Офіційні сайти відомств




» 2009 » Вересень » 12 » «Я не хочу, щоб прозріння у середовищі українських патріотів настало занадто пізно,"-Віктор Ющенко
21:13
«Я не хочу, щоб прозріння у середовищі українських патріотів настало занадто пізно,"-Віктор Ющенко

Віктор Ющенко взяв участь в урочистостях з нагоди 20-ї річниці створення Народного Руху України

«Вітаю всіх, наш народ і державу з святою 20-ю річницею створення Народного Руху України! Ця подія змінила наше життя, нас самих і визначила долю України. Рух першим чітко і ясно визначив нашу головну мету – добитися і реалізувати незалежність, добитися і реалізувати нашу державність. Слава за це Рухові!», – сказав Президент.

Нагадуючи історію створення НРУ, Президент констатував, що у вирішальний історичний момент Рух реалізував тисячолітні прагнення української нації.

«Великий, загальноукраїнський, громадський, ще не поділений на партії і групи – Народний Рух України, який підтримали мільйони українців, є істинним батьком нашої державності», – сказав Глава держави.

Від імені Української держави Віктор Ющенко висловив вдячність засновникам Руху – Іванові Драчу, Дмитрові Павличку і Михайлові Гориню, Ігореві Юхновському, Ярославу Кендзьору, десяткам, сотням, тисячам людей, які стояли біля витоків Руху, старшому поколінню українських літераторів, науковців і правозахисників, які благословили Рух до дії. З особливою шаною Президент згадав імена Героя України В’ячеслава Чорновола та наставника Руху Олеся Гончара.

«Перед рідним народом українська інтелігенція, Народний Рух України виконали історичну місію, щойно виникла найперша,  найменша можливість для незалежності», – сказав Віктор Ющенко.

Він повідомив про своє рішення відзначити кожного делегата Установчих зборів Народного Руху України офіційною, державною Подякою Президента України.

Президент закликав прихильників Руху до патріотизму, який об’єднав би їх сьогодні, коли багато спекулюють іменем Руху, його засновників і лідерів, як в інтересах персональної вигоди, так і з метою дискредитувати національні й демократичні цінності.

«Політичні трансформації Руху – справа історії. Правда – одна. Справжній багатомільйонний український рух був завжди один. Його ім’я – українська національна ідея, навколо якої об’єднуються і здатні об’єднатися мільйони і мільйони українських громадян. Мета і сила національної ідеї  – у творенні єдиної української нації, що охоплює всіх без винятку громадян України і гуртує їх навколо національних символів, мови, єдиної української помісної церкви, ідентичності і навколо демократичних, громадянських принципів – заради модерного і безпечного життя», – закликав Глава держави.

Президент висловив упевненість, що саме ідея сильної, єдиної нації і сильної національної держави об’єднає людей, а не тільки певних політиків.

«Я твердо переконаний, що така єдність приведе до появи великої національної і демократичної сили, що на десятиліття вперед визначатиме розвиток нашої держави!», - сказав Глава держави.

Віктор Ющенко з гордістю констатував: його позиція як Президента – чітка і незмінна і в справі національного відродження, і в справі європейського вибору, і вибору колективної моделі безпеки, і в справі докорінної економічної реформи.

Водночас Глава держави висловив застереження з приводу того, що  до влади в Україні прагнуть неукраїнські сили, що на сьогодні є одним із найскладніших викликів.

«Я не хочу, щоб прозріння у середовищі українських патріотів настало занадто пізно. Під загрозою всі наші завоювання, наша мова й культура, наша європейська перспектива», - сказав Президент, додавши, що для політичних сил у владі й опозиції безлад у державі – спосіб існування.

Відтак Віктор Ющенко закликав підтримати проголошену ним конституційну реформу та загальнонаціональне обговорення проекту Конституції України, який відкриє нову перспективу державі. «Я беру на себе обов’язок закликати всю Україну до створення загальносуспільного руху на підтримку Української держави. Нас єднає правда і національна сила. Безумовно, із впевненістю хочу сказати – ми переможемо.

Слава Українському народові!

Слава його великому Рухові!

Слава Україні!», – виголосив Президент.

Офіційне інтернет-представництво Президента України



: 861 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz