Офіційні сайти відомств




» 2009 » Листопад » 9 » Встановлено безпідставність звинувачень Прем'єр-міністром України Ю.Тимошенко керівництва Міноборони - П.Шатковський
20:10
Встановлено безпідставність звинувачень Прем'єр-міністром України Ю.Тимошенко керівництва Міноборони - П.Шатковський
За дорученням Глави держави Генеральною прокуратурою із залученням інших контрольних та правоохоронних органів проведено перевірку правомірності прийняття керівництвом Міністерства оборони рішень у сфері земельних правовідносин, закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти. Про це повідомив Заступник Глави Секретаріату Президента України Петро Шатковський.

За інформацією Генерального прокурора України О.Медведька, згідно з висновками робочої групи, створеної за дорученням Прем'єр-міністра України, з питань правомірності прийняття в період з 24.12.07 по 01.04.09 посадовими особами Міноборони рішень щодо розпорядження землями оборони з порушенням законодавства, тобто без згоди Кабінету Міністрів України, оборонним відомством прийнято рішення стосовно 53 земельних ділянок загальною площею 266,04 га, ринкова вартість яких становить орієнтовно понад 1,07 млрд. грн.

Проте через не включення в основу загальної довідки робочої групи висновків Держкомзему про наявність у землекористувачів, які входять до сфери управління Міноборони та Збройних Сил України, повноважень надавати згоду на вилучення земельних ділянок, припинення права користування ними та зміну цільового призначення земель, відбулося викривлення результатів цієї перевірки. Вивчивши матеріали робочої групи і законодавство із зазначеного питання Генеральна прокуратура України не знайшла підстав для реагування.

Натомість у ході проведення перевірок додержання вимог земельного законодавства в Міноборони встановлено, що пунктом 3 доручення Першого віце-прем'єр-міністра України від 31.01.07 №4889/3/1-07 зупинено операції з реалізації та передачі земель оборони (у тому числі під об'єктами нерухомості).

Зазначена заборона сприяє тому, що близько 6,2 тис. га земель, на яких знаходяться реалізовані та передані об'єкти нерухомості, тривалий час залишаються землями оборони і не використовуються за цільовим призначенням.

Відповідно до положень статті 12 Закону України «Про плату за землю» Збройні Сили України звільняються від сплати земельного податку, а тому нездійснення заходів з передачі вищевказаних земель, насамперед тих, що перебувають під реалізованими об'єктами, створює передумови для ненадходження зазначеного податку та заподіяння збитків державі.

Також Кабінетом Міністрів України тривалий час (з 25.12.03) не визначено порядок використання земель оборони для сільськогосподарських потреб, як це передбачено частиною 1 статті 4 Закону України «Про використання земель оборони». Для усунення зазначених порушень законодавства 05.10.09 Генеральною прокуратурою України внесено припис Прем'єр-міністру України.

За висновками ДПА України, МВС України, ГоловКРУ, Управління Пенсійного фонду України в Печерському районі м.Києва не знайшла свого підтвердження і інформація щодо порушення керівництвом Міноборони бюджетного законодавства при фінансуванні процедур закупівель, формування, встановлення і застосування цін на послуги з організації харчування особового складу Збройних Сил України та постачання пально-мастильних матеріалів.

Секретаріат Президента України


: 819 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz