Офіційні сайти відомств




» 2011 » Травень » 12 » Стосовно невиконання законодавства щодо кредитування житла військовослужбовцям, ветеранам (лист СОУ до КМУ)
22:23
Стосовно невиконання законодавства щодо кредитування житла військовослужбовцям, ветеранам (лист СОУ до КМУ)
Прем’єр – міністру України
М. Я. Азарову

Шановний Миколо Яновичу!

До Спілки офіцерів України звертаються ветерани військової служби з приводу порушення їхніх прав на отримання кредитів на будівництво житла у відповідності до ч.7 ст. 6 Закону України «Про статус ветеранів військової служби і ветеранів внутрішніх справ та їх соціальний захист».
Заявники повідомляють, що у відповідності до зазначеного Закону кредити на будівництво житла повинні надаватися «не пізніше одного року після звільнення з військової служби забезпечення житлом осіб, які потребують поліпшення житлових умов або безвідсоткового кредиту на індивідуальне житлове будівництво чи придбання житла і погашення його в повному розмірі за рахунок Міністерства оборони України.
У Постанові Кабінету Міністрів України від 28.01.2004 р. № 88 «Про затвердження Порядку кредитування будівництва та придбання житла для військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань» зазначено: «військовослужбовці, які не мають житлового приміщення для постійного проживання і перебувають на квартирному обліку за місцем проходження служби, мають право на отримання кредитів на будівництво або придбання житла на строк до 20 років з погашенням за рахунок коштів, передбачених в державному бюджеті військових формувань для будівництва або придбання житла з врахуванням вислуги років: для тих, хто прослужив більше 15 років , – 50%, більше , ніж 20 років – 75%, більше ніж 25 років – 100% кредиту»
Згідно з п.4 зазначеного Порядку «Кредит надається уповноваженим банком…» Процедура вибору банку, який надає кредити визначена п.9 зазначеної Постанови Кабінету міністрів України.
На звернення ветеранів до Міністерства оборони з порушених питань надходять негативні відповіді. Це створює соціальну напругу у військовому, правоохоронному і ветеранському середовищі, спричиняє зниження престижу військової служби та роботи у правоохоронних органах, що підриває боєздатність Збройних Сил України та суттєво знижує професійну спроможність правоохоронної системи держави.
СОУ постійно тримає у полі зору питання про забезпечення житлом військовослужбовців. Окрім проведення круглих столів, семінарів, звернень до органів влади, 08.02.2006 р СОУ разом з профільними комітетами провели парламентські слухання на тему «Про стан забезпечення житлом та іншим гарантіями соціального захисту військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та деяких інших осіб». В результаті яких було напрацьовано цілу низку конкретних напрацювань та шляхів вирішення цієї нелегкої для України проблеми (Рекомендації додаються).
Сподіваємося, що і в Вашій особі ці рекомендації знайдуть підтримку й розуміння.
На підставі наведеного, керуючись ст. 19 Закону України «Про демократичний цивільний контроль над воєнною організацією і правоохоронними органами держави», прошу надати інформацію про причини невиконання посадовими особами органів виконавчої влади Закону України «Про статус ветеранів військової служби і ветеранів внутрішніх справ та їх соціальний захист» і Постанови КМУ «Про затвердження Порядку кредитування будівництва та придбання житла для військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань».

ЗА ДОРУЧЕННЯМ ЦЕНТРАЛЬНОГО ПРОВОДУ

ГОЛОВА СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ,
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ІІ СКЛИКАННЯ
полковник В.БІЛОУС

Прес-служба СОУ


ЩЕ ДО ТЕМИ:
Про Рекомендації парламентських слухань "Про стан забезпечення житлом та іншими гарантіями соціального захисту військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ та деяких інших осіб"


: 711 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz