Офіційні сайти відомств




» 2010 » Липень » 16 » "Промінь Просвіти" про автопробіг СОУ
10:44
"Промінь Просвіти" про автопробіг СОУ
Напередодні Дня Українського флоту 3-го липня 2010 року в місті Севастополі за ініціативою Всеукраїнської громадської організації «СПІЛКА ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ» і за підтримки інших громадських організацій (зокрема, - Української Народної Ради та Криворізького міського об’єднання Всеукраїнського товариства ПРОСВІТА імені Тараса ШЕВЧЕНКА) відбувся традиційний АВТОПРОБІГ НА ПІДТРИМКУ УКРАЇНСЬКОГО ФЛОТУ. Автомобільну колону, прикрашену прапорами Військово-морських сил України, Спілки офіцерів України і, звичайно ж, державними прапорами України севастопольці не тільки побачили, але й зустрічали гучними автомобільними сигналами протягом усього маршруту від пам’ятника гетьману Петру САГАЙДАЧНОМУ, засновнику Українського державного флоту, до Меморіалу загиблим морякам і - пам’ятного знаку на честь 10-річчя ВМСУ і пам’ятника Тарасу ШЕВЧЕНКУ.
Цей день громадськість розпочала спільною молитвою «За Україну і Український флот» біля пам’ятника Петру САГАЙДАЧНОМУ за участю представників українських церков у місті Севастополі. На цьому ж місці «За заслуги у національно-визвольній боротьбі, за утвердження та розбудову Української держави та з нагоди 100-річчя з дня народження Головного командира УПА, провідника ОУН генерал-хорунжого Романа ШУХЕВИЧА» ювілейні відзнаки за дорученням Братства ОУН УПА вручив Голова СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ народний депутат України ІІ скликання полковник В’ячеслав БІЛОУС.
Після короткого мітингу і вручення посвідчень новим членам СОУ учасники поклали квіти до пам’ятника Петру САГАЙДАЧНОМУ і вирушили автопробігом по місту. А після покладання квітів до меморіалу загиблим морякам і вшанування їхньої пам’яті на підході до пам’ятної стели на честь 10-річчя Військово-морських Сил України без попередньої домовленості учасники на всі легені заспівали Державний гімн України і поклали квіти до підніжжя споруди. А Голова СОУ В’ячеслав БІЛОУС разом із представниками Севастопольської міської організації СОУ прикріпили на стелу символічний прапорець ВМС України.
Вшанувавши Тараса ШЕВЧЕНКА покладанням квітів і прапорців ВМС України до пам’ятника, учасники ділилися думками й читали вірші про все, що зроблено і що треба робити для України, для українського флоту, українства…
Оскільки організатори взяли за мету засвідчити повагу до Українського флоту, підкреслити, що Україна була, є і буде морською державою та підтримати українство в Криму, заходи безпосередньо автопробігом не обмежилися.
Цього ж дня відбулося спільне засідання виконкому Спілки офіцерів України і президії Української Народної Ради, під час якого було ретельно обговорено і прийнято декілька рішень з приводу проблем українського державного будівництва та національного відродження в місті Севастополі та автономній республіці Крим, українських військово-морських сил як головної опори Української держави в Криму, про стан корветобудування і про пошук шляхів підтримання озброєності військово-морських сил України, про стан допризовної підготовки та про військово-патріотичне виховання молоді в Україні.
Учасники спільного засідання відвідали будівельний майданчик української школи-колегіуму (на 720 учнів) в Севастополі, будівництво якої повинно було завершитись у 2009 році, й висловили обурення вкрай незадовільним фінансуванням будівництва та намаганням місцевої влади змінити український статус цього майбутнього закладу. Також при відвідуванні кораблів ВМС України учасниками заходів було передано близько 1000 книжок українським морякам.
Слід відзначити, що найбільш активно ініціативу Спілки Офіцерів України підтримала Українська Народна Рада на чолі з її Головою, народним депутатом України декількох скликань Миколою ПОРОВСЬКИМ. Підтримати Український флот і Українську громаду приїхали люди зі всієї України.




автопробіг;



біля Меморіалу загиблим морякам;



на тлі недобудованого корпусу школи; вручення нагороди Мирославу
МАМЧАКУ.

Петро ЛИСЕНКО,
заступник голови Криворізького міського об’єднання ВУТ «Просвіта» імені Тараса ШЕВЧЕНКА,
член СОУ.
Фото автора.

Промінь Просвіти


Про ці події ще

Відео СОУ
Автопробіг(огляд)

Інтервю Голови СОУ В.Білоуса

Громадськість обурена недофінансуванням української школи-колегіуму в Севастополі

"Українське життя в Севастополі" про автопробіг

Фотоальбом СОУ на FACEBOOK


: 781 | : PORTAL_SOU | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz