Офіційні сайти відомств




» 2009 » Жовтень » 30 » ЗАСІДАННЯ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ ПОСТАНОВИЛО: ПОТРІБНО ДІЯТИ... І НЕГАЙНО
18:30
ЗАСІДАННЯ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ ПОСТАНОВИЛО: ПОТРІБНО ДІЯТИ... І НЕГАЙНО
Згідно з розпорядком роботи Спілки офіцерів України 17 жовтня в місті Києві пройшло засідання проводу організації. Серед інших питань особливу увагу було приділено стану фінансування ЗС України та заслухано звіт голови Севастопольської міської організації Спілки офіцерів України.
Зі вступним словом на засіданні виступив голова Спілки В’ячеслав Білоус.
— Непродумане реформування, постійне недофінансування видатків на оборону України призвели до критичного стану Збройні Сили України. Найнижчий рівень видатків на оборону був запланований Кабінетом міністрів України у бюджеті на 2010 рік — у розмірі близько 13 мільярдів гривень. Із них 4 мільярди спеціального фонду — це гроші, що їх повинні “заробити” самі ЗС України. І це тоді, коли мінімальні потреби тільки на забезпечення діяльності ЗС України — 20 мільярдів гривень, а реальні потреби, з урахуванням оновлення техніки, — 32 мільярди гривень. Ядерне роззброєння України, ігнорування деякими країнами вступу України до НАТО, інформаційна війна Росії проти України вимагає від органів влади адекватної реакції на зазначені виклики, — підкреслив голова Спілки офіцерів України полковник В’ячеслав Білоус.
Схоже на те, що “адекватної реакції” буде важко дочекатись…Пояснимо чому. Починаючи із січня Спілка офіцерів України здійснила низку звернень до Генерального прокурора України Олександра Медведька, голови СБУ Валентина Наливайченка, віце-прем’єр-міністра України Івана Васюника з приводу ідеологічної обробки українських військовослужбовців. Ці випадки не поодинокі. Тут і “відвідини” представниками Компартії України окремого полку Президента України, військового інституту Київського державного університету, і “бєспрєдєл” навесні в Одесі, коли добре всім відома антиукраїнська організація “Родіна” разом з головою Одеської державної адміністрації Миколою Сердюком провели “бесіду” з особовим складом Одеської механізованої бригади, а під час покладання квітів до пам’ятника Невідомому матросу 9 Травня все ті ж посадовці “забули” підняти Державний прапор України. Всі ці факти задокументовані у зверненні голови Спілки офіцерів України Одеської області полковника Андрія Русіна.
Отже, зазначені приклади показують, що органи державної влади на всіх рівнях не виконують свого обов’язку щодо вшанування державних символів України та впровадження українського(!) історико-патріотичного виховання.
Для отримання повної інформації про подальший хід зборів ми звернулись до голови Севастопольської СОУ Василя Касюка:
— Нам відомо про підсумкову постанову виконавчого комітету Спілки офіцерів України від
17.10. 2009. Поясніть її зміст та кому вона адресована.
— Адресували ми її в першу чергу керівництву країни, а також головам фракцій у Верховній Раді України. Що ж до змісту, то детально я хотів би зупинитись на наступному. Як діючі офіцери, офіцери у відставці, ми усвідомлюємо, що передбачений бюджет на 2010 рік “згубить” наші ЗС. Тому ми пропонуємо збільшити видатки на оборону та встановити їх у розмірі 20 мільярдів гривень. Потрібно провести міжнародну конференцію щодо гарантій безпеки України у зв’язку з добровільною відмовою від ядерної зброї.
Також ми пропонуємо створити додаткові військові частини у Донецькій і Луганській областях та збільшити чисельність загону морської піхоти в Севастополі. Повернення до державної власності горілчаної та тютюнової промисловості — як один з пунктів додаткових надходжень до державного бюджету на оборонні видатки. Всі ці заходи повинні хоча б частково зміцнити становище наших Збройних Сил.
— Василю Мирославовичу, скажіть кілька слів про діяльність вашої організації в Севастополі.
— У цьому році ми відпрацювали зміни до повноважень керівного складу спілки, а також створили первинні осередки організації в районах міста. Нами започатковано автопробіги з державною та флотською символікою. В рамках співпраці з Військово-Морськими Силами ЗС України члени спілки введені в атестаційні та житлові комісії військових з’єднань Севастопольського гарнізону. На сьогоднішній день завдяки сприянню Севастопольської державної адміністрації ми отримали приміщення для проведення засідань, в якому зараз активно ведуться ремонтні роботи. А завдяки підтримці Центрального проводу Спілки офіцерів України і особливо його голови полковника В’ячеслава Білоуса ми маємо змогу постійно удосконалювати матеріальну базу, закуповувати символіку Спілки.
— Над якими проблемами зараз працює ваша Спілка?
— Нагальним є питання, що стосується військовослужбовців РФ. Після звільнення з лав Збройних Сил вони головним чином залишаються в Севастополі, Криму. Окрім того, що вони поповнюють легіон проросійської “п’ятої колони”, вони ще й отримують українські паспорти. Завдяки цьому користуються пільгами ветеранів військової служби та одержують величезні військові пенсії з фонду Міністерства оборони України. Ми виступили з пропозицією, щоб через МЗС вийти на вище керівництво РФ з вимогою компенсації витрат, а це десятки мільйонів гривень щорічно. Непоодинокими стали випадки отримання пільг через фальсифікацію документів. Тому необхідно провести тотальну перереєстрацію всіх осіб, що отримують пільги як учасники бойових дій та чорнобильці. І насамкінець. Потрібно домогтись повної інвентаризації російських боєприпасів, що знаходяться в штольнях Севастополя та Криму і є власністю ЧФ РФ. Більшість з них підлягають утилізації, з чим не поспішає російська сторона. І коли ЧФ піде, “скарби” — залишаться.
Питання, які намагається вирішити Спілка офіцерів України, — важливі та такі, що не можуть більше чекати. Мільйони гривень витрачаються по-пустому, в той час, коли фінансування ЗС України занижено як мінімум в три рази. Не за горами той день, коли ЧФ буде змушений покинути українську територію, а ми ризикуємо залишитись на “пороховій бочці” під назвою Крим. Шкода тільки, що даними питаннями не займаються відповідні служби, які мають необхідні повноваження і ресурси для врегулювання цих проблем.

Андрій ПСУЙ, “Флот України”



: 979 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz