Офіційні сайти відомств




» 2013 » Грудень » 26 » “Спілка офіцерів України” висловлює своє обурення розгулом криміналітету та нападами на громадян України
23:25
“Спілка офіцерів України” висловлює своє обурення розгулом криміналітету та нападами на громадян України

zaiava chornovol 1ЗАЯВА
Проводу Всеукраїнської громадської організації "Спілка офіцерів України”

Останнім часом у різних регіонах України почастішали випадки жорстоких нападів та розправ "невідомих” осіб на активістів Євромайдану з нанесенням їм тілесних ушкоджень та з пошкодженням їхнього майна.
Владними правоохоронними органами до цього часу не розкрито жодного такого злочину, що не може не викликати справедливого обурення громадськості. Ще свіжі у пам’яті людей зволікання правоохоронних органів щодо розслідування та встановлення причетних осіб до побиття журналістів 18 травня у м. Києві, в той же час коли журналісти імена, місце реєстрації ”тітушок” змогли узнати вже на другий день.
Сьогодні вночі стався черговий напад на активістку Майдану, відому журналістку, Тетяну Чорновол, яку було нещадно побито трьома "невідомими”, зафіксованими її автомобільним відеореєстратором, чоловіками, що переслідували та неодноразово таранили її автомобіль на Бориспільській трасі.
За фактом побиття журналістки Тетяни Чорновол відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство), що викликає подив, оскільки за наслідками її жорстокого побиття, це був очевидний замах на вбивство, пов'язаний з її професійною діяльністю та безпосередньо з журналістськими антикорупційними розслідуваннями.
Зокрема, Тетяна Чорновол писала про злочини таких відомих владних чиновників, як Захарченко, Медведчук, Клюєв, Льовочкін та Віктора Януковича.
Злочинці від влади, точно знають, що законослухняні українці зброї не мають, а тому адекватно протидіяти злочинцям не можуть, і тому так нахабно, по-звірячому, вночі вбивають, калічать учасників Євромайдану, палять і нищать їхнє майно…
За період з 1995 року по вересень 2013 року ініційовано п'ятнадцять спроб розгляду законопроектів з питання регулювання обігу цивільної вогнепальної зброї, жоден з яких з вини провладної більшості у ВРУ так і не став відповідним Законом.
Звертаємось до депутатів ВРУ з вимогою негайно прийняти Закон України "Про зброю”. Народ не має можливості отримати захисту від тих, кого він своїм коштом утримує для свого захисту, бо вони самі стали злочинцями, а тому народ має законне право на самозахист!
У відповідь на звіряче побиття журналістки Тетяни Чорновол закликаємо всіх українських та іноземних журналістів найближчими днями випуски новин і політичних програм, номери видань присвятити одній темі – всебічному висвітленню переслідувань та репресій проти активістів Євромайдану і журналістів.


Всеукраїнська громадська організація "Спілка офіцерів України” висловлює своє обурення розгулом криміналітету та нападами на громадян України, що активно висловлюють свою незгоду з антинародними та корупційними діями влади та бездіяльністю керівників правоохоронних органів України.
Сьогодні всі ЗМІ повинні показати те, про що писала Тетяна, і що стало причиною замаху на її життя – розслідування корупційної діяльності Януковича, Клюєва, Захарченка та інших високопосадовців, всебічно висвітлювати залякування та напади на всіх активістів, які брали участь у мирних акціях протесту, бо публічність стає ледь не єдиною можливістю захисту десятків і сотень людей.
Прізвища, фото, адреси місця мешкання та конкретні факти злочинів суддів, прокурорів, слідчих, представників влади, "Беркуту”, нічних "шакалів” та інших злочинців повинні бути виставлені у всіх ЗМІ, в листівках біля їх помешкань. Злочинці бояться висвітлення їх злочинів! Їх родини, як і мати Врадіївського злочинця-міліціонера, повинні соромитися та самі засудити злочини цих "шакалів”!
Ми закликаємо весь журналістський корпус України та всього світу демонструвати те, як безкарність породжує насилля. Відсутність покарання за злочини 18 травня цього року у м. Києві, далі у Врадіївці, в тому числі й політичної відповідальності, призвели до побиття студентів у ніч на 30 листопада 2013 року, відсутність відповідальності за застосування сили на Євромайдані призвело до побиття Тані Чорновол та продовження репресій проти активістів у всій країні.
Звертаємо увагу, що переважна більшість злочинів проти журналістів в Україні традиційно лишаються без розслідування, а винні не несуть відповідальності, в тому числі й за масове побиття журналістів на вул.Банковій 1 грудня. З цим необхідно покічити!
Підтримуємо неодноразові вимоги учасників Майдану та журналістів України щодо усунення з займаної посади та притягнення до кримінальної відповідальності за злочинну діяльність чи/або бездіяльність міністра Захарченка, який довів всім, що не здатен керувати міліцією, що не спроможний захистити український народ, а захищає лише владу від народу.
Ми закликаємо країни-учасниці ОБСЄ, делегації яких ще не приїхали до Києва, негайно направити в Україну спостерігачів ОБСЄ, які б систематично фіксували і давали оцінку подіям в Україні. Просимо якнайшвидше призначити Моніторингову групу, мандат якої повинен включати право перебувати у залі суду під час розгляду справ затриманих учасників мирних зібрань та журналістів для незалежної об’єктивної фіксації ходу судового засідання, а також виступити зі Зверненням до президента України Віктора Януковича та уряду України щодо затягування розслідування ситуації із побиттям учасників мирного зібрання 30 листопада та 1 грудня 2013 р. та журналістів, що висвітлюють ці події у Києві, та у зв’язку з масовими порушеннями прав людини в Україні.

Ми вимагаємо негайно до кінця цього року:
- ідентифікувати та покарати (притягнути до кримінальної відповідальності та заарештувати) винних у побитті учасників мирного зібрання 30 листопада та подій 1 грудня 2013. Зокрема, забезпечити притягнення до кримінальної відповідальності (взяття під варту) бійців спецпідрозділу "Беркут", які порушили чинні Правила та Інструкції щодо застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку (Правила застосування спеціальних засобів при охороні громадського порядку затверджені наказом від 27.02.1991 №49), а саме за нанесення ударів гумовими кийками по голові, шиї та животі;
- запровадити видиму індивідуальну нумерацію шоломів бійців спецпідрозділу "Беркут”, яка зробить можливою ідентифікацію бійця, і допоможе ліквідувати їхню колективну безкарність за перевищення службових повноважень, а в подальшому – ліквідацію цих незаконних воєнізованих формувань.

Цей кримінальний терор з боку влади неодмінно отримає неконтрольовану відповідь українських Кармелюків та Довбушів. Підтвердженням цьому є згорівший сьогодні офіс Партії регіонів на Тернопільщині.

Слава Україні! Героям Слава!

Голова Всеукраїнської громадської організації "Спілка офіцерів України”,
Народний депутат України ІІ скликання,
Капітан 1 рангу Євген Лупаков

Прес-служба СОУ.


zaiava chornovol 1

zaiava chornovol 2

zaiava chornovol 3

: 957 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz