Офіційні сайти відомств




» 2012 » Квітень » 13 » За нових умов запорукою безпеки може стати лише військовий флот- Тимур БАРОТОВ (пропозиції до парламентських слухань 25.04.12)
12:20
За нових умов запорукою безпеки може стати лише військовий флот- Тимур БАРОТОВ (пропозиції до парламентських слухань 25.04.12)
Враховуючи потребу зміцнення економічного розвитку держави, і її енергетичної складової в першу чергу, у найближчій перспективі слід зосередити зусилля на освоєння енергетичних та інших ресурсів Чорного моря і світового океану, що потребує розвитку власного торгівельного флоту, і відповідно Військово-морських Сил Збройних Сил України, як гаранта безпеки від сучасних загроз на морі (в океані). Тенденції останніх років свідчать про небезпеку сучасного піратства у світовому океані, що вимагає активної протидії засобами військового флоту. З метою освоєння ресурсів світового океану, розвитку власного торгівельного флоту і його безпеки у РФ розроблена і затверджена воєнно-морська доктрина, як важлива складова воєнної доктрини загалом. Заявлена доктрина підтверджує факт перспективного розвитку держави (РФ), як могутньої морської держави.
Україна, що має вихід до моря, на сучасному етапі розвитку не приділяє необхідної уваги такому важливому напряму, як освоєння ресурсів світового океану і Чорного моря зокрема (газовий і нафтовий шельф простягається по дну Чорного моря у нашій економічній зоні), що може стати потужним поштовхом економічного зростання з урахуванням володіння власної кораблебудівної бази.
Щорічно, відповідно до договору по розподілу Чорноморського флоту, в Севастополі звільняється на пенсію і залишається на постійне проживання в Україні кілька сотень військовослужбовців ЧФ РФ, які стають на облік в українські військкомати, отримують пільги як ветерани Збройних Сил України і пожиттєву пенсію, що нараховується із їхньої заробітної плати, яка складає суму від 10 до 25 тисяч грн. щомісячно. З урахуванням терміну дії підписаних Харківських угод, через декілька років вся Україна буде працювати на виплату пенсій військовослужбовцям іноземної держави, які залишаються на проживання в Криму і Севастополі, отримавши українське громадянство, забезпечені житлом і соціально захищені. Їхня кількість щороку зростає, і це створює умови для розвитку сепаратизму, що становить загрозу національній безпеці України. За таких умов до кінця дії Харківських угод Севастополь може перестати бути українським містом де-факто, адже більшість з російських військовослужбовців мають подвійне громадянство (російське і українське) ще задовго до звільнення в порушення статті 4 Конституції України.
Запорукою безпеки такого розвитку може стати лише військовий флот, який вкрай потребує модернізації і розробки нової моделі застосування за нових умов, що мають бути передбачені морською доктриною. За 20 років відсутності державної політики в місцях дислокації Чорноморського флоту Російської Федерації, і в м. Севастополі зокрема, Україна нарощує клубок нерозв’язаних проблем, невирішення яких є прямою загрозою національній безпеці і може привести до втрати територіальної цілісності держави.
Лише системний, державний підхід до вирішення зазначених вище проблем може запобігти такому сценарію розвитку подій.

Повністю пропозиції до парламентських слухань Тимура БАРОТОВА дивитися тут "Запорукою безпеки може стати лише військовий флот, який вкрай потребує модернізації і розробки нової моделі застосування за нових умов"


: 645 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz