Офіційні сайти відомств




» 2009 » Лютий » 3 » Заява Управління прес-служби МО України - фільм “Свой – чужой”направлений на дискредитацію держави Україна та її Збройних Сил
12:11
Заява Управління прес-служби МО України - фільм “Свой – чужой”направлений на дискредитацію держави Україна та її Збройних Сил


Управління Прес-служби Міністерства оборони України

Заява Управління прес-служби МО України Російський документальний фільм “Свой – чужой” носить провокативний характер і направлений на дискредитацію держави Україна та її Збройних Сил в очах російських, українських та іноземних громадян



| 03.02.2009 | | 09:45 | 

1 лютого на російському телеканалі “Россия” в рамках програми “Спеціальный корреспондент” було продемонстровано документальний фільм журналіста Аркадія Мамонтова “Свой – чужой”, присвяченого російсько-грузинській війні у серпні 2008-го року.

У фільмі “Свой – чужой” автор намагався прослідкувати та довести участь військовослужбовців Збройних Сил України у подіях на Кавказі у серпні 2008-го року.

Управління прес-служби Міністерства оборони України уповноважено заявити, що факти у цьому фільмі не відповідають дійсності і не можуть слугувати доказами участі військовослужбовців і працівників Збройних Сил України у російсько-грузинському конфлікті. Цей фільм носить провокативний характер і направлений на дискредитацію держави Україна та її Збройних Сил в очах російських, українських та іноземних громадян.  

У фільмі, підготовленому на низькому професійному рівні, немає жодних наявних документальних доказів участі військовослужбовців та працівників Збройних Сил України у російсько-грузинському конфлікті у серпні 2008-го року. Навіть сам автор у своєму черговому відеонаклепі вказав на те, що не має реальних документальних підтверджень участі українських військових у цьому конфлікті, і уся “доказова” частина фільму базується лише на “балачках”-поясненнях так званих свідків. При цьому у якості свідків, які б підтвердили свою участь у російсько-грузинському конфлікті, не було жодного кадрового військовослужбовця Збройних Сил України.

Склалося враження, що переважна більшість відеодоказів про підготовку “українськими військовими фахівцями” грузинських військовослужбовців знімалася десь у російській або південно-осетинській глибинці. А коли для “доказової бази” не вистачало відеоматеріалів, автор фільму навіть вдався до використання рекламних відеороліків про контрактну службу у Збройних Силах України.

Готуючи свій фільм, автор не звернувся за відповідним коментарем до жодної посадової особи Міністерства оборони та Генерального штабу Збройних Сил України.

Управління прес-служби Міністерства оборони України в черговий раз уповноважено заявити, що військовослужбовці Збройних Сил України не брали участь у російсько-грузинському конфлікті у серпні 2008 року.

При цьому, Управління прес-служби Міністерства оборони України нагадує, що фільм Аркадія Мамонтова “Свой-чужой” є не першою спробою дискредитувати Україну та її Збройні Сили.

Так, 12 березня 2006 року на російському телеканалі “Россия” також в рамках програми “Специальный корреспондент” було продемонстровано документальний фільм журналіста Аркадія Мамонтова “Под грифом “Секретно”, в якому мова йшлася про нібито розміщення на території військового гарнізону “Макарів-1” у Київській області приміщень для утримання в’язнів ЦРУ США. 

У травні 2006 року Міністерство оборони України звернулися до суду з позовом до російського журналіста Аркадія Мамонтова та Федерального державного унітарного підприємства “Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания”.

24 липня 2007 року Голосіївський народний суд м. Києва задовольнив в повному обсязі позов Міністерства оборони України – визнав поширену інформацію про розміщення на території України таємних тюрем ЦРУ США недостовірною та зобов’язав Федеральне державне унітарне підприємство “Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания” та журналіста А.Мамонтова спростувати недостовірну інформацію шляхом трансляції в ефірі повного тексту рішення Голосіївського районного суду м. Києва.

Не погодившись з рішенням Голосіївського районного суду м. Києва, ФДУП “Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания” та журналіст А.Мамонтов подали до Апеляційного суду міста Києва апеляційну скаргу.

28 листопада 2007 року Апеляційний суд м. Києва виніс ухвалу, якою зазначену скаргу відхилив, а рішення Голосіївського районного суду м. Києва від 24.07.2007 року залишив без змін.

Сподіваємося, що після перегляду фільму “Свой – чужой”, показ якого у демократичній Україні ніхто не забороняв, громадяни України зроблять правильні висновки і визначать для себе, хто і для кого насправді є своїм чи чужим.  

У свою чергу, реакція керівництва Міністерства оборони та Збройних Сил України на фільм “Свой – чужой” буде адекватною і не менш жорсткою, ніж на попередній фільм-пасквіль “Под грифом “Секретно”.  

© Управління Прес-служби МО України. При використанні інформації посилання на Управління Прес-служби МО України обов’язкове.



: 1269 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz