Офіційні сайти відомств




» 2010 » Липень » 11 » Спілка офіцерів України вимагає фінансування будівництва української школи-колегіуму в Севастополі (відео СОУ)
20:13
Спілка офіцерів України вимагає фінансування будівництва української школи-колегіуму в Севастополі (відео СОУ)
відео порталу СОУ

3-го липня в Севастополі члени Виконавчого комітету Спілки Офіцерів України разом з представниками інших громадських організацій (учасниками автопробігу СОУ на підтримку Українського флоту) відвідали будівельний майданчик Української школи-колегіуму у м.Севастополі і висловили обурення з приводу незадовільного фінансування будівництва і намаганням місцевої влади переглянути український статус школи.

Нагадуємо, що українські ЗМІ вже звертали увагу на цю проблему. Зокрема, 24 червня 2010 року  "Україна молода" Ліна КУШНІР у статті "А ви й далі мрійте про українську школу.На добудову українського колегіуму в Севастополі у влади не знайшлося грошей " писала наступне:

"Українську школу–колегіум у Севастополі, яка мала прийняти перших учнів уже 1 вересня 2010 року, не добудують навіть у наступному. «Цього року, на жаль, фінансування недостатнє. Дуже просили, щоб нам дали 21 мільйон гривень для того, щоб ми могли підвести всі комунікації. Тоді в наступному році ми могли б її здати, — каже голова Севастопольської міськ­держадміністрації Валерій Саратов. — Але, на жаль, грошей не дали. Нам Міністерство регіонального розвитку виділило тільки 4,6 мільйона гривень». Правда, пан Саратов сповнений оптимізму, що попри всі складнощі з фінансуванням школу–колегіум будуватимуть, як і всі об’єкти, спорудження яких було розпочато.

Але затягування строків здачі школи — не єдина небезпека, яка над нею нависла. Бо в підсумку може так статися, що це вже буде зовсім інший навчальний заклад. Сам пан Саратов цього не приховує. Як повідомляє УНІАН, він заявив, що «бачив би цю школу гуманітарним ліцеєм, ...у якому з першого класу вивчали б не лише українську, а, звісно, й російську, а також англійську мови». «Жодного перекосу у вивченні мов бути не повинно», — впевнений Саратов, який додає, що його позиція щодо вивчення російської мови «ні на йоту не змінилася», оскільки російська мова для понад 90% севастопольців є рідною. Напевне, мер Севастополя зовсім не вважає перекосом той факт, що із 60 севастопольських шкіл сьогодні жодна не є українською (якщо не рахувати один–єдиний інтернат для сиріт з українською мовою навчання)! А 61–ша, бач, може створити перекос!

Член севастопольського осередку товариства «Просвіта» Микола Владзімірський не виключає, що будівництво української школи навмисне гальмують, аби вона не склала конкуренцію існуючим навчальним закладам. «Тут такої конкуренції бояться», — каже «просвітянин». Він розповів «УМ», що ця школа споруджується у престижному районі — в бухті Омега, і буде надзвичайно красивою, з хорошою навчально–матеріальною базою. Навіть екс–начальник управління освіти і науки Севастопольської міськдержадміністрації Микола Чербаджі не приховує, що це буде один із найбільш «просунутих» навчальних закладів Криму» і «туди стоятимуть черги». Може, з огляду на це когось «жаба душить» і розмови про перепрофілювання школи справді не випадкові?

«Боюся, щоб не сталося так, як під Сімферополем три роки тому, — додає Микола Владзімірський. — Коли незалежна Україна побудувала українську школу, але її з триколорами «відбили» і зробили загальною. Такі тенденції вже є, бо й сам Саратов місяців два тому заявляв, що профіль школи можна буде змінити. Зараз уже навіть у деяких документах не згадується, що це має бути українська школа. Якщо її перепрофілюють, наша мрія — мати в Севастополі школу з державною мовою навчання — на цьому закінчиться. Хоча зрозуміло, що це має бути навчальний заклад не тільки для 70 тисяч українців, які мешкають у Севастополі, а й для росіян і кримських татар, які хочуть навчатися державною мовою і пов’язують своє майбутнє з Україною».

_________________________________________

Всеукраїнська громадська організація Спілка Офіцерів України готує звернення до всих державних органів влади з приводу негайного збільшення фінансування і обовязкового внесення коректив в бюджет наступного року з урахуванням того, що воно було недостатнім. Також СОУ наголошує на недопустимості перегляду українського статусу школи-колегіуму як стратегічно важливого обєкту Української держави на території Криму.

Петро ЛИСЕНКО.

Портал українських офіцерів - СПІЛКА ОФІЦЕРІВ  УКРАЇНИ


: 805 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz