Офіційні сайти відомств




» 2012 » Травень » 31 » Хорунжа Олена Степанів посмертно нагороджена відзнакою Спілки офіцерів України - "Хрестом заслуги” (фоторепортаж ЛОО СОУ)
10:53
Хорунжа Олена Степанів посмертно нагороджена відзнакою Спілки офіцерів України - "Хрестом заслуги” (фоторепортаж ЛОО СОУ)
За клопотанням Львівської обласної організації Спілки Офіцерів України хорунжа Олена Степанів до Дня Героїв, посмертно нагороджена відзнакою Спілки офіцерів України - "Хрестом заслуги”. З цієї нагоди Львівська обласна організація СОУ спільно із громадськістю організувала і провела відповідні заходи:


29 травня, голова Львівської обласної організації ВГО «Спілка офіцерів України» полковник Петро Костюк з нагоди Дня Героїв в урочистій обстановці передав цю відзнаку музею Олени Степанів.

Ця урочиста подія відбулася саме у стінах Львівського національного університету імені Івана Франка, оскільки Олена Степанів-Дашкевич була не лише офіцером, а й педагогом, науковцем, доктором філософії, а в 1944-1946 р. – в. о. доцента економічної географії Львівського університету.








































Біля будинку № 11-а на вул. Козацькій у Львові, де провела останні роки життя Олена Степанів-Дашкевич і у якому згідно з рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради народних депутатів № 362 від 09. 07. 1992 р. має бути музей Олени Степанівни, відбулася перша екскурсія.



Члени Львівської обласної організації Спілки Офіцерів України засвідчили свою повагу хорунжій Українських Січових Стрільців і чотарці УГА Олені Степанів-Дашкевич, патріотичний чин якої вони мають за зразок для наслідування, екскурсією до її меморіального музею.

Перед екскурсією офіцери помолилися за світлу пам’ять Олени Степанівни у Храмі Покрова Пресвятої Богородиці на вул. Личаківській.





Першу екскурсію для українських офіцерів провела голова науково-методичної консультаційної ради Музею Олени Степанів-Дашкевич кандидат історичних наук Ганна Кос,



розповівши як про історію музейної ініціативи, так і про славетну героїню, 120-річчя від дня котрої депутати Львівської обласної ради вшанували, оголосивши 2012 рік Роком Олени Степанівни.
Наразі найціннішим експонатом музею, який можна показувати і про який можна розповідати відвідувачам, є саме приміщення, де провела останні роки життя, повернувшись із сталінських концтаборів доктор філософії, педагог і вчена Олена Степанів-Дашкевич.
Світ визнав Олену Степанівну ще 100 років тому, бо кожна країна мала б за честь пишатися такою національною героїнею. Однак реалії сьогодення, зокрема байдужість влади до аварійного стану будинку, на превеликий жаль, далекі від розуміння гідного вшанування Героїні.





Львівська обласна організація Спілки офіцерів України
для порталу українських офіцерів (Спілки офіцерів України)

Фото підполковників Б.Решетняка, Р.Голубовича та А.Роя.

 


Довідка:
  • Громадська організація „ЕТРА” реалізує проект створення в останньому прижиттєвому помешканні Олени Степанів-Дашкевич меморіальної експозиції про життя і чин відважної хорунжої Українських Січових Стрільців, чотарки УГА, доктора філософії, педагога і вченої, яка ще за життя, при відсутності своєї держави, була визнана народом національною Героїнею.
  • Виставку, що розповідатиме про життєвий подвиг Олени Степанівни, виготовлятимуть коштом громадської організації за окремим дизайнерським проектом згідно із комунікаційною концепцією меморіальної експозиції. Експозиція поєднає елементи музею isotype , якому притаманний графічний спосіб подання інформації за допомогою тиражованих настінних банерів, та його протилежністю - „музеєм переживання in sito”, базованому на автентичних артефактах. Основний змістовий акцент виставки - відображення шляхетності духу боротьби із окупацією і поневоленням за здобуття свободи та незалежності України. 
  • Львівська обласна організація Спілки офіцерів України першою уклала Меморандум про спільну працю над реалізацією проекту.






: 1442 | : PORTAL_SOU | : 5.0/3
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар


Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz