Офіційні сайти відомств




» 2012 » Вересень » 17 » Влада Кіровоградщини порушує права вірних Київського Патріархату
19:34
Влада Кіровоградщини порушує права вірних Київського Патріархату
Відкритий лист релігійної громади
Святого Володимира смт. Новоархангельськ
Української Православної Церкви
Київського Патріархату


Ми – вірні Української Православної Церкви Київського Патріархату, парафіяни релігійної громади Святого Володимира смт. Новоархангельськ з повною відповідальністю заявляємо про брутальні порушення наших прав органами виконавчої влади та їх керівниками: головою Кіровоградської обласної державної влади С. Ларіним, головою Новоархангельської районної державної адміністрації О. Кожухарем та іншими посадовими особами вказаних установ.

Згідно зі ст. 19 Конституції України «Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.»

Згідно зі ст. 35 Конституції України «Церква і релігійні організації в Україні відокремлені від держави, а школа - від церкви. Жодна релігія не може бути визнана державою як обов’язкова.»

Однак окремі чиновники вважають, що перебування у м’яких кріслах дозволяє їм розпоряджатися життям громад Київського Патріархату на власний розсуд.

У липні 2012 року голова місцевої райдержадміністрації Кожухар Олег Володимирович неодноразово викликав настоятеля нашої громади і, застосовуючи улещування та погрози, намагався примусити о. Іллю перейти до Московського Патріархату.

В цей же час Демішкан Володимир Федорович обманним шляхом отримав оригінали установчих документів громади і, як нам стало відомо з відповіді губернатора на лист єпископа Марка, подав нібито від громади (!) заяву до обласної адміністрації про перехід громади під руку Москви. Всупереч вимогам ст. 12-14 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», п. 8 Статуту громади така заява була прийнята до розгляду Кіровоградською облдержадміністрацією.

Натомість заява від нашої громади про реєстрацію статуту в новій редакції, прийнята на Парафіяльних зборах, очолюваних настоятелем, від 02.08.2012 року, покладена в довгий ящик. Новоархангельська районна державна адміністрація повідомила, що такі збори не відбувалися взагалі (!). Однак законом визначено, що Парафіяльні збори складаються не з представників райдержадміністрацій, не з чиновників, а з православних віруючих, кліриків і мирян, які регулярно відвідують богослужіння і перебувають у послухові настоятелю. Нахабно, цинічно і відверто знехтувані права сотень мешканців Новоархангельська – вірних Київського Патріархату.

Відповідь голови КОДА С. Ларіна на запит єпископа Кіровоградського і Голованівського Марка про ситуацію, що склалася, є брехливою і упередженою.

Мета злодіяння відома – забрати Свято-Володимирський храм, який збудовано українською релігійною громадою, і віддати його тим, кого Шевченко влучно назвав: «Раби, підніжки, грязь Москви». Однак варто нагадати тим рабам Гамаліїлову пораду: «Відступіться від цих людей!.. А коли те від Бога, то того зруйнувати не зможете, щоб випадком не стати і вам богоборцями». Бо Господь посоромленим не буває.

Звертаємось до Президента України, Прем’єр-Міністра України, Міністра культури України, Генерального Прокурора України, Голови Служби Безпеки України, з вимогою відновити законність і правопорядок, спокій і мир у житті православних у смт. Новоархангельськ.

9 вересня 2012 року

Під листом підписалося разом з настоятелем громади більше трьохсот парафіян храму.

Прес-центр Київської Патріархії

: 602 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz