Офіційні сайти відомств




» 2012 » Травень » 5 » Шануй, а не святкуй! Памятай тих, хто загинув у роки Другої світової війни!
16:40
Шануй, а не святкуй! Памятай тих, хто загинув у роки Другої світової війни!
8 Травня - День пам'яті жертв Другої світової війни

Цього року українська влада знову запропонує нам відзначати перемогу 9 травня. Політики та можновладці будуть обсипати ветеранів грошовими обіцянками та привітаннями. По містах України висітимуть червоні прапори та лунатимуть феєрверки. Країна святкуватиме по повній програмі…


Чи є привід святкувати?

-Під час Другої світової українці де-факто не мали власної держави і опинились між двох тоталітарних режимів - СРСР та Третього Рейху. Україна в радянсько-німецькій війні була об'єктом зазіхань окупантів, а не самостійною силою, що могла відстоювати інтереси власного народу. Тому мала місце перемога одного режиму над іншим, але не перемога України.

-Для українців Друга світова розпочалася у 1939 р. з окупації незалежної Карпатської України та тривала до середини 1950-х років, допоки підпілля воювало проти радянського режиму. Тому трактування війни як "Великої Вітчизняної” є вкрай некоректним, а є лише анахронічним пережитком радянських ідеологічних штампів.

-Більшість вояків Червоної Армії захищали свої домівки та рідних, а не воювали за комуністичний лад та радянську верхівку. Наразі ж влада пропонує ототожнювати подвиг вояків з подвигом тоталітарного режиму.

Акт про капітуляцію нацистської Німеччини був підписаний за київським часом 8 травня о 23:43. Тому прив'язка 9 травня до цього акту для України є безпідставною.

-Абсолютна більшість країн учасниць Другої світової у травні не святкують, а саме вшановують пам'ять загиблих у війні.

Збережімо історичну пам’ять, а не танцюймо на кістках!




http://8travnya.org.ua/

: 543 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар


Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz