Офіційні сайти відомств




» 2009 » Жовтень » 29 » НАКИПІЛО ! - Петро ГРИЦАЙ, Ніжинська СОУ
12:29
НАКИПІЛО ! - Петро ГРИЦАЙ, Ніжинська СОУ
До адмінгрупи нашого порталу надійшло повідомлення від спілчанина з Ніжинської СОУ Петра Грицая. Ставимо цей матеріал як є.


     Останнім часом слухаю аудіо книги. Мемуари генералів Денікіна, Врангеля. Взнав багато нового. Росіяни повертаються до своєї історії, шанують своїх патріотів. Росіяни шанують свою армію, піднімають престиж офіцерської служби. У нас, на жаль, все навпаки. Армію розвалюють, престиж офіцерів впав нижче нікуди. Таке вже було в історії, але висновки ми не робимо. Ми ризикуємо вкотре втратити незалежність.

        Багато славних сторінок було і у нас. Потрібно згадувати славну козацьку старшину, старшину доби визвольних змагань за незалежність (зокрема - про ген. Миколу Капустянського, про котрого я Вам писав), про сучасних офіцерів, котрі не дбали про власну кар'єру, не йшли на компроміс із совістю, а всю свою енергію віддавали на благо Батьківщини, на розбудову її Збройних Сил. Таких офіцерів було багато в різних гарнізонах. Про деяких офіцерів-патріотів я спробував розповісти у своїй книзі. А скільки ще їх залишилось невідомих, скільки було вигнано ворогами нашої незалежності при владі із рідної армії?! Ось приклади, на котрих потрібно навчати та виховувати молодь.

        Ситуація сьогодні справді дуже загрозлива. Якщо держава терміново не повернеться обличчям до своєї Армії, не буде достатньо її фінансувати та піднімати престих військової служби, то зведеться на нівець багаторічна жертовна боротьба українців за незалежність. Нащадки славних лицарів України будуть служити в чужій армії, проливати кров за чужі ідеї.

 Накипіло!

 З повагою, Петро .


Посилання на матеріали зроблено адміністратором.


: 953 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz