Офіційні сайти відомств




» 2011 » Січень » 12 » "Україна – це моя батьківщина. Це країна, яку я люблю. Але це не моя держава."- Олег РОМАНЧУК 2003 рік.
00:59
"Україна – це моя батьківщина. Це країна, яку я люблю. Але це не моя держава."- Олег РОМАНЧУК 2003 рік.
Шановні відвідувачі порталу СОУ, ми подаєм невеличкий фрагмент інтервю Олега РОМАНЧУКА нашого побратима, шеф-редактора журналу Універсум. Це частина його відповіді лише на одне питання. У 2008 році Універсум писав:"Це інтерв’ю було дане журналові «Молода дипломатія» ще 2003 року. Мало що змінилось відтоді. На жаль. Зрештою, позиція шеф-редактора неодноразово декларувалась у його публікаціях на сторінках «Універсуму» впродовж п’ятнадцяти років. З грудня 1993-го."
Сьогодні вже 2011-й. Тож питання:

– Що для Вас Україн­ська держава – фантом чи реальність?

– Україна – це моя батьківщина. Це країна, яку я люблю. Але це не моя держава. Хіба не має рації Ми­кола Томенко, який стверджує, що наше суспільство інтуїтивно, емоційно чекало іншої держави? І тому максимум, що могла зробити влада, це хоча б запитати народ, яку державу той волів би... Цей політик має слушність, коли наголошує, що сьогодні ми живемо основним конфліктом між абсолютною більшістю суспільства і частиною правлячої еліти. Автономі­зація суспільства й еліти є настільки значною, що сьогодні в Україні існують фактично дві держави. Це є різні планети в світоглядному, ментальному сенсі. Українське суспільство не боїться цієї держави, оскільки не вірить у неї, і не вважає її своєю. Тобто воно змирилося, що формально має державу, і суспільство від неї вже нічого не вимагає, тому що знає, що нічого вона не дасть.

З іншого боку, не треба надто дивуватись чому маємо саме таку недорозвинену державу. За влучним висловом Юрія Саєнка, комунізм – це хвороба бідних і рабів. Суспільство хворе на цю тяжку недугу. А держава кинула пацієнта непризволяще…

Дуже точно, на мою думку, характеризує нинішню Українську державу доктор медиини, відомий вчений-геронтолог, спеціаліст з математичного моделювання Володимир Войтенко: «Україна нині є сумішшю острівців тоталітарного льоду, плинних демократичних структур і викидів антинаціональної (антиукраїнської) та антидержавної (анти-української) пари».

А вісім десятиліть тому історик О. Я. Єфименко майже аналогічно змальовувала соціально-політичну ситуацію в Україні, що склалася після смерті Богдана Хмельницького: «Все… має вигляд якоїсь безладної й безглуздої гри випадковостей. Не встигне з’явитися який-небудь факт і виявити свій зміст, як зникає під навалою інших фактів, що і собі також швидко зникають. Гетьмани змінюють один одного, партії виникають і зникають, перехрещуються впливи, походи, битви й замирення, політичні угоди й компроміси – все миготить перед нами, як у калейдоскопі. І все це кінець кінцем гине, несучи з собою в безодню і політичну єдність і самобутність України».

Відчули якусь різницю? Її нема…

__________________________

ВСЕ ДО ТЕМИ:

На світлині Олег РОМАНЧУК під час дійсної служби.

: 736 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz