Офіційні сайти відомств




» 2013 » Вересень » 17 » Євродепутат у Львові презентував книгу «Між Майданом і Смоленськом»
20:17
Євродепутат у Львові презентував книгу «Між Майданом і Смоленськом»
13 вересня представники ЛОО СОУ були присутні на круглому столі "Україна і Польща в останньому десятилітті",який проходив в бібліотеці ЛНУ ім.І.Франка. Учасниками заходу були народні депутати Борис Тарасюк та Петро Порошенко, Павел Коваль(Польща),Вітаутас Ландсбергіс(Литва). 
Тут же презентували книгу «Між Майданом і Смоленськом» за участі автора – депутата Європарламенту, польського політика Павела Коваля. 
«Між Майданом і Смоленськом» – розповідь досвідченої в політиці та дипломатії людини, яка була безпосереднім свідком та учасником важливих і часто трагічних подій в сучасній історії Польщі та Східної Європи. Аналіз політичної дійсності поєднаний з яскравим стилем оповіді, масштабні історичні процеси змальовані з низкою деталей, що трапилися за кулісами відомих подій, – йдеться в анотації до книги. 
За словами Павела Коваля, задум книжки народився у Києві два роки тому. 
Коваль романтизує український Майдан, помаранчеву революцію і, за його словами, хоче, щоби цей романтичний образ надовго супроводжував і поляків, і українців. «У 2004 році поляки вперше змогли щось змінити для України, могли роздавати у Європарламенті апельсини і казати, що в Україні щось не так», – наголосив політик. Як акцентує Коваль, ця книга для тих, хто шукає згоди. «У моїй книзі немає брехні», – обіцяє він. 
Водночас, коментуючи Смоленську трагедію поляків, Коваль назвав її символом єдності польського народу. 
Борис Тарасюк, народний депутат, вітаючи євродепутата, наголосив, що після прочитання книжки відкрив для себе Коваля, як історика й аналітика. «Багато корисного Павел зробив у контексті українсько-польських взаємин, саме він – ентузіаст того, щоб Європарламент і ЄС змінили своє ставлення щодо безвізового режиму для громадян України. Думаю, він ще багато зробить для українсько-польських взаємин», – наголосив Тарасюк. 
Великим патріотом Польщі та величезним другом України назвав Павла Коваля нардеп Петро Порошенко. «Ту допомогу, яку робить Коваль на євроінтеграціному шляху, важко переоцінити. Він зробив більше для цього, ніж міністри та єврокомісари», – наголосив Порошенко. За його словами, майбутнє підписання угоди України з ЄС – це заслуга Коваля. 
Перекладач «Між Майданом і Смоленськом» Андрій Козицький був критичним, наголосивши, що мав бажання дискутувати з автором, читаючи книгу: «Не зі всіма оцінками українці погодяться. У книзі бачимо гіперкритичність до Ющенка та лояльність до Януковича». 
Книга побачила світ у видавництві «Літопис». 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Львівська обласна організація Спілки офіцерів України 
Фоторепортаж Юрія Беглярова

: 588 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz