Офіційні сайти відомств




» 2010 » Березень » 30 » Відповідь Спілки Офіцерів України депутату Європарламенту від Польщі пану П. Залевскі
19:36
Відповідь Спілки Офіцерів України депутату Європарламенту від Польщі пану П. Залевскі
№ 32-с
30 березня 2010 року
ДЕПУТАТУ ЄВРОПАРЛАМЕНТУ ВІД ПОЛЬЩІ
ПАНУ П. ЗАЛЕВСЬКІ

Копія НАДЗВИЧАЙНОМУ І ПОВНОВАЖНОМУ ПОСЛУ РЕСПУБЛІКИ ПОЛЬЩА В УКРАЇНІ Я. КЛЮЧКОВСКОМУ
Копія ГОЛОВНОМУ РЕДАКТОРУ ГАЗЕТИ «ДЗЕРКАЛО ТИЖНЯ» МОСТОВОМУ  В.П.

ШАНОВНИЙ ПАНЕ П. ЗАЛЕВСЬКІ !

       До Вас звертається Всеукраїнська громадська організація Спілка офіцерів України.
       Ми ознайомились з Вашим інтерв’ю в газеті «Дзеркало тижня» № 10 13-19 березня 2010 року.
       Як стало відомо із інтерв’ю, саме Ви були одним із двох ініціаторів резолюції Європарламенту від 25 лютого 2010 року.
       Спілка офіцерів України не поділяє Ваших думок щодо історії України і здивована втручанням Європарламенту у внутрішні справи України.
       Резолюція є некоректною з етичних і юридичних підстав. Україна не є членом Євросоюзу, її депутати не представлені у Європарламенті, і не мали можливості спростувати надану Вами інформацію.
       Адже, як випливає з матеріалів інтерв’ю, депутати Європарламенту від Німеччини взагалі не знали хто такий С.Бандера, і при голосуванні покладались лише на думку ініціаторів резолюції.
       Доречно було би запросити на засідання Європарламенту представника України, адже розглядалося питання що стосується саме історії України, а не історії країн членів Європарламенту. При цьому ставиться під сумнів акт Президента суверенної держави України.
       Римське право, яке сповідує Європа, говорить: «Вислухав одну сторону, вислухай і другу…». Не зрозумілим і не логічним є положення п. 19 зазначеної резолюції де містяться заклики до сусідніх країн не втручатися у внутрішні справи України, з огляду на п.20 де йдеться про перегляд рішення стосовно С.Бандери. ( пряме втручання у внутрішні справи України). За дивним збігом обставин нагородження С. Бандери, званням «Герой України», визвало найбільший супротив керівництва Росії, активізацію антиукраїнських сил в Україні.
       Зазначене вказує на існування певного центру, диригента, який координує антиукраїнські дії різних країн та політиків…
До речі, в Україні, керівник комуністичної партії України П. Симоненко у стінах Верховної Ради України робив спробу наклепу на соратника С.Бендери – Р.Шухевича.
       Але як повідомив на своєму сайті Мойсей Фішбейн, 14 січня 2010 року, Печерський суд м. Києва спростував наклеп П.Симоненка і зобов’язав його вибачитись перед рідними Р.Шухевича (копія рішення додається).
       Свою позицію щодо п. 20 резолюції Європарламенту Спілка офіцерів України виклала у Заяві 5 березня 2010р. (копія додається)
       У своєму інтерв’ю Ви стверджуєте, «Західна Україна вважає, що С.Бандера був героєм…» Прошу зауважити, що так вважають члени Спілки офіцерів України у Києві, Дніпропетровську, Запоріжжі, Полтаві, Черкасах, Вінниці, Житомирі, Севастополі…

Шановний пане Залевські!

       В нашому розпорядженні є копії документів, які були оприлюдненні на Нюрбергському процесі. Зокрема, документ № 014 – USSR – секретний циркуляр айнзацгрупи С-5 (опе¬ративні військово-терористичні частини, створені гітлерівцями для ліквідації населення), датований 25 листопада 1941 року. У ньому констатувалося, що "рух Бандери" готує антинімецьке повстання на окупованих терито¬ріях з метою створення незалежної української держави. У зв'язку з цим айнзацгрупі було наказано всіх виявлених бандерів¬ців розстрілювати після ретельного допиту. А всі протоколи допитів негайно відправляти начальству. (копія додається)
       Ще один документ - звіт Головного управління Німеччини про події в Україні, датований 23 жовтня 1942 року: "Організація Бандери зайняла явно ворожу позицію по відношенню до Німеччини і вживає всіх заходів, аж до збройної боротьби, до віднов¬лення незалежності України".(копія додається)
Після проголошення Акту віднов¬лення української держави 30 черв¬ня 1941 у Львові, Степан Бандера опинився під домашнім арештом, а потім - у таборі Заксенгаузен.
       Між Німеччиною і відновленою укра¬їнською державою фактично почалася війна, про яку й свідчать документи Нюрнберзького процесу.
А Ви в інтерв’ю стверджуєте: «…С.Бандера тісно співпрацював з нацистською Німеччиною».
       Просимо Вас надати копії документів, які підтверджують зазначену співпрацю, тому що в інтерв’ю вони відсутні…
       Користуючись нагодою вітаємо Вас з Світлим святом – Воскресінням Христовим.

Додаток: на 4 аркушах
З повагою,

ГОЛОВА
СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
ІІ СКЛИКАННЯ
ПОЛКОВНИК В. БІЛОУС


: 1279 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz