Офіційні сайти відомств




» 2010 » Грудень » 6 » Саме цей день став офіційним Днем створення Збройних Сил України. Офіційне вітання СОУ.
12:46
Саме цей день став офіційним Днем створення Збройних Сил України. Офіційне вітання СОУ.


6 грудня 2010 року Україна відзначає 19-у річницю Збройних Сил.

Шлях до створення власної армії був не легким.

27-28 липня 1991 року українськими офіцерами – патріотами, ще за існування Радянського Союзу, створено Спілку офіцерів України (СОУ) - громадську організацію військово - патріотичного спрямування. Основною метою СОУ було визначено: "Консолідація зусиль офіцерів навколо української державотворчої ідеї та сприяння створенню професійних Збройних Сил України парламентсько-правовим шляхом". СОУ сприяла поверненню військовослужбовців Радянської Армії – українців до України, переймалася соціальним захистом військовослужбовців та членів їх родин, запобігала незаконному вивезенню за межі України військового майна та озброєння. Одразу, після свого створення, СОУ активно включилася в боротьбу за незалежність Української держави, виступила проти повернення тоталітарного режиму прихильників ГКЧП в Україні.

16 вересня 1991 року, відбулося перше засідання робочої групи, під керівництвом заступника голови СОУ полковника В. Лазоркіна, щодо створення нормативно-правової бази для функціонування Збройних Сил України.

28 вересня 1991 року, за пропозицією Спілки офіцерів України робочу групу очолив голова Комісії Верховної Ради України з питань оборони та надзвичайних ситуацій генерал армії В.В. Дурдинець. Зазначена комісія, разом з представниками Державного Комітету з військових питань при Кабінеті Міністрів України, готувала проекти Законів України «Про Збройні Сили України», «Про оборону України», «Про національну Гвардію України» та інші.

9 жовтня 1991 року генерал-майор К.П. Морозов опублікував статтю у газеті «Народна армія» «О проекте Закона о Вооруженных Силах Украины.»

20 жовтня 1991 року Верховна Рада України прийняла у першому читанні Закон України «Про Збройні Сили України».

2-3 листопада 1991 року відбувся ІІ з’їзд Спілки офіцерів України. З доповіддю на з’їзді «Завдання СОУ у створенні Збройних Сил України» виступив Міністр Оборони України Костянтин Петрович Морозов. 700 делегатів з’їзду прийняли першими в Україні Присягу на вірність народу України.

6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила у ІІ читанні і в цілому Закон України «Про Збройні Сили України». Саме цей день став офіційним Днем створення Збройних Сил України.

Насамперед щиро та сердечно вітаємо воїнів УПА, всіх учасників боротьби за незалежність України, першого Міністра Оборони України генерал-полковника К.П. Морозова, генерал-майора В.С. Муляву, першого командувача ВМС України віце-адмірала Б.Б. Кожина, членів організаційного комітету по скликанню І з’їзду Спілки офіцерів України, членів СОУ, військовослужбовців ,які стоять на сторожі Незалежності України.

Бажаємо міцного здоров’я, щастя, успіхів та наснаги у справі захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

З повагою,
за дорученням Проводу СОУ

ГОЛОВА СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ІІ СКЛИКАННЯ
ПОЛКОВНИК В. БІЛОУС


: 1021 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz