Офіційні сайти відомств




» 2012 » Травень » 17 » Уніан заявляє про цензуру і вимагає зустрічі з інвестором
11:51
Уніан заявляє про цензуру і вимагає зустрічі з інвестором

Трудовий колектив агентства УНІАН вимагає повернення на посаду головреда Олександра Харченка і заявляє про випадки цензури, які допустило нове керівництво.

Про це сказано у заяві профспілкового осередку Національної медіа-профспілки в УНІАН.

Представники профспілки вважають переміщення Харченка на посаду головреда сайту агентства незаконними, оскільки вони порушують Кодекс законів про працю України.

"Ми вважаємо такі неправові дії початком наступу на свободу слова, оскільки в агентстві з’явилися ознаки цензури", - заявили вона.

Як цензуру представники профспілки, зокрема, розцінили той факт, що 12 травня заступник головного редактора сайту УНІАН Микола Кондратенко, представлений у четвер як керівник департаменту інтернет-проектів УНІАН, розпорядився зняти з сайту інформацію про те, що "Ахметов заборонив вступати до Партії регіонів на своїх підприємствах".

"Перед тим, 5 травня, заступник головного редактора розпорядився зняти публікацію під заголовком "Партія регіонів точить зуб на Порошенка?", заявивши, що це "заказуха". Лише після гострих дискусій з Харченком і вимоги від нього розписки, що це не замовний матеріал, Ганницький погодився повернути його на сайт", - йдеться у заяві.

Крім того, стверджують журналісти, на планірці 27 квітня гендиректор УНІАН Осадчий критикував сайт за те, що ставили забагато інформацій про побиття Юлії Тимошенко, а у 17 травня Михайло Ганницький заборонив ставити на сайт УНІАН, де вже вийшла новина про його призначення шеф-редактором агентства, другу сторону конфлікту – коментар Харченка з його позицією щодо звільнення.

"Харченко був єдиним, хто міг протистояти новому керівництву в їх намаганні зробити сайт УНІАН менш гострим, більш лояльним до влади. Вважаємо, що через це його і "усунули", - сказано у заяві.

У зв’язку з цим трудовий колектив заявляє про початок трудового спору з новим керівництвом агентства.

Трудовий колектив вимагає повернення Харченка на посаду головного редактора УНІАН "з усіма повноваженнями і з поверенням посади до штатного розпису".

"Для недопущення цензури в агентстві – створення редакційної колегії, яка прийматиме рішення про зняття з сайту матеріалів. Недопущення звільнення, переведення, переміщення працівників агентства без згоди профспілки та трудового колективу та працівника", - сказано у заяві.

Крім того, колектив вимагає створити комісію для вирішення питання щодо Харченка і вимагає зустрічі з акціонерами ТОВ "УНІАН".

"Трудовий колектив звертається до НСЖУ, НМПУ та інших структур із захисту свободи слова за допомогою у вирішенні цього конфлікту і недопущення знищення незалежного агенства УНІАН", - сказано у заяві.

Як відомо, Харченка перевели на посаду головного редактора веб-сайту агенції, а новим шеф-редактором було призначено Михайла Ганницького. 

Ганницький до призначення в УНІАН працював у ТСН, а раніше тривалий час працював у газеті "Сегодня".

Осадчий був призначений гендиректором УНІАН у лютому цього року і залишається керівником департаменту інтернет-проектів групи "1+1". Раніше він працював в інтернет-виданні "Обозреватель".

УНІАН входить до медіахолдингу Ігоря Коломойського разом з телеканалами 1+1, Сіті, 2+2, ТЕТ, сайтами ТСН.ua, Главред, Телекритика.

Українська правда


: 513 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар


Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz