Офіційні сайти відомств




» 2011 » Грудень » 7 » Повідомлення СОУ за підсумками круглого столу “2О РОКІВ НА ШЛЯХУ ВІДРОДЖЕННЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ”
21:15
Повідомлення СОУ за підсумками круглого столу “2О РОКІВ НА ШЛЯХУ ВІДРОДЖЕННЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ”
Напередодні ювілейних дат, у Спілці офіцерів України, доброю традицією стало проведення науково-практичних конференцій, круглих столів…
Як відомо, 30 липня 2011 року, у день 20 річниці організації, СОУ провела науково-практичну конференцію, а 3 грудня 2011року, напередодні 20 річниці ЗСУ, спілчани провели круглий стіл на тему: «20 років на шляху відродження Збройних Сил України» .
З доповідями виступили п-к В.Білоус – голова СОУ, п-к П.Костюк – член Проводу СОУ, п-к В.Лазоркін – член Львівської обласної організації СОУ, п-к Г.Чепкий – член Київської міської організації СОУ, кандидат технічних наук, п-к О.Сасько – представник Уповноваженого ВРУ з прав людини,
В обговоренні доповідей виступили: п-к В.Таратушка – голова Дніпропетровської обласної організації СОУ, п\п-к О.Юзюк – голова Хмельницької обласної організації СОУ, п\п-к О.Коновалов – голова Житомирської обласної організації СОУ, кап. I рангу А.Грищук – член міської організації СОУ, п-к С.Литвин – 1-й заступник голови СОУ, п-к В.Зозуля – член Київської міської організації СОУ,
кап II рангу Т.Боротов – заступник голови Севастопольської міської організації СОУ.
В роботі круглого столу брали участь 35 представників з 20 обласних організацій СОУ.
Доповідачі та виступаючі констатували, що ЗСУ відбулися. Створена відповідна нормативно-правова база для виконання своїх функцій ЗСУ, система військового управління та матеріально-технічного забезпечення, ЗСУ переведено на 3-х видову систему.
Разом з тим, відмічали учасники круглого столу, в ході реформування ЗСУ, акцент робився на механічне скорочення чисельності ЗСУ, а не на якісне покращення боєздатності військ, а зі зміною Міністра Оборони програми та плани – реформування зазнавали кардинальних змін.
Зміна зовнішньополітичних векторів розвитку України в різні часи змушували військове керівництво змінювати програми та плани розвитку війська.
З тривогою учасники круглого столу говорили про відсутність чіткого, на рівні закону України, розмежування повноважень між Міністерством оборони і Генеральним штабом, що призводить до створення конфліктних ситуацій та непорозумінь у військовій сфері.
В останні роки фінансування ЗСУ відбувається на рівні 0,8% – 0,9% від ВВП, замість визначеного законом України «Про оборону України» – 3% від ВВП.
Як результат, 45тис. безквартирних військовослужбовців, низька заробітна платня, програми розвитку техніки і озброєння фінансуються за залишковим принципом. В ЗСУ 20% – 25% первинних посад вакантні, непоодинокі випадки корупції та розкрадання військового бюджету…
Відсутній дієвий парламентський контроль за гуманітарною сферою. До сьогодні ні одна рекомендація, яка була ухвалена на Парламентських слуханнях у 2006 році щодо правового та соціального захисту військовослужбовців, ветеранів ЗСУ та інших військових формувань, не виконана, а звернення СОУ до Президента України, Кабінету Міністрів України, всупереч Закону України «Про звернення громадян» направляються до Міністерства оборони України…
Представники Севастопольської міської організації повідомили про підвищення окладів офіцерам ЧФ РФ, які після звільнення 100% залишаються працювати в Україні. А згідно міжурядових Угод, підвищені пенсії військовим пенсіонерам ЧФ РФ, будуть виплачуватися з бюджету України.
Болючою проблемою є військово-патріотичне виховання військовослужбовців. Мало того, що українці до сих пір не знають своєї правдивої історії, то ще й представники нинішньої влади намагаються законсервувати радянську історію, нав’язати нам чужі традиції.
Негативний вплив на формування світогляду захисників України має процес переписування української історії з боку керівництва Міністерства освіти України, судові тяганини щодо національних героїв України…
Функціонування української мови у війську, не відповідає Конституції України, законам України; у війську здебільшого переважають традиції колишньої Радянської армії.
Учасники круглого столу ухвалили звернення до Президента України, Кабінету Міністрів України, Верховної Ради України щодо проведення парламентських слухань з питань національної безпеки та оборони України.


Учасники круглого столу під час засідання.


Фото порталу українських офіцерів.


Прес-служба СОУ


_________________________________________


Відео засідання круглого столу 3.12.2011.


 


: 590 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz