Офіційні сайти відомств




» 2011 » Лютий » 28 » Прпинити дії щодо передачі цілої низки санаторно-курортних закладів силових відомств. Лист ветеранських організацій до Президента
19:32
Прпинити дії щодо передачі цілої низки санаторно-курортних закладів силових відомств. Лист ветеранських організацій до Президента
Президенту України –
Верховному Головнокомандувачу
Збройних Сил України
Януковичу В.Ф.

Шановний Вікторе Федоровичу!

Вимушені звернутися до Вас про особисте втручання по припиненню дій щодо передачі цілої низки санаторно-курортних закладів, які належать різним міністерствам, у тому числі, Міністерству оборони, МВС, СБУ, Державній прикордонній службі (всього 44 санаторії), до сфери управління Ради міністрів Автономної Республіки Крим (АРК) та вжиття заходів щодо оздоровлення їх фінансового стану та реконструкції.
Як свідчать подібні передачі державного майна у приватну або комунальну власність в минулому, все закінчувалося втратою цих лікувальних закладів для численної армії ветеранів, інвалідів, хворих, яким вони необхідні для лікування та реабілітації.
Так, листом від 28 вересня 2010 року (вих. № 9260\01-46) голова Ради Міністрів АРК підготував проект розпорядження Кабінету Міністрів України «Про передачу санаторно-курортних закладів до сфери управління Ради міністрів АРК», яким передбачається передача 44 санаторіїв із державної власності у власність АРК та збереження на 2011 рік джерела їх утримання за рахунок трансферту врахованого у проекті Держбюджету 2011 року.
Як свідчить пояснювальна записка до проекту розпорядження через «відсутність системного ефективного управління із єдиного центру, раціонального використання бюджетних коштів на території АРК призводить до неефективного використання існуючих природно-лікувальних ресурсів, використання санаторно-курортними установами застарілого обладнання» та т.і. при цьому не наводиться жодного факту такої неефективності.
Вирішення проблем стратегічного розвитку території АРК Голова Ради міністрів АРК В.Джарти пропонує шляхом прийняття вище зазначеного розпорядження. А коли ці заклади попадуть у власність АРК, тоді почнеться «формування єдиної системи підготовки інвестиційних проектів, їхнього супроводу та пошуку інвестора», «підвищення ефективності забезпечення матеріальними ресурсами», «оптимізація їх цінової політики», «впровадження єдиних стандартів оздоровчих послуг» та виконання інших гасел виписаних у пояснювальній записці. В ній же вказується про численні інвестиції в регіон Південний берег Криму – більше 40% загального обсягу інвестицій. То може Голові Ради міністрів АРК слід вирішити питання про виділення земельних ділянок для інвесторів, щоб вони там будували сучасні об’єкти інфраструктури та вирішували проблеми АРК. Чому держава і її управлінці постійно розписуються у своїй безпорядності і безкарно доводять державне майно до руйнації і втрат.
Нагадаємо, що через постійне недофінансування цих бюджетних об’єктів лікування (санаторіїв) вони багато років самостійно заробляють кошти на своє утримання, а держбюджет забезпечує тільки 10-15% їх бюджетного фінансування. А перевівши їх на самоокупність, при формуванні вартості послуг, їм відшкодовують тільки вартість їх утримання, не закладаючи кошти, до складу їх витрат, для реконструкції і розвитку. Власними руками зруйнували державну власність, а тепер, як безпорадні власники, віддаємо його регіональному суб’єкту управління, нібито у нього є кошти на їх реконструкцію. Якщо є реальні інвестори у санаторно-курортні заклади, то може не змінюючи їх власника (державу), слід їх залучити на умовах не відчуження державної власності?
Крім того, пояснювальна записка до проекту розпорядження не враховує того що, наприклад, санаторно-курортні заклади Міністерства оборони України є військовими частинами, на які покладено мобілізаційні завдання, а в особливий період повинні перетворитися у військові госпіталі та використовуватися за призначенням. Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» заборонено зміну підпорядкування, перепрофілювання військово-медичних закладів охорони здоров’я, санаторно-курортних та оздоровчих закладів Міністерства оборони, Служби безпеки, Державної прикордонної служби України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів та відчуження нерухомого майна цих закладів. Може розробники проекту вказаного розпорядження Кабінету Міністрів не знають законодавства України? То їм, як державним службовцям, слід нагадати про присягу, яку вони давали та за її порушення притягнути до відповідальності.
На наше глибоке переконання, реалізація національного пріоритету на 2010-2012 року про розвиток внутрішнього ринку та підтримку національного товаровиробника, прийнятого у Генеральній Угоді на 2010-2012 роки, повинно розвиватись у діаметрально протилежному напрямку.
Так, український санаторно-курортний комплекс, на відміну від міст відпочинку, створених у Туреччині, Єгипті та інших країнах, має свою суттєву перевагу - він створювався для лікування і реабілітації, як найважливішого процесу відновлення здоров’я людини.
Тільки у Міністерстві оборони на санаторно-курортному забезпеченні знаходиться 1 млн. 183,4 тис. осіб, а це споживачі цих послуг. Забезпечуючи їх безкоштовними, пільговими путівками згідно законодавства держава може забезпечити базову загрузку власного санаторно-курортного комплексу, а, проводячи залучення користувачів цих послуг саме по лікуванню і реабілітації із за кордону, отримувати додаткові доходи. Крім того, санаторно-курортний комплекс виробляє кінцеві послуги, які, при їх оплаті, дають можливість споживати товари і послуги цілої низки виробників (медичних послуг по лікуванню і реабілітації, медичного обладнання, продуктів харчування, комунальних, туристичних та багато інших у т.ч. і унікальних для АРК). За інформацією «Укрпрофоздоровниці», надання тільки санаторно-курортних послуг по всім її санаторно-курортним закладам, мала рентабельність у 2009 році майже 9% відсотків. То може не слід руйнувати власність, яка при ефективному управлінні з боку уповноважених державних органів, дозволить внести свою частку у формування внутрішнього ринку та дасть зростання національній економіці.
У зв’язку з викладеним, просимо Вас шановний Вікторе Федоровичу:
- заборонити прийняття будь-яких нормативно-правових актів стосовно передачі цілої низки санаторно-курортних закладів, які належать різним міністерствам, у тому числі Міністерству оборони, МВС, СБУ, Державній прикордонній службі (всього 44 санаторії), «Укрпрофоздоровниці» до сфери управління Ради міністрів Автономної Республіки Крим.
- притягнути до відповідальності державних службовців, які ініціювали та розробили проект вказаного розпорядження Кабінету Міністрів України, в порушення Законів України.
- доручити Кабінету Міністрів України:
- передбачити для міністерств у змінах до держбюджету на 2011 рік та відповідні кошті на санаторно-курортне лікування військовослужбовців, ветеранів, інвалідів війни, інших пільгових категорій.
- до складу вартості послуг санаторно-курортних закладів включати 10 % доходу від вартості санаторно-курортних послуг для отримання і використання цього доходу на реконструкцію санаторно-курортних закладів. Встановити контроль за цільовим використанням цього цільового доходу.
- постійно проводити заходи по залученню користувачів послуг санаторно-курортного комплексу державної форми власності України за її межами.
Будемо вдячні за інформацію стосовно прийнятих рішень.

З повагою,

Голови Громадських ветеранських організацій України:

1. Голова Всеукраїнської громадської організації "Спілка офіцерів України" Білоус
В'ячеслав Олександрович

2. Голова Всеукраїнської Спілки учасників війни Воронцов Володимир Гаврилович

3. Голова Всеукраїнського об'єднання ветеранів Гуменюк Володимир Олександрович

4. Голова Української спілки в'язнів - жертв нацизму Демидов Маркіян Дмитрович

5. Голова Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Доманський Віктор Анатолійович

6. Голова Всеукраїнської Громадської організації "Закінчимо війну" Зубко Юрій Григорович

7. Голова асоціації ветеранів Міністерства внутрішніх справ України Корнійчук Володимир Михайлович

8. Голова Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнська асоціація ветеранів-підводників Кузьмін Олександр Вікторович

9. Голова Всеукраїнського громадського об'єднання "Об'єднання ветеранів розвідки України" Легомінов Володимир Іванович

10. Голова Всеукраїнського Союзу громадських об'єднань, учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів "Всеукраїнський Союз" Палій Віктор Миколайович

11. Голова Всеукраїнської організації інвалідів війни та Збройних сил Семішан Олексій Іванович

12. Президент асоціації соціальної підтримки та захисту співробітників спецслужб України "Співдружність" Сінченко Сергій Григорович

13. Голова Всеукраїнської Громадської організації "Товариство Українських офіцерів" Стеценко Олександр Олексійович

14. Голова організації ветеранів України, Народний депутат України Цибенко
Петро Степанович


: 729 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Лютий 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz