Офіційні сайти відомств




» 2010 » Квітень » 30 » Хто і чому вбив президента Польщі? ("Neatkarigas Rita Avize", Латвія)
21:29
Хто і чому вбив президента Польщі? ("Neatkarigas Rita Avize", Латвія)
Pirmdiena, 26.aprīlis (2010) | Valdis Krauklis

Так як я не вірю у випадковості, особливо, якщо вони пов'язані з великим бізнесом і політикою, то такого роду події, як загибель вищих посадових осіб Польщі, не вважаю нещасним випадком або ненавмисним збігом обставин, незалежно від того, що про це йдеться публічно і офіційно. Останні відомості, що стали надбанням гласності, тільки підтверджують це.

Сторонній спостерігач не може судити про такого роду події в категоріях абсолютної правди і повної впевненості, оскільки вони містять занадто багато невідомого, неможливого, інтересів, фальсифікацій, брехні та інших підводних каменів, які здатні ввести в оману навіть начебто «розумних» і «знаючих» людей, що вже там говорити про необізнаних. Тому єдиний спосіб, щоб якимось чином зрозуміти можливу істину, - це використовувати метод версій і припущень і спробувати подивитися на подію по можливості ширше. Це я і постараюся зробити.

Хто?

Судячи з відео, що стало надбанням гласності , у якому чути постріли і видно, можливо, тих, що вижили, після швидкого вбивства в два прийоми автора цього відео - українського журналіста Андрія Медерея - і після майже що могильної тиші з боку офіційних установ про ці події, мені на розум прийшло три можливі версії про виконавців вбивства.

Перша, по-моєму, найменш вірогідна версія - це те, що спецоперацію виконала якась іноземна, приміром, англосаксонська спецслужба або спеціально найнята для такої мети за дуже великі гроші приватна контора безпеки. Думка проста - звести рахунки з вищим керівництвом Польщі і всю провину звалити на Росію. Ця версія спочатку здавалася мені достовірної, але інші факти роблять її малоймовірною. Занадто багато підозрілих обставин вказують на співучасть владних структур Росії у тому, що трапилося (служби безпеки приїхали раніше пожежних, «швидка» взагалі не приїхала, поведінка російського ФСБ, яке не дозволило зйомки на місці події, довге тримання при собі тіл жертв і чорних ящиків, мало не миттєве повідомлення про те, що ніхто не вижив, досить багато тіл жертв, які не покалічені до невпізнання, і, нарешті, відео з місця події відразу після аварії, на якому видно вижили, чути польська мова і постріли). І все це посилює мовчання офіційних установ влади Росії. Підсумувавши все вищеперелічене, мені важко уявити, що це могла зробити якась третя сила з боку, більше схоже на операцію російських спецслужб, з кількома грубими помилками в ході виконання і поки що панують розгубленістю і несвідомо, як вчинити, щоб хоч скільки-небудь виправити помилки.

Друга версія - цю операцію самостійно без рішення свого керівництва провели російські спецслужби. Хоча факти свідчать про те, що операція не могла бути виконана без участі російських спецслужб, є декілька речей, які змушують мене засумніватися в тому, що Росія зробила це одноособово, і що це було рішення російського керівництва. Найбільші сумніви у мене тому, що такого роду напад на Польщу для Росії дуже небезпечний і невигідний в довгостроковій перспективі крок. Так, теоретично була можливість зробити це чистіше, але тінь сумнівів залишиться завжди, особливо з урахуванням того, що спецслужби кількох країн досить щільно спостерігають один за одним, і такого масштабу операція не могла бути підготовлена так, щоб про неї не дізналися інші спецслужби. Відповідно, сміливо можна допустити, що ці спецслужби в разі необхідності будуть підтримувати таку тінь сумнівів і використовувати її для досягнення своїх цілей. А це, у свою чергу, означає, що Росія ще більше погіршить і без того погані відносини зі своїми найближчими сусідами, і кільце нерозуміння, ворожнечі та страху навколо її кордонів стане набагато міцнішим. У таких умовах хоча б частково реалізувати амбіції щодо світового панування і домінування, які у Росії, безумовно, є, у багато разів складніше.

Але, можливо, сумніви необгрунтовані, і керівництво Росії більше нерозумне і недалекоглядне, ніж мені здається. У деякому роді в російському стилі просте, пряме і безсовісними діями. Якщо в наші дні спритні поляки насмілюються загрожувати монополії ринку "Газпрому" в Європі та дають зелене світло розміщення ракет США на своїй території, що безпосередньо погрожуючи військової безпеки Росії, то чому б не вирішити ці проблеми швидко і просто, прибравши незручне керівництво Польщі. Тоді з наступним керівництвом можна буде домовитися легше, і інші теж будуть боятися. Якщо англосакси можуть безкарно використовувати атомні бомби, імітувати великі теракти, вільно вторгатися в інші держави, штучно викликати громадянські війни, вбиваючи мирних жителів, займатися наркобізнесом і робити інші всілякі підлості, то чому росіяни не можуть звести рахунки з жменькою неугодних політиків країн-сусідів?

Третя версія - президента Польщі вбили руками російських спецслужб за рішенням якоїсь іншої сили. Це могло бути зроблено або прямо, домовившись з керівництвом Росії і буквально найнявши російські спецслужби в якості кілерів, або побічно спровокувавши на такі дії. Якщо версія про провокації вірна, то історія повторюється, і керівництво Росії потрапило в аналогічну пастку, як свого часу Сталін, повністю поклавшись на пакт Молотова-Ріббентропа і війну в Західній Європі. Наслідки помилки Сталіна - 22 червня; війну запобігти не вдалося, величезні втрати і відхід від поразки на волосок від нього. Наслідком вбивства президента Польщі може стати різке зростання антиросійських настроїв за кордоном і зростання невдоволення усередині країни, аж до падіння режиму і розвалу Росії. Проти цієї версії - мовчання великих зарубіжних видань преси, у тому числі польських, про факти та версії, які свідчать про вбивство президента Польщі, а також пасивна робота і позиція польських слідчих. Це, у свою чергу, говорить на користь версії про те, що напад на Польщу результат узгодженої діяльності спецслужб кількох держав, а росіянам було доручено виконати чорну роботу, і їм відведена роль  цапа-відбувайла, якщо операція не пройде так успішно, як планувалося.

Чому?

Президент Польщі був цікавою і дуже для багатьох незручною особистістю. Він був прямий, говорив, що думає, явно діяв у згоді з совістю і найголовніше - вмів самостійно мислити. У натовпі видних лідерів міжнародного співтовариства такі якості навряд чи користуються популярністю. Середній керівник держави - це призначений для представницьких функцій вищої проби кар'єрист, завдання якого добре виглядати, красиво говорити і слухати своїх благодійників, радників і консультантів. Самостійне мислення, не кажучи вже про дії, жодним чином не входить в обов'язки таких політиків. Лех Качинський у цьому сенсі був винятком, і цим він був незручним і для бюрократів Брюсселя, і для росіян, і для німців, і для англоамериканців, і для міжнародних корпорацій, і для тих представників польської владної еліти, які із задоволенням пожертвували б якимось  інтересом держави заради особистих інтересів. Результат політики Качиньського - це як і раніше, економічно сильна Польща. Навіть світова економічна криза не змогла зупинити зростання польської економіки.

Хоча публічно говориться, що світова фінансова криза подолана, і з'являються перші ознаки оздоровлення, дійсність інша: світова фінансова система, як і раніше, напередодні краху, і цей крах на короткий час відкладений за рахунок збільшення загального обсягу державних кредитів і зменшення економічної активності таких держав, як Латвія. Це дозволило на короткий час відкласти стрімкий спад світової економіки, а також створити ознаки оздоровлення найважливіших економік світу.

Проблема, завдання і виклик міжнародного співтовариства - це нинішня, яка вичерпала себе, модель світової економіки, яка в недалекому майбутньому приречена на загибель. Світову економіку потрібно або серйозно перетворити, або дозволити їй зруйнуватися і створити заново, або ж перезавантажити, щоб потім знову якийсь час можна було жити спокійно. Суть проблеми проста: якимось чином потрібно списати всі борги, не викликавши масового невдоволення, безладів і демотивації до праці, а також ліквідувати або суттєво обмежити експансивну природу економічної системи. Одним з найефективніших способів списання боргів і перезавантаження економічної системи є великі і руйнівні війни (приміром, світова війна), великі смертоносні епідемії і величезні природні катастрофи. У розпорядженні міжнародного співтовариства достатньо ресурсів, щоб викликати будь-яке з цих явищ, але з будь-яким з них пов'язані певні ризики для існування людства і самого міжнародного співтовариства, і кожне з них вимагає певної підготовчої роботи. Тому до тих пір, поки все буде придумано, сплановано і підготовлено, необхідно продовжити економічне життя вмираючої світової економіки. І Польща у цьому сенсі дуже добре підходить.

Польща - сильна, поки не надто обтяжена боргами економіка. Якщо в Польщі реалізувати частину того, що зараз зроблено в Латвії, то світова економіка і найсильніші в економічному плані країни отримають додатковий економічний поштовх. Лех Качиньський і його соратники, зрозуміло, ні в якому разі не допустили б цього. Це, швидше за все, і є однією з головних причин вбивства президента Польщі і керівника Центрального банку Польщі. Перше, чого незабаром ми можемо чекати: на важливі посади в Польщі будуть поставлені чи «свої» (тобто люди, більш-менш прямо підлеглі іноземним спецслужбам), або багаті вадами і нездатні самостійно мислити особи, які вміють тільки слухати поради інших , і яких у разі потреби легко замінити. (Грунт для таких людей і для їх приходу до влади повинен бути підготовлений заздалегідь). Далі, якщо цей інцидент не буде використаний для плану «В» як привід для великого загострення або навіть для розігрування війни з Росією, то через деякий час ми почуємо про серйозні «проблеми польської економіки», в яких, звичайно, буде винна неправильна економічна політика Качиньського. У результаті Польщі доведеться взяти величезний міжнародний кредит.

Ще один цікавий факт. Незабаром після катастрофи літака президента Польщі раптом ожив ісландський вулкан, що зупинив авіасполучення у всій Європі і повністю відволікли увагу світової громадськості від вбивства Качиньського. Дуже вдалий збіг.

Наддержави постійно займалися і займаються вивченням природних явищ, щоб можна було прогнозувати їх і керувати ними. Людина може розганяти хмари, створювати туман, розгортати річки, зупиняти океан і багато іншого. Про всі технологічні здібності людства знає тільки дуже вузьке коло осіб. А по тому, що відомо, можна судити, що існують технології для створення землетрусів, ураганів, і, швидше за все, для активізації вулканів. Наприклад, у Росії на Кавказі глибоко в горах є секретна науково-дослідна військова база, на якій проводяться експерименти в галузі прогнозування землетрусів і управління ними. Великою мірою заради цієї військової бази Росії важливо зберігати свій прямий вплив у Кавказькому регіоні. За однією з версій, землетрус у Спітаку в 1988 році було викликано саме проведеним на цій базі експериментом. Нещодавно також з'явилися відомості, що землетрус на Гаїті викликано з військової бази США на Алясці. Тому, можливо, жарт про те, що хтось включив вулкан, зовсім не жарт. В Ісландії тривалий час була військова база США, під прикриттям якої можна проводити відповідні дії; там тихі та спокійні умови життя, які в околицях своїх важливих об'єктів зазвичай створюють англосакси.

Операція виконана, вище керівництво Польщі успішно ліквідовано, проте все пройшло не так гладко, як хотілося б організаторам. Деякі вірні своїй професії журналісти, просто допитливі, а також дані Інтернетом можливості зробили своє - повністю приховати сліди диверсантам не вдалося і, швидше за все, не вдасться. Таким чином, хоча міжнародне співтовариство і його спецслужби можуть багато, вони не всесильні, вони теж помиляються, їхні можливості обмежені, і активні, сміливі, розумні і самовіддані дії навіть однієї людини здатні змінити або навіть зірвати їхні плани.

Оригінал публікації


Перепрошуємо за нередагований переклад (його зроблено через інтернет-перекладач) Згодом ми це виправимо.

Портал українських офіцерів - СОУ.

Відео про яке йдеться в статті 
Увага ! На ролику зафіксовано ненормативну лексику.


Про аналіз цього відео на сайті Гулаг


: 1262 | : PORTAL_SOU | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz