Офіційні сайти відомств




» 2010 » Травень » 10 » Табачник знову фальшує
10:20
Табачник знову фальшує
В "прямому ефірі" ТРК "Україна" міністр Табачник знову зробив безглузду історичну заяву. У дискусії з В'ячеславом Кириленком, як завжди "авторитетно", доктор історії і міністр освіти Табачник видав новий факт. 

Він обурився відкриттям у Чернівцях пам'ятника Буковинському куреню. Міністр наголосив, що курінь був оунівським формуванням.

Науковець Табачник, який зазвичай відсилає своїх візаві до авторитетних джерел, зробив гучну заяву, що в Бабиному Яру звірства чинив саме цей курінь.

Як для доктора наук, Табачник припустився грубої методологічної помилки. Науковець щонайменше сказав неповну правду про виконавців злодіянь у Бабиному Яру.

Перед тим як перейти до джерел, треба зауважити, що курінь належав до ОУН (м), тобто мельниківців, які жорстко розходилися з бандерівцями у підходах до співпраці з Німеччиною.

Однією з головних розбіжностей між Мельником та Бандерою якраз і було питання співпраці чи боротьби з німецькими окупантами. Бандерівці вели боротьбу з усіма чужинськими військами на території України, вважаючи їх всіх окупаційними.

А тепер щодо куреню та звірств у Бабиному Яру. Пропоную усім охочим зробити нескладну дворівневу дію в Інтернеті. Заходимо до Вільної енциклопедії "Вікіпедія" за словосполученням "Буковинський курінь".

Там немає жодного слова про Бабин Яр. Водночас написано, що курінь був розформований у 1941 році і за деякими даними його частка влилася до 115 і 118-го батальйонів поліції, які брали участь у каральних операціях в білоруській Хатині.

На цій же сторінці "Вікіпедії" є посилання на офіційний сайт музею у Хатині/

На вказаному сайті зазначено, що цей ресурс належить Міністерству культури республіки Білорусь, тобто він є офіційним представництвом уряду Білорусі в Інтернеті. У вкладці "Политика геноцида" читаємо про 118 поліцейський батальйон наступне (мовою оригіналу):

"118 полицейский батальон был сформирован в 1942 в Киеве из кадровых офицеров и красноармейцев, которые согласились сотрудничать с оккупантами, прошли спецподготовку в различных школах на территории Германии, одели немецкую форму и приняли военную присягу на верность Гитлеру.

Сделав этот шаг - они предали Родину. В Киеве батальон "прославился" тем, что с особой жестокостью уничтожал людей в Бабьем Яру. Это послужило лучшей характеристикой для отправки карателей в декабре 1942г. в Белоруссию".

Прочитавши невеличку статтю на офіційному білоруському сайті, Ви не побачите жодного слова про ОУН. В тому числі, і щодо злодіянь в Бабиному Яру.

Чому слова Табачника можна назвати цинічним фальшем чи брутальним непрофесіоналізмом?

По-перше, за логікою висловлювання міністра у телеефірі, прив'язка куреня до Бабиного Яру мала кинути тінь на весь рух опору ОУН та підтвердити вислови Табачника про злочинну суть всього українського повстанського руху періоду Другої світової війни.

У цій частині дискусії Табачник прагнув через один приклад дати негативну оцінку сотням тисяч інших чесних борців за волю України. Це, щонайменше, некоректно. Як для доктора наук і міністра освіти - тенденційно, а значить непрофесійно.

По-друге, чому Табачник, як людина, що так активно цікавиться історією Другої світової війни, не сказав, що у звірствах у Бабиному Яру брали участь жорстокі перевертні у мундирах Червоної Армії.

За логікою тенденційних суджень Табачника, приклад цих негідників мав би свідчити про злочинну суть всієї Червоної Армії. Усі ж адекватні люди скажуть, що такі аналогії є знущанням над пам'яттю усіх чесних борців проти фашистських окупантів.

І це буде справедливим звинуваченням. Чому ж високопоставлений історик дозволяє собі таку фальш щодо ОУН.

По-третє, факт створення слов'янських каральних батальйонів для злочинів у Бабиному Яру ще раз свідчить про дуже звивисту і складну історію тих важких років. Не можна всіх рівняти під одну лінійку, не можна висмикувати поодинокі факти для обливання брудом сотень тисяч, а то і мільйонів, невинних борців та жертв.

Пане Табачнику, нарешті маєте зрозуміти, що ви не просто дискутант, а посадова особа. ви повинні обережно і зважено підходити до коментувань та інтерпретацій історичних фактів. Ви поки офіційний представник влади, тому вашими вустами мовить держава.

Задумайтеся, це важка зброя у Ваших руках. Не говоріть неправди або напівправди. Це в черговий раз компрометує вас як науковця і міністра, та переводить у ранг нечистоплотного політикана.

Так не гідно для міністра освіти, який має бути мірилом науковості та об'єктивності, для усіх, хто навчається в державі Україна.


Михайло Басараб, політолог

Українська правда


: 840 | : PORTAL_SOU | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz