Офіційні сайти відомств




» 2013 » Серпень » 23 » СОУ долучилася до вшанування пам'яті жертв сталінізму та нацизму (фото КУН, відео Радіо Свобода)
20:57
СОУ долучилася до вшанування пам'яті жертв сталінізму та нацизму (фото КУН, відео Радіо Свобода)

23 серпня у Міжнародний Європейський день пам'яті жертв сталінізму та нацизму біля пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-33 років на Михайлівській площі у Києві представники Спілки офіцерів України взяли участь у заходах із вшанування мільйонів загиблих українців від нацистського та комуністичного режимів та відзначили День українського прапора.

Розпочав мітинг Голова Спілки офіцерів України, заступник Голови КУН Євген Лупаков, який зачитав коротку історичну довідку про трагічні сторінки українського народу ХХ століття. Українці постраждали і від нацизму, і від комунізму, зазначив Євген Лупаков, проте московський імперіалізм і тоталітаризм безжально винищував українців впродовж 300 років, тож від нього наша нація зазнала найбільш втрат.

Після вступного слова до пам’ятного знаку жертвам Голодомору було покладено квіти від всіх організацій – учасників мітингу, хвилиною мовчання вшановано пам’ять всіх невинно вбитих у війнах, голодоморах, під час більшовицьких репресій і депортацій.

Лідер Конгресу Українських Націоналістів Степан Брацюнь виступив перед присутніми із пшеничними колосками в руках. Він розповів, що саме в серпні 1932 року була прийнята злочинна постанова «про п’ять колосків», за якою розстрілювали та арештовували навіть дітей, які намагались врятуватись від голоду, взявши з поля жменьку зерна.

«Я хочу згадати сьогодні своїх земляків-подолян, а також своїх родичів, які загинули під час Голодомору, які не мали цих кількох колосків, щоб вижити й дати майбутнє своїй родині і своїй землі», – сказав Голова Конгресу.

За його словами, нинішня влада не визнає Голодомор геноцидом українського народу на догоду Росії, а також повністю віддала на поталу цій недружній державі нашу культуру, мову, освіту.

«Нині ми стоїмо на порозі доленосної події – підписання Угоди про асоціацію із Європейським Союзом. Маємо не втрати свій шанс і зробити все для того, щоб Україна стала повноправним членом європейського співтовариства. Сьогодні, у День українського прапора, ми маємо міцно тримати наш синьо-жовтий стяг, аби продовжити боротьбу за могутню українську державу», – наголосив Степан Брацюнь.

На мітингу також виступили один із останніх радянських політв’язнів Григорій Куценко, історик Роман Мотузко, Голова ВУТ «Просвіта» Павло Мовчан, представник Народного Руху України Віктор Горбач.

Віктор Горбач запропонував на місці пам’ятного знаку жертвам Голодомору 1932-33 років на Михайлівській площі встановити пам’ятник жертвам тоталітарних режимів. Ініціатива була одноголосно прийнята учасниками віча.

На завершення, на честь Дня прапора, активісти національно-патріотичних сил розгорнули найбільший в Європі прапор України та пройшлися з ним до Європейської площі, скандуючи гасла: «Україна – європейська держава!», «Слава Україні – Героям слава!».

За повідомленням Прес-служби КУН.


   

  

.    

Фото сайту http://cun.org.ua/



Відео Радіо Свобода

: 510 | : PORTAL_SOU | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz