Офіційні сайти відомств




» 2009 » Жовтень » 8 » Навчання засвідчують, що українське військо має високий ступінь професійної підготовки, високий патріотизм та дух - Президент.
19:27
Навчання засвідчують, що українське військо має високий ступінь професійної підготовки, високий патріотизм та дух - Президент.

На Південній військово-морській базі ВМС ЗСУ в Криму Президент України – Верховний Головнокомандувач Збройних Сил Віктор Ющенко відвідав тактичні навчання Військово-Морських Сил нашої армії. На навчаннях були присутні Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України Сергій Кириченко, Командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України Ігор Тенюх, Перший заступник Глави Секретаріату Президента Юрій Єхануров.

На морському десантному полігоні бази, що на озері Донузлав поблизу смт.Новоозерне під Євпаторією, В.Ющенко зокрема спостерігав за діями підрозділів спецпризначення, військ берегової оборони та морської авіації, які виконували завдання за призначенням у взаємодії з армійською авіацією Сухопутних військ та винищувальною авіацією Повітряних Сил. Верховний Головнокомандувач також мав змогу побачити пошуково-рятувальні роботи на морі.

Глава держави, крім того, ознайомився з організацією матеріально-технічного забезпечення плавскладу Військово-Морських Сил України. В.Ющенко спостерігав за завантаженням протикорабельних крилатих ракет «Терміт», торпед СЕТ-65 та зенітних керованих ракет 9М-33М «Оса» на корвети нашого флоту. Він також мав змогу побачити процес завантаження мінного боєзапасу та пального на морські тральщики.

Президент, крім того, ознайомився з ходом розробки вітчизняного корабля класу «корвет» та безпосередньо процесом створення базового корабля ВМС ЗСУ цього класу.

Верховний Головнокомандувач ЗСУ вручив пам’ятні подарунки кращим учасникам тактичних навчань Військово-Морських Сил.

В інтерв’ю журналістам Президент високо оцінив продемонстрований у ході сьогоднішніх тактичних та тактично-спеціальних навчань професійний рівень військовослужбовців.

За його словами, військові моряки і представники інших родів військ показали виняткову ефективність взаємодії при вирішенні бойових завдань. «Сьогоднішні навчання проведені блискуче», - наголосив В.Ющенко. Він підкреслив, що військовослужбовці діяли у прекрасній координації на рівні бойових обставин. «Навчання засвідчують, що українське військо має високий ступінь професійної підготовки, високий патріотизм та дух», - сказав Президент. Водночас він наголосив - сьогодні суспільство та влада мають чітко усвідомлювати, що саме армія виступає гарантом нашої територіальної цілісності та незалежності. «Виховання, підготовка, розвиток армії - це ключові речі, про які ми постійно говоримо з керівництвом Генштабу та Міністерства оборони», - сказав Президент. Він висловив переконання, що сьогодні ЗСУ як ніколи потребують всілякої підтримки.

Армія і флот із повною відповідальністю підходять до виконання свого конституційного обов’язку перед Українським народом, переконаний В.Ющенко.

У навчаннях взяли участь 1225 осіб, було задіяно 5 кораблів, 15 літаків та вертольотів, 89 одиниць авто-, броне- та спецтехніки.

Секретаріат Президента України.



: 879 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz