Офіційні сайти відомств




» 2012 » Квітень » 20 » Звернення СОУ до Президента України щодо повідомлень про незаконність обрання Народним депутатом України Д.Саламатіна
19:43
Звернення СОУ до Президента України щодо повідомлень про незаконність обрання Народним депутатом України Д.Саламатіна
Президенту України
Верховному Головнокомандувачу
Збройних Сил України
В.Януковичу



ШАНОВНИЙ ВІКТОРЕ ФЕДОРОВИЧУ!
Перша і єдина військово-патріотична організація, ВГО Спілка офіцерів України (була створена 27-28 липня 1991 року офіцерами – патріотами України), яка стояла біля витоків створення Збройних Сил України, винесла на своїх плечах основний тягар військового будівництва. Спілка офіцерів України продовжує виконувати свої Статутні завдання, ухвалені на 1-му з’їзді у 1991році.
На сучасному етапі розвитку України, Спілка офіцерів України пріоритетом своєї діяльності вважає сприяння захисту національних інтересів України.
Як стало відомо, з засобів масової інформації, Міністр оборони України Дмитро Саламатін отримав громадянство України лише 6 грудня 2005 року, а у 2007 році вже був обраний Народним депутатом України від партії регіонів.
Стаття 76 Конституції України зазначає «Народним депутатом України може стати громадянин України, який на день виборів досяг двадцяти одного року, має право голосу і проживає в Україні протягом останніх п’яти років», тобто до виборів може допускатися лише особа, яка є громадянином України та проживає в Україні протягом останніх п’яти років саме, як громадянин України.
В історії України був випадок, коли у 1998 році в Козелецькому виборчому окрузі Чернігівської області Микола Рудьковський виграв вибори, але суд скасував результати виборів, оскільки М. Рудьковський не зміг довести свого громадянства України протягом останніх п’яти років.
У військовому середовищі викликають занепокоєння зазначені повідомлення ЗМІ та висловлювання політиків України щодо незаконності обрання Народним депутатом України Д.Саламатіна.
Йдеться не лише про приниження, підрив авторитету Збройних Сил України, а й про дискредитацію України на міжнародній арені.
На підставі наведеного, керуючись ст.40 Конституції України, ст.19 Закону України «Про демократичний цивільний контроль над воєнною організацією і правоохоронними органами держави» просимо Вас, як гаранта дотримання Конституції України, Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України, дати відповідні доручення Генеральному прокурору України, Міграційній службі України та іншим державним органам щодо належної правової оцінки наведеним фактам.
З метою об’єктивності проведення перевірки та зважаючи, що Д.Саламатін має доступ до державної таємниці, просимо на час проведення перевірки тимчасово відсторонити Д.Саламатіна від виконання обов’язків Міністра оборони України.

З повагою, за дорученням проводу СОУ

Голова Спілки офіцерів України
Народний депутат України II скликання
полковник В.БІЛОУС

Прес-служба СОУ









: 516 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz