Офіційні сайти відомств




» 2009 » Листопад » 26 » Братсво ОУН- УПА підтримує В.Ющенка. Текст заяви
11:13
Братсво ОУН- УПА підтримує В.Ющенка. Текст заяви
ЗВЕРНЕННЯ
ВСЕУКРАЇНСЬКОГО БРАТСТВА ОУН-УПА ДО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ, ДО ПОЛІТИЧНИХ ПАРТІЙ, ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ТА БЕЗПОСЕРЕДНЬО ДО КАНДИДАТІВ НА ПОСАДУ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, ЯКІ КЕРУЮТЬСЯ УКРАЇНСЬКМИ НАЦІОНАЛЬНИМИ ПРІОРИТЕТАМИ І Є ПАТРІОТАМИ УКРАЇНСЬКОЇ ДЕРЖАВИ

Україна вступила у передвиборний стан і обстановка склалася така, що, в залежності кого оберемо Президентом, насувається небезпека повністю або частково втратити свою суверенність, ба навіть незалежність.

Щоб цього не сталося, ми, учасники тяжкої-претяжкої боротьби за Незалежність України у 40-вих і 50-тих роках 20 століття, звертаємося до Тебе, український народе, до своїх онуків та своїх синів і дочок: не вірте в привабливі обіцянки, добре пригляньтеся, хто справжній патріот України, а хто лжепартіот, не дайте на себе одягнути нове ярмо. Згадайте, скільки мук довелося перемучити, згадайте скільки жертв віддано, скільки крові довелося пролити за нашу теперішню Незалежність!

Одиноким реальним виходом із цього стану є необхідність кандидатам у Президенти, яких ми уважаємо патріотами України, вступити в негайні переговори і об’єднатися з Президентом Віктором Ющенком на другу каденцію. Це забезпечить нашу незалежність на вступ у європейські структури, це забезпечить наше МАЙБУТТЯ. Пам’ятайте тепер про це! Іншого тепер нам не дано!

І до першого, що ми звертаємося, – це лідер Всеукраїнського Об’єднання «Свобода» Олег Тягнибок, який відверто називає себе націоналістом і у своїх виступах уміло опирається на героїзм і славу УПА. Одначе всі його знають як такого, що ні з ким не хоче об’єднуватися для перемоги і йде самотужки. Для парламентських виборів це невелика втрата, але для президентських – велика. І тепер порівнювати, що УПА нікого не питала про свої шанси, не дуже пасує, бо УПА сама собі творила шанси, тоді як кожний кандидат у Президенти не в силах це зробити. Нас дивує таке порівняння, адже це різні історичні обставини. УПА боролася не за Президента, а за Незалежність України, а тепер Незалежність маємо, але треба боротися за збереження та укріплення цієї незалежності від потужного сусіда, який час до часу потрясає мечем на нашу Незалежність.

Ми бачимо одинокий вихід, щоб здобути упевнену перемогу над лівими кандидатами в другий тур виборів, ще не пізно об’єднатися в потужну силу правиці, виробити спільну програму з програм об’єднантів і дати можливість здобути перемогу на другу каденцію діючому Президентові України Вікторові Ющенку, бо тільки він здатний ставити Медвєдєву і Путіну справедливий опір та гарантувати Україні НЕЗАЛЕЖНІСТЬ.

Всеукраїнське братство ОУН-УПА закликає кандидата Олега Тягнибока зняти з себе тавро «технічний» та приступити з іншими кандидатами, які приймуть нашу концепцію, до опрацювання збірної програми спільно з Ющенком. Якщо так станеться, то ВБ ОУН-УПА зі всім своїм членством в усіх областях України буде сприяти розбудові «Свободи», щоб на парламентських виборах пройти рубіж до Парламенту.

Не оминаємо зі своєї уваги і видатного політика, лідера УНП Юрія Костенка, пам’ятаємо, як він зумів зібрати мільйон підписів за визнання УПА і занести в зал Верховної Ради. Одначе, цього зовсім замало, щоб була підстава змагатися за Президентське крісло, не вносячи відчутної шкоди кандидату Ющенку. Тому ВБ ОУН-УПА безпосередньо звертається і до цього кандидата зрозуміти історичну необхідність та активно включитися у вироблення спільної програми, включення у свої цікаві напрацювання.

Рідні українці! Шановні кандидати, які тут не названі! Невже ви не розумієте, що на історичних терезах для Української Держави доля нашої Незалежності. Згадаємо всі разом воєнний 1944 рік: Україна у вогняному вирі схватки між Гітлером і Сталіним, а в середині героїчно бореться ОУН і УПА за нашу Незалежність. Але щоб надати цій боротьбі всеукраїнський характер, щоб зародити перші паростки демократії, Провід ОУН і Найвище Командування УПА поступаються своїми амбіціями супроти своїх опонентів і створюють Українську Головну Визвольну Раду – УГВР, а президентом обирають не члена ОУН, а видного патріота України з Полтавщини – Кирила Осьмака, який гідно проніс це звання і загинув на бойовому посту у Володимирській тюрмі. Ми звертаємося до всіх, кому дорога Україна, ПОВТОРІМО цей героїчний ЧИН наших попередників в ІМ’Я української НАЦІЇ, в ІМ’Я майбутньої УКРАЇНСЬКОЇ САМОСТІЙНОЇ СОБОРНОЇ ДЕРЖАВИ

ОБ’ЄДНАЙМОСЯ !!!
Слава Україні!                                                                          Героям Слава!
Головна Булава Всеукраїнського Братства ОУН-УПА

УІС


: 855 | : Петро_ЛИСЕНКО | : Братство ОУН УПА | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz