Офіційні сайти відомств




» 2012 » Червень » 1 » Берег надії є в Олександрії. Жоден мешканець Пантаївської школи-інтернату не був обділений. (+фото)
10:51
Берег надії є в Олександрії. Жоден мешканець Пантаївської школи-інтернату не був обділений. (+фото)
Не секрет, що в сучасному світі, коли люди часто ледве зводять кінці з кінцями, дедалі менше випадків сердечних і безкорисних проявів звичайної людської людяності. Закони, писані на благо громад, не завжди працюють належним чином. Безкорисних багатіїв стає дедалі менше. І сьогодні кожен із нас, дуже часто, побачивши, що нашому ближньому потрібна не те що допомога, а просте і вчасно промовлене слово підбадьорювання, частенько розвертається і йде собі геть. Пояснюючи це тим, що не час проявляти гуманізм: ми б, мовляв, зі своїми власними проблемами хоч якось «розгреблися». І зовсім не підозрюючи, що згуртувавшись довкола якої-небудь благородної ініціативи можна зробити когось щасливим.
Проте, іноді трапляються щасливі винятки з правил, які навкруги диктує всьому людству омана під назвою світова криза. І дуже приємно, що такі випадки – простої людської уваги і гарної втіленої ініціативи – дедалі частіше трапляються саме в Олександрії.
Так, 25 травня, до Пантаївської школи-інтернат, де зараз живе 101 дитина, завітав цілий гурт гостей. Врочистості, точніше благодійна вистава, приурочені були до Всесвітнього дня захисту дітей (1 червня). Ще за півмісяця до цього прекрасного свята дитячий клуб «Веселка», обласний фонд «Берег надії», місцеві осередки «Спілки офіцерів України» та «Об`єднання християн-військовслужбовців України», за сприяння й активної допомоги військовиків міста з 51-ї Гвардійської авіаційної бази (ВЧ2269), бригада якої базується в Олександрії, перед пантаївськими приготували для діток святкову програму. Власне, це була вистава за участі акторів-аматорів з клубу «Веселка».







Говорить Світлана Валеріївна Ратушняк (клуб «Веселка»):
-Ідея аматорської клоунади виникла десь півтора роки тому. Знаєте, ми опікувалися дітьми- інвалідами, і я подумала, що було б непогано, щоб перед ними виступали клоуни. Сама пошила костюм і спробувала себе в ролі клоуна. Коли я побачила, як реагують діти, я заплакала, і зрозуміла, що цим потрібно займатися заради щастя,я ке можна подарувати своєю грою дітям. Згодом у мене з`явилися колеги і помічники. І зараз у нас уже цілий невеличкий міні-театр.
Зокрема, сьогодні ми показуватимемо пантаївським діткам виставу під назвою «Ти особливий». Герої цієї сценічної постановки слон Тіма (його граю я), овечка Ребека (Галя Котова), ворона Каркуша (Люба Самойлова), песик Пуля (Дмитро Самойлов) та Мишка (Богдана Ратушняк) розкажуть дітям, що кожен із них – особливий. Всі вони особливі в очах Бога, адже діти – Божі творіння. І тому вони мають поважати, любити одне одного й дружити між собою. Чому ми вирішили представити виставу саме в Пантаївському інтернаті? Чесно скажу: нас запросила представити цю програму «Спілка офіцерів України».
Звертаюся до організаторів-винуватців дитячого свята. Вирізнити їх у затишному залі школи-інтернату не важко: всі вони у військовій формі. Ось представник ВЧ 2269, офіцер з виховної роботи капітан Сергій Садчиков. Заступник командира 51-ї Гвардійської авіаційної бази з виховної роботи підполковник Юрій Михайлович Криндач, дізнавшись про ініціативу колег, що зараз перебувають у запасі з місцевого осередку «Спілки офіцерів України» пішов на зустріч: олександрійські військовики виділили транспорт для акторів-аматорів, щоб цей концерт міг відбутися.
Підполковник Валерій Труфанов, голова обласного фонду «Берег надії» та речник Головного проводу Спілки офіцерів України з релігійно- соціальних питань , був автором ідеї заходу. А до Пантаївки разом із представником ГО «Об`єдання християн-військовослужбовців України» Юрієм Білим вирушив ініціативний і жвавий голова міського Олександрійського осередку «Спілки офіцерів України» майор Владислав Галата, який і відповів на запитання, навіщо військовим чужі діти, ось яким чином:
-Є директива командування, зокрема, Міністра МВС України та Міністра оборони України про співпрацю армії з громадськими організаціями. Як бачите, це не просто паперова ініціатива: зокрема, на Олександрійщині ми, і ті, хто в запасі, і нинішні військовослужбовці, спільними зусиллями давно втілюємо її в життя.
Ми, як звільнені у запас військовослужбовці, входимо нині до кількох громадських організацій. «Спілка офіцерів України» та ОХВУ активно співпрацюють із ВЧ2269, де більшість із відставників, у тому числі і я, проходили раніше службу. З ВЧ разом ми й займаємося спільними благодійними акціями. Робота ця відбувається ось яким чином: фонд «Берег надії» та ОХВУ й СОУ акумулюють кошти на безоплатну гуманітарну допомогу. Військова частина іде нам активно назустріч, допомагаючи всім решта. От і сьогодні ми гуртом створили умови для акторів-аматорів, щоб вони змогли виступити і подарували позитивні емоції дітям. Для цього довелося зосередити всі зусилля і добряче попрацювати. Адже, щоб вистава була належна і професійна, тут, крім акторів, костюмів і їхньої чудової гри, потрібен і профі-звук, і солідна апаратура – і одна організація такого не потягне. До речі, це вже третій захід, в якому всі вище перераховані організації разом беруть участь. Спочатку ми взяли участь у заходах зі святкування Різдва, а потім була вистава для дітей-інвалідів міста в Палаці культури. Він був проведений разом із товариством «Віра» і під патронатом мера, Степана Кириловича Цапюка. Ми готуємо ще один захід до Дня захисту дітей: виставу для учнів Четвертої школи…
Що ж, подібного я не чув – щоб громадські організації разом із акторами-аматорами проводили такі акції. До речі, два клоуни з клубу «Веселка», що входить в структура фонду «Берег надії», безоплатно із власної ініціативи відвідують понад 100 дітей інвалідів, перетворюючи їхні дні народження на справжні свята.
Щоб зрозуміти, наскільки важливо просто приїхати до дітей і подарувати їм маленьку сорокахвилинну виставу, достатньо було подивитися на дитячі очі під час неї. Якщо зважити, що це не просто діти, а ті діти, хто не піде сьогодні додому до батька-матері, то в самого сльози навертаються на очі.
Жоден мешканець Пантаївської школи-інтернату не був обділений: військовики скинулися на невеличкі подарунки. А всі бажаючі, могли сфотографуватися з офіцерами Української Армії.
І, треба сказати, що давно вже до подібних дат, як-от День дітей, не виголошуються промови "про щасливе дитинство". І тому в суспільстві щодня накопичується все більше проблем, пов'язаних із життям та розвитком дитини. Факт існування Пантаївської школи інтернат потверджує, що є діти, якими мають опікуватися вчителі та громадськість. Бо, як не крути, такі діти – найнезахищеніші.
І тому дуже добре, що в Олександрії є люди, які ніколи, здається, не забувають про дітей. Словом, в Олександрії берег надії на покращення мікроклімату у суспільстві і справді є. Сподіваємося, що хороша ініціатива військовиків міста та благодійного фонду буде підтримана також і іншими громадськими організаціями. А юним акторам та їхнім керівникам зичимо не переставати дарувати світло і радість усім, перед ким вони ще виступатимуть.






Віталій Квітка
член Олександрійського ОХВУ,
член національної спілки журналістів України
для порталу українських офіцерів (Спілки офіцерів України)



На фото: учасники свята ДЛЯ ДІТЕЙ.














Фото автора.


ДОВІДКА ПРО ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

Ще після Другої світової війни в Парижі учасниці I Конгресу Міжнародної демократичної федерації жінок оголосили боротьбу за створення сприятливіших умов для щасливого та гармонічного розвитку майбутніх поколінь. У листопаді 1949 року ця організація встановила Всесвітній день захисту дітей. Перший Міжнародний день захисту дітей був проведений в 1950 році. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямів своїй діяльності. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини. З 27 вересня 1991 року для України набула чинності Конвенція Організації Об'єднаних Націй про права дитини, згідно з якою кожна держава зобов'язана поважати та заохочувати право дитини на всебічну участь у культурному і творчому житті, забезпечувати їй повноцінне дозвілля та відпочинок, сприяти наданню їй відповідних можливостей для цього. Цією конвенцією також чітко визначено, що дитина має право на захист від фізичного та психічного насильства. А 12 червня встановлено Всесвітній день боротьби проти експлуатації праці дітей. Дитяча праця була і залишається серйозною проблемою у світі. За даними Міжнародної організації праці, у світі працює понад 256 мільйонів дітей віком від 5 до 14 років. Не останнє місце в цій статистиці посідає і Україна. Працюючих дітей в Україні більше 450 тисяч, а за оцінками деяких експертів - понад мільйон. Наслідками трудової як і сексуальної експлуатації дітей, стають тривалі психічні та фізичні травми. Але ж, головна, ні з чим незрівнянна цінність - це здоров'я дитини. Саме в дитячому віці закладається фундамент здоров'я та довголіття, витривалості та стійкості організму людини. Подолання цих проблем вимагає активізації зусиль соціальних служб та суспільства на всіх рівнях. Міжнародна демократична федерація жінок проголосила 1 червня днем боротьби за мир, проти експлуатації дитячої праці, за охорону здоров'я дітей, демократизації їхнього виховання та навчання.




: 673 | : PORTAL_SOU | : 5.0/4
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz