Офіційні сайти відомств




» 2009 » Грудень » 11 » Прем’єр-міністр має невідкладно звернутися з поданням до парламенту про звільнення Ю. Луценка із посади – Президент
22:09
Прем’єр-міністр має невідкладно звернутися з поданням до парламенту про звільнення Ю. Луценка із посади – Президент

Прем'єр-міністру України Ю.В.ТИМОШЕНКО

Шановна Юліє Володимирівно!

Звернутися до Вас мене спонукає значне послаблення активності боротьби із корупцією та злочинністю.

За останні роки Україна суттєво погіршила свій рейтинг доброчесності: із 99 місця у 2006 році до 146-го у 2009 році. Згідно із черговим звітом міжнародної правозахисної організації Transparency International щодо рівня корупції у світі «Барометр глобальної корупції -2009» Україна посіла останню сходинку серед «нових незалежних країн».

Упродовж десяти місяців поточного року утримується тенденція зменшення кількості викритих корупційних правопорушень (на 13,9 %) та притягнутих до адміністративної відповідальності корупціонерів (на 15,4 %). Послаблення активності боротьби з корупцією відбулося в основному за рахунок органів внутрішніх справ (на 40,2 %), кількість притягнутих до відповідальності корупціонерів за матеріалами МВС України скоротилася із 1433 до 858 осіб. Погіршилася якість збору доказів корупційної діяльності. Відсоток закритих адміністративних справ у поточному році зріс до 22,3 %.

Водночас кількість злочинів зростає, однак їх розкриття щомісяця стає все нижчим і досягло, на мій погляд, критичної межі, коли залишаються нерозкритими більше 30 % злочинів. Окрім того, на 1 грудня поточного року залишилися нерозкритими з минулих років майже 7 тис. умисних убивств, 18 тис. розбоїв, 216 тис. грабежів та близько 1 млн. 400 тис. крадіжок. А за кожним із цих злочинів стоїть скривджений громадянин України, який чекає захисту від державних правоохоронних інституцій.

Свої непрофесійні дії та провальні результати роботи Ю.В.Луценко намагається перекласти на інших осіб.

Мушу констатувати, що сьогодні правоохоронні органи продовжують працювати неефективно. Головне завдання правоохоронної системи, яке полягає у безумовному забезпеченні конституційних прав і свобод кожної людини і громадянина, не виконується.

Неодноразове привернення уваги Міністра внутрішніх справ України до активізації роботи у системі правоохоронної діяльності ігнорується.

Ураховуючи викладене, пропоную невідкладно звернутися з поданням до Верховної Ради України про звільнення Ю.В.Луценка із займаної посади Міністра внутрішніх справ України.

З повагою

Віктор ЮЩЕНКО


Також сьогодні Президент звернувся до голів депутатських фракцій і груп у Верховній Раді України з листами відповідного змісту. У листах Президент повідомив про порушення ним перед Прем'єр-міністром України питання щодо невідкладного звернення до парламенту з поданням про звільнення Ю.Луценка із займаної посади Міністра внутрішніх справ України.

Віктор Ющенко висловив сподівання на конструктивну громадянську та державницьку позицію депутатських фракцій у розгляді порушеного питання.

president.gov.ua


: 833 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz