Офіційні сайти відомств




» 2012 » Вересень » 30 » ЗВЕРНЕННЯ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ
20:52
ЗВЕРНЕННЯ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ
ЗВЕРНЕННЯ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Сьогоднішній етап боротьби за демократичний поступ Української держави, який завершиться 28 жовтня 2012 року, дає українцям шанс відстояти розвиток України як держави Української та Європейської. Але для цього, окрім перемоги українських партій державного спрямування, у мажоритарних округах мають отримати перемогу абсолютно авторитетні та достойні люди, які не дискредитували себе і мають досвід політичної, громадської діяльності. Важливим є те, як вони відстоювали соборність, незалежність і національні інтереси у минулому та робитимуть це в подальшому.
Спілка офіцерів України вела переговори з різними політичними проукраїнськими силами щодо співпраці у виборчому процесі на рівних. Ми намагались знайти тих хто зацікавиться перспективою представляти наші інтереси у майбутньому парламенті і почати спільно працювати вже під час виборів єдиною командою. З подивом відзначили, що ніхто такою рівноправною співпрацею не зацікавився. Отже, вважаємо, що маємо моральне право робити це самостійно.
Відомо, що позиція армії, у переломні моменти розвитку суспільства може докорінно вплинути на хід революційних перетворень Тоді, – у 1991-му році,кожному військовикові на особистому рівні потрібно було зробити вибір: з ким він? Ми мали приклад наших попередників: січових стрільців, воїнів армії УНР, УГА, Карпатської січі, воїнів УПА.
Перший (а взагалі-то четвертий, враховуючи певні етапи національно-визвольної боротьби на початку ХХ століття) з’їзд офіцерів України відбувся в актовому залі Будинку вчителя 27-28 липня 1991 року в Києві, як і три попередні з’їзди 1917 року. Ідея утворення власного українського національного війська перейшла від попередників у боротьбі за Українську державність. За місяць до проголошення Незалежності було проголошено створення Спілки офіцерів України (СОУ). Цей з’їзд власне поставив перед українським суспільством проблему створення національного війська і нагадав йому про минулу українську волю та славу.
Дякуючи самовідданості членів СОУ, на громадських засадах була напрацьована законодавча база щодо створення національних Збройних Сил України. Таких законопроектів на той час в Україні ще не було. Серед, майже мільйона, військових велася величезна робота щодо залучення їх до підтримки ідеї Незалежності України та створення національних Збройних Сил, як правило, вона проводилась всупереч протидії військового командування. Всі ці 21 рік засвідчили, що незважаючи на всі складнощі та проблеми, СОУ є послідовною у своїх державницьких позиціях, а практична діяльність спрямовувалась на творення Збройних Сил як Українських, сучасних та боєздатних. Але змушені констатувати, що військо сьогодні за формою українське, а по суті до цього стану ще далеко. Через зневажливе ставлення з боку держави до Збройних Сил відбулися руйнівні та депресивні процеси. Незадовільний рівень соціального захисту військовослужбовців може стати суттєвою загрозою національній безпеці України.
Ми за творення професійних Збройних Сил України парламентсько-правовим шляхом, членство в НАТО, Євросоюзі, єдину державну українську мову, та за національну безпеку української держави у світі та кожної окремої людини у суспільстві.
Спілка, як громадська організація, займатиме й надалі активну громадянську позицію у всіх суспільно-політичних процесах.
Ситуація в країні складається так, що активізуватися слід кожному. Тому просимо підтримати офіцерів – спілчан на виборах до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року. Адже офіцери – спілчани це перевірені часом захисники та будівничі української держави.

СПІЛКА ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ ЗАКЛИКАЄ СВОЇХ ЧЛЕНІВ, НАШИХ ПРИХИЛЬНИКІВ І ВСІХ НЕБАЙДУЖИХ ГРОМАДЯН:
НЕПІДТРИМУВАТИ НА ВИБОРАХ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ ПРОВЛАДНОЇ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ БІЛЬШОСТІ!

ГОЛОВА СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ІІ СКЛИКАННЯ
ПОЛКОВНИК В.БІЛОУС

Прес-служба СОУ
: 796 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz