Офіційні сайти відомств




» 2009 » Жовтень » 22 » «Українську армію знищують навмисне!» - експерти Круглого столу «Проблеми обороноздатності України: український погляд»
16:33
«Українську армію знищують навмисне!» - експерти Круглого столу «Проблеми обороноздатності України: український погляд»
22 жовтня в приміщенні Центру національного відродження відбувся Круглий стіл на тему: «Проблеми обороноздатності України: український погляд». Захід проходив у рамках Програми експертного обговорення «Національна безпека: український погляд».

Організаторами круглого столу виступили Українська Інформаційна Служба та Інститут Національного Державознавства

Доповідачами були Олександр Палій, експерт Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС України, Олександр Галака, екс-начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України, Володимир Цибулько, політолог, Дмитро Панько, директор Агентства Стратегічних Досліджень, Борис Кожин, віце-адмірал ВМСУ, Юрій Юрчина, заступник голови правління Центру воєнної політики та політики безпеки, Андрій Левус, керівник Української Інформаційної Служби. Модератором Круглого столу виступив Михайло Ратушний, голова правління Інституту Національного Державознавства

На Круглому столі було обговорено стан Збройних Сил України, проблеми реформування ЗСУ, оборонна політика держави в контексті нових викликів та позиції кандидатів на посаду Президента України щодо проблем зміцнення обороноздатності країни.

Експерти зійшлися в тому, що стан Збройних сил можна характеризувати як катастрофічний, українська армія на даному етапі є не готовою вирішувати завдання захисту України від внутрішніх та зовнішніх загроз, в когорті яких основне місце посідає Росія.

Увагу доповідачів було сконцентровано не лише на мізерному фінансуванні ЗСУ, але й на проблемі підготовки резерву (за словами В. Цибулька, в Росії таку функцію покладено, зокрема, на козацтво), на проблемі престижності служби в армії, соціальних пільг, житла, гальмування процесів вступу до євроатлантичної системи колективної безпеки (НАТО) тощо.

Основною причиною такого жахливого стану українського війська експерти називають політику керівництва України, за винятком хіба що Президента В.Ющенка. За словами директора Агентства Стиратегічних Досліджень Дмитра Панька, політика діючого уряду може призвести до того, що невдовзі в країні не буде армії як такої.

«Тимошенко свого часу заявила, що для переходу на контракту армію нам потрібно всього лише 5 місяців і 60 млн. грн, тоді як в США процес переходу армію на професійну основу тривав 15 років! Про який ще прояв непрофесіоналізму уряду можна говорити? Мені задється, що така політика спрямована на свідоме знищення армії», - наголосив експерт.

«Однією з причин такого стану наших ЗСУ є те, що в України нема чіткої стратегії і бажання приєднатися до однієї з систем колективної безпеки, що дозволило б модернізувати нашу армію за стандартами одного з військових союзів. У нас зараз нема прийнятих стандартів, під які треба підганяти наше озброєння!», - наголоисв віце-адмірал ВМСУ Борис Кожин.

За словами експерта Інституту зовнішньої політики Дипломатичної академії при МЗС України Олександра Палія, в ситуації, коли українська армія не може з об’єктивних обставни гарантувати територіальну цілісність країни, ми повинні добиватися від провідних держав, в першу чергу – США, гарантій виконання положень Будапештської угоди, а також вимагнати подібних гарантій від блоку НАТО.

«Але в першу чергу ми повинні вирішувати питання, які торкаються політичної площини. Без патріотичного керівництва нам неможливо буде виконати окреслені задачі. Отже, в першу чергу ми маємо привести до влади реальних, а не декларованих патріотів», - підсумував О. Палій

Українська Інформаційна Служба




: 1232 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz