Офіційні сайти відомств




» 2013 » Серпень » 25 » “МИНУЛЕ ПРИСУТНЄ У СУЧАСНОМУ. ВОНО Є «ТУТ І ТЕПЕР» У ВИГЛЯДІ ІСТОРИЧНИХ НАСЛІДКІВ.” – ПЕТРО КОСТЮК.
20:19
“МИНУЛЕ ПРИСУТНЄ У СУЧАСНОМУ. ВОНО Є «ТУТ І ТЕПЕР» У ВИГЛЯДІ ІСТОРИЧНИХ НАСЛІДКІВ.” – ПЕТРО КОСТЮК.
Представники Львівської обласної організації Спілки офіцерів України взяли участь у заходах, які відбувались на Львівщині з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Незалежності України. 

23 серпня біля Львівської обласної ради з нагоди Дня Державного Прапора України урочисто підняли жовто-блакитне знамено. 
Присутні на урочистості нагадали, що 28 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила синьо-жовтий стяг Державним Прапором України. 
Урочистості продовжилися у сесійній залі Львівської обласної ради Урочистими зборами Львівської обласної ради з нагоди 22-ої річниці Незалежності України. У залі зібралися представники духовенства, обласної та міської влади, Герої України, колишні політв’язні, відомі наукові та громадські діячі. 
Розпочався захід традиційно Державним гімном України у виконанн ізаслуженої хорової капели України «Трембіта». Потім хвилиною мовчання пом’янули всіх полеглих у боротьбі за волю України. Відтак, присутніх з Днем Державного Прапора України та святом Незалежності України привітали голова Львівської обласної ради Петро Колодій, депутат Львівської обласної ради першого демократичного скликання, відомий громадський та політичний діяч Микола Горинь, український історик, доктор історичних наук Андрій Гречило, заступник голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський, голова Львівської обласної організації Спілки офіцерів України Петро Костюк, Президент Світового Конгресу Українців Євген Чолій. Присутніх із святом привітали представники духовенства та провели спільну молитву. 
Зокрема, Голова Львівської обласної організації Спілки офіцерів України полковник Петро Костюк зазначив: 

"Багато поколінь українців під прапором, який є сьогодні одним із офіційних державних символів України, віддавали свої життя та здоров'я за свободу та незалежність свого народу. 
23 серпня Європа відзначає - Європейський день пам'яті жертв сталінізму та нацизму. Він відзначається щорічно у день підписання пакту Молотова-Ріббентропа в 1939 році, що розділив Європу на дві сфери інтересів за допомогою секретних додаткових протоколів. Бездержавна Україна понесла чи не найбільші втрати у Європі. Але навіть у таких обставинах український народ створив свою національну потугу - Українську Повстанську Армію. 
Між минулим, сучасністю і майбутнім існує тісний взаємозв’язок. Минуле присутнє у сучасному. Воно є «тут і тепер» у вигляді історичних наслідків. 
Наше з Вами покоління має національний обов'язок перед попередніми поколіннями борців за Волю України утвердити українську державність. 
Україна має перейти свій Рубікон, який є між нами та Європейським Союзом, пройти свою "точку неповернення". Сьогодні для долі України не має важливішого питання ніж євроінтеграція. Угода з ЄС, – це наша гарантія незалежності України. Йде боротьба за цивілізаційний вибір. Вибір між Європою і Митним союзом – вимагає роботи всього українського суспільства. 
Сьогодні потрібно докласти зусиль для консолідації суспільства, щоб виробити свою українську програму протистояння московському тиску, їхньому осмисленному і нещадному плану затягування України в неоімперію. 
Відомий англійський письменник і публіцист, який ввів у політичну мову термін "холодна війна" Джордж Оруел писав, що "В часи загальної брехні казати правду – це екстремізм". У переддень Свята незалежності я бажаю всім нам такого екстримізму після якого має бути дія. За таких умов будемо мати таку Україну, за яку віддавали свої життя національні герої зі словами "Слава Україні!" 

Між вітальними словами звучали патріотичні пісні у виконанні Народного артиста України, соліста Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Степана Степана, солістів Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Романа Ковальчука, Віталія Войтка, Василя Матвіїва, Дмитра Кириліва, заслуженого артиста України, автора та виконавця офіційного гімну, приуроченого візитові в Україну Папи Римського Івана Павла ІІ Тараса Курчика. 

На завершення заходу депутати поклали квіти до пам’ятників та меморіалів Львова. 

Того ж дня ,23 серпня, у м. Львові, на майдані біля пам’ятника Тарасові Шевченку, відбувся мітинг з нагоди чергової річниці підписання ганебного пакту Ріббентропа–Молотова, завдяки якому гітлерівський нацистський і сталінський комуністичний режими стали на шлях розв’язання Другої світової війни. 
А о 18.00 23 серпня, у Львівському національному академічному театрі опери та балету ім. С.Крушельницької розпочалася урочиста академія з нагоди 22-ї річниці Незалежності України. 
На початку заходу слово надали ровесниці нашої молодої держави, випускниці факультету журналістики Львівського національного університету ім. І. Франка Галині Сафроньєвій. Вона зазначила, що молоде покоління прагне, аби про Україну говорили не лише через Голодомор і Чорнобиль, але й через молоді таланти, які підніматимуть і розвиватимуть державу. 

«Хочемо, аби народилося нове покоління, яке з гордістю б вдягало вишиванку не лише на Івана Купала чи День Незалежності, але й тоді, коли цього прагнути буде душа», – підкреслила Галина Сафроньєва. 

Після урочистих нагороджень відбувся концерт. Колективи з різних куточків країни виконали на сцені оперного театру українські народні пісні, хореографічні композиції. Також звучали вірші відомих українських поетів. Зокрема, вірші Б.-І.Антонича, Г.Гордасевича, В.Сосюри. 
У День Незалежності львів’яни, керівництво міста та області, представники громадськості Львова поклали квіти до пам’ятників визначним борцям за незалежність. 
Представники влади та громадськості поклали квіти до пам’ятників В’ячеславові Чорноволу, Михайлові Грушевському, Тарасові Шевченку та Степанові Бандері. 
На площі біля пам’ятника Бандері хори «Повстанець» та «Нескорені» виконали патріотичні пісні. 
Окрім того, сьогодні біля пам’ятника Тарасові Шевченку відбудеться «Акафіст до Пресвятої Богородиці» у виконанні хорової капели «Дударик». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Львіська обласна організація Спілки офіцерів України
Фоторепортаж Андрія Роя

: 786 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 1
1 Андрій  
0
Прикро лише те, що до пам'ятника Степану Бандері діючі військові вже не доїхали. Зрозуміло, що начальник гарнізону, генерал-лейтенант Павло Ткачук, є лідером фракції ПР у міській раді, і можливо за вказівкою згори не прийняв участі. Але ж його і так це не рятує - Академію Сухопутних військ потроху демонтують, що в Одесу, а що ще кудись...  Чи не гадає собі пан Ткачук, що наступного разу підтримка діяльності Академії саме у Львові мешканцями міста  значно зменшиться?


[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Серпень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz