Офіційні сайти відомств




» 2012 » Листопад » 30 » Львівська обласна організація СОУ взяла участь у вшануванні пам'яті 28-ми членів ОУН, яких розстріляли нацисти.(фото)
12:23
Львівська обласна організація СОУ взяла участь у вшануванні пам'яті 28-ми членів ОУН, яких розстріляли нацисти.(фото)
У Львові на Кортумовій горі відбулося вшанування пам'яті 28-ми членів ОУН, яких розстріляли нацисти.
25 листопада у Львові, неподалік Янівського цвинтаря, на Кортумовій горі відбулося вшанування пам'яті 28-ми членів ОУН, яких розстріляли нацисти у листопаді 1942 року. Саме 25 листопада минуло рівно 70 років із дня цієї трагічної події.
Участь у вшануванні взяли депутати Львівської обласної ради, представники Львівської обласної Спілки політичних в’язнів України, Львівської обласної організації Спілки офіцерів України та низки інших громадських організацій м.Львова. На могилі українських націоналістів відправили панахиду, запалили свічки та поклали вінки. Саме поховання містить таку інформацію: "На цьому місці 25.ХІ.1942 р. розстріляні фашистськими окупантами та поховані 28 членів Організації Українських Націоналістів", "Борітеся - поборете", "Серед них Андрій Пясецький - міністр лісництва державного правління України під проводом Ярослава Стецька".
Виступаючі заначили, що ця подія є важливою в контексті перекручування фактів та викривленого висвітлення визвольної боротьби. Зокрема, цей факт це ще один доказ боротьби ОУН із нацистами. Важливо пам’ятати про цю подію кожному, щоб унеможливити фальсифікацію нашої історії.

Історична довідка

Ця подія сталася пізньої осені, 25 листопада 1942 року, гітлерівські окупанти привели на схил Кортумової гори (поряд розташовувався німецький табір для полонених, на цій же горі), що у Львові, українських заручників. Серед заручників було 28 в’язнів тюрми Лонцького. На зустріч зі смертю йшов і 33-річний львівський науковець, міністр лісу уряду Ярослава Стецька – Андрій П’ясецький.
Формальна причина – відповідь за вбивство українськими підпільниками Сендеги – офіцера німецької поліції (під час втечі із засідки, саме Д.Маївський, провідний член ОУН, відстрілюючись, вбив двох німецьких офіцерів, серед яких і Сендега). Помстою фашистів стають розстріли у Галичині в’язнів тюрем – не тільки членів ОУН, а й свідомих українців, громадських діячів, близько 100 заручників, зокрема, 28 в’язнів у Львові.





































Фоторепортаж Aндрія Pоя
Львівська обласна організація СОУ
для порталу українських офіцерів (Спілки офіцерів України)



: 458 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz