Офіційні сайти відомств




» 2012 » Жовтень » 9 » На Дрогобиччині перепоховали вояків УПА, але МОУ не пустило військовослужбовців для віддання військових почестей. (фото)
12:04
На Дрогобиччині перепоховали вояків УПА, але МОУ не пустило військовослужбовців для віддання військових почестей. (фото)
7 жовтня в Дрогобичі, на міському кладовищі, відбулося урочисте перепоховання дев’ятьох вояків УПА, віднайдених неподалік Старого Села Дрогобицького району. Повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Церемонія перепоховання розпочалась заупокійним богослужінням у старосільській церкві Пресвятої Богородиці. Згодом велелюдна похоронна процесія з почесноювартою ветеранів УПА, у супроводі священиків та молоді фізкультурно-просвітницького товариства «Сокіл», вирушила до Алеї слави, на дрогобицькому міському кладовищі. У церемонії перепоховання взяли участь представники Львівської обласної організації Спілки офіцерів України.

На цвинтарі єпископ Самбірсько-Дрогобицький владика Ярослав Приріз за участі священиків Української греко-католицької церкви відслужив чин панахиди за полеглими вояками УПА.
В перепохованні також взяли участь голова Львівської обласної ради Олег Панькевич та депутати Львівської обласної ради.

Після богослужіння відбулося громадське віче, на якому голова облради Олег Панькевич подякував усім, хто взяв участь у перепохованні, а також тим, хто виконав свій християнський обов’язок перед дев’ятьма загиблими повстанцями, допомагаючи знайти їхнє поховання. «Ми сьогодні гідно вшановуємо тих, хто віддав своє життя за долю України. Вони гинули не на чужій землі, не за чужі інтереси, а за свою землю, за свою мову, за майбутнє великої родини українців. Хай сьогоднішнє й майбутні покоління ніколи не забудуть подвиг цих дев’ятьох повстанців. Розбудовуючи нашу державу, ми мусимо зробити все для того, щоб їхня смерть не була даремною», – сказав Олег Панькевич.

Директор комунального підприємства «Доля», депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета у своєму виступі наголосив, що дев’ятеро повстанців загинули геройською смертю зі зброєю в руках. «В останню дорогу наших героїв ми проводжаємо за християнським звичаєм, але, на жаль, без військового оркестру, без сальви, оскільки Міноборони України заборонило участь військовослужбовців місцевої військової частини в похороні повстанців», – сказав депутат.

Довідка.
24 липня 2012 року пошуковці комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля», за інформацією громадян Дрогобиччини, зокрема голови Дрогобицької міськрайонної організації українського товариства «Меморіал» ім. В.Стуса Івана Сидора, виявили невідоме поховання 1944-1945 років біля с.Старого Села в Дрогобицькому районі. У яру, зарослому чагарниками, під час розкопок знайшли людські останки. За результатами експертизи, поховані були воїнами УПА і загинули в бою із підрозділами НКВС. За словами директора КП ЛОР «Доля» Святослава Шеремети, це унікальна знахідка, бо такої кількості останків вояків УПА в одному похованні на Львівщині ще не знаходили.






















 





















Фоторепортаж Бориса Решетняка
Львівська обласна організація СОУ
для порталу українських офіцерів (Спілки офіцерів України)


: 795 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz