Офіційні сайти відомств




» 2012 » Травень » 29 » У Львові відзначили День Героїв. ФОТОРЕПОРТАЖ ЛЬВІВСЬКОЇ ОО СОУ (фото)
11:01
У Львові відзначили День Героїв. ФОТОРЕПОРТАЖ ЛЬВІВСЬКОЇ ОО СОУ (фото)
27 травня, Львів відзначав Свято Героїв. Відтак, на усіх адміністративних будівлях міста, будинках і спорудах органів державної влади і місцевого самоврядування вивішено Державний Прапор України.
Урочистості з нагоди відзначення Дня Героїв розпочалися покладанням квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку, до Меморіалу Українським Січовим Стрільцям на Янівському кладовищі, до Меморіалу Української Галицької Армії на Личаківському кладовищі та до пам’ятника Степанові Бандері.
У заходах взяли участь ветерани національно-визвольних змагань, голова Львівської обласної ради О. Панькевич, депутати обласної ради, представники облдержадміністрації , члени Центрального проводу та Львівської обласної організації Спілки офіцерів України, представники низки політичних партій та громадських організацій.
Вранці також відбулося покладання квітів до пам’ятника Романові Шухевичу в с. Білогорщі. Водночас стартувала естафета Львівського державного університету фізичної культури від пам’ятника Р.Шухевичу до Меморіалу УГА на Личаківському кладовищі. Перед учасниками естафети та громадськістю виступив історик та політв’язень Валентин Мороз.
Урочистості продовжилися урочистим віче біля пам’ятника Степанові Бандері. Перед зібранням виступили історик Ярослав Сватко, голова Львівського крайового братства воїнів ОУН-УПА Олесь Гуменюк, голова Львівського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів Богдан Винниченко, депутат облради Ірина Фаріон. Голова Асоціації Надбалтійських українців Клайпедського краю Леонід Трегуб, який приїхав на День Героїв до Львова на запрошення обласної ради, передав вітання від української громади Литви. Після віче всі присутні колоною вирушили до пам’ятника Тарасові Шевченку вулицями Степана Бандери і Коперника. На час руху колони було обмежено рух транспорту по цих вулицях. Дорогою поклали квіти до пам’ятника жертвам комуністичних злочинів, меморіальних дошок Романові Шухевичу, Євгену Коновальцю.
Біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбувся конкурс-огляд маршових колон «Найкраща похідна чота» між школами м. Львова та дефіле військового оркестру Західного територіального центру військово-музичного мистецтва.
Перед кількатисячним зібранням на площі перед пам’ятником Шевченкові виступили отець Михайло Нискогуз, голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, народний депутат В’ячеслав Кириленко, Герой України Юрій Шухевич, поет та політв’язень Ігор Калинець, голова Львівської обласної організації товариства «Просвіта» Ярослав Пітко.Завершилися заходи святковим концертом. Перед львів'янами виступили: Теодор Кукурудза, гурт "Друга ріка", ВІА "Ватра", Тарас Курчик та Ігор Богдан, який спеціально для цього приїхав з Канади.

Довідка:
  • Свято Героїв або День Героїв щорічно відзначається в Україні в останню неділю травня. У 1941 році Другий великий збір ОУН постановив святкувати 23 травня День Героїв, бо саме в травні пішли з життя „кращі сини України XX століття”: Микола Міхновський, Симон Петлюра, Євген Коновалець.

Львівська обласна організація Спілки офіцерів України
для порталу українських офіцерів (Спілки офіцерів України)


































































































 

Фоторепортаж підполковника Бориса Решетняка та Андрія Роя.


: 644 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар


Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz