вищих ешелонів керівництва Збройних сил. Колишній міністр оборони Анатолій Гриценко в боротьбі проти корупції фактично добивав тих, хто вже падав, тобто «хворих оленів», а реального оновлення досягнути не зміг. До того ж один із колишніх міністрів оборони у свій час був відрахований із Житомирського військового училища за погану успішність, інший — 10 років ховався від призову за станом здоров’я. А у війську та запасі є велика кількість порядних, енергійних, кваліфікованих офіцерів, які пройшли через Афганістан, Югославію, миротворчі операції в інших країнах. Тому головне у змінах в армії — кадрове питання.

Олег КОНОВАЛОВ, голова Житомирської обласної організації Спілки офіцерів України, підполковник.

ДЕНЬ:Який досвід реформування російської армії може бути корисним?


: 609 | : PORTAL_SOU | : 5.0/3
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz