Офіційні сайти відомств




» 2012 » Грудень » 26 » "Оборонна складова бюджету на 2013 рік... веде до повної руйнації Збройних Сил України.”Зверення СОУ до Президента.
20:11
"Оборонна складова бюджету на 2013 рік... веде до повної руйнації Збройних Сил України.”Зверення СОУ до Президента.
ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ
ВЕРХОВНОМУ ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧУ
ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
В.Ф.ЯНУКОВИЧУ
Звернення Проводу Спілки офіцерів України щодо ухвалення Верховною Радою України Закону України «Про державний бюджет України на 2013 рік»

Шановний Вікторе Федоровичу!
Провід Спілки офіцерів України констатує, що прийнятий Верховною Радою України бюджет на 2013 рік є несправедливим, та неефективним. Зокрема, оборонна складова бюджету на 2013 рік, не відповідає ст.17 Конституції України, веде до повної руйнації Збройних Сил України.

Так при заявленій Міністерством оборони України мінімальній потребі фінансування Збройних сил в сумі 22,8 млрд. грн., в ухваленому бюджеті – ця цифра скоротилася до 14,3 млрд. грн., що становить лише 63,2% від мінімальних потреб.

У відповідності до Закону України «Про оборону» Збройні сили України мають фінансуватися у розмірі 3% ВВП, а фінансування на 2013 рік становить лише 0,8% ВВП і є меншим, у порівнянні з кризовими 2008 і 2009 роками.

Мізерною є сума бюджету на оновлення і вдосконалення військової техніки та озброєння, що ставить під сумнів здатність Збройних Сил виконувати поставлені перед ними завдання.

У той же час бюджетом зовсім не передбачено бюджетних коштів на житлове будівництво для військовослужбовців. Подібного не було у жодному бюджеті за всі роки української державності. Це при тому, що надзвичайно ганебна і болюча проблема безхатченків лише у Збройних силах України сягає понад 44 тисячі сімей.

Недофінансування Збройних Сил України унеможливить здійснення підвищення посадових окладів військовослужбовців, осіб рядового та начальницького складу, а також негативно вплине на рівень соціального захисту військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей, поглибить задавнену проблему не перерахування раніше призначених пенсій з урахуванням змін в грошовому забезпеченні військовослужбовців, невиплати компенсацій за піднайом житла та за не отримане речове майно, погіршить медичне забезпечення тощо. Все це, в свою чергу, посилить соціальну напругу у середовищі військовослужбовців та членів їх сімей.

На підставі наведеного, керуючись ст. 19 Закону України «Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави» вимагаємо:
1. Верховній Раді України негайно внести зміни до бюджету України на 2013 рік, збільшивши фінансування Збройних Сил України як мінімум до 1,3% ВВП.
2. Скерувати відповідні бюджетні кошти на забезпечення послідовного впровадження державної соціальної політики підвищення стандартів життя військовослужбовців, підвищення посадових окладів та окладів за військові звання, усунення ганебної диспропорції в розмірах пенсій в залежності від року звільнення військовослужбовців, що є багатолітнім грубим порушенням прав, гарантованих Конституцією та законами України.
3. Зобов’язати всі органи державної влади в подальшому забезпечити фінансування Збройних сил України у відповідності до Закону України «Про оборону», тобто не менше 3% ВВП, та ввести до чинного законодавства норми цивільно-правової та кримінальної відповідальності за порушення цього закону.
4. Кабінету Міністрів України з метою оновлення та вдосконалення техніки та озброєння у Збройних Силах України розробити державну програму відродження ВПК України та забезпечити її фінансування.
5. Скерувати необхідні бюджетні кошти на виконання Комплексної державної програми забезпечення військовослужбовців житлом. Підтверджуємо неодноразово висловлювану Спілкою офіцерів України пропозицію – визнати борг перед безквартирними військовослужбовцями, як внутрішній державний борг і здійснювати його погашення з державного бюджету України.

Ухвалено Проводом Спілки офіцерів України

12 грудня 2012 року

З повагою,

ТВО ГОЛОВИ СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
НАРОДНИЙ ДЕПУТУТ УКРАЇНИ II СКЛИКАННЯ
ПОЛКОВНИК В.БІЛОУС

Прес-служба СОУ





: 492 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz