Офіційні сайти відомств




З ІСТОРІЇ СОУ

Головна » 2009 » Жовтень » 26 » Про розподіл Українського Чорноморського флоту і базування його російської частини в Українських портах Чорного моря на правах оренди
20:56
Про розподіл Українського Чорноморського флоту і базування його російської частини в Українських портах Чорного моря на правах оренди
Заява
Спілки офіцерів України
З приводу підписання двосторонніх українсько-російських документів
про дружбу, співробітництво і партнерство, а також про
розподіл Українського Чорноморського флоту і базування його російської частини
в Українських портах Чорного моря на правах оренди

           Спілка офіцерів України в цілому позитивно відноситься до установлення нормальних, цивілізованих стосунків між Україною та сусідніми державами. Однак з підписаними, з грубим порушенням Конституції України, керівництвом України і Росії документами, про місця базування російської частини Чорноморського Флоту та її наземних військ на території України, з об'ємами оренди, а це майже 20 тис. гектарів землі, 5000 споруд, 20 тис. погонних метрів причалів та узбережжя лише в Криму, а також терміном оренди місць їх базування на території України - 20 років, Спілка офіцерів України погодитись не може.
За гучними фразами про взаємовигідність Угод фактично узаконюється Російська військова присутність на всьому узбережжі Криму, що і надалі буде дестабілізувати обстановку в Україні і робить нашу державу заручником Росії.
Знаючи агресивний характер політики Росії, її постійну тягу до розширення своїх володінь силовими методами, у випадку розв'язання війни Росією, по Українській системі Протиповітряної оборони, яка є спільною з Російською, а також по орендованих місцях базування Російського Чорноморського Флоту не лише в Севастополі, а і майже сотні містечок по всій території Криму, буде нанесений упереджувальний смертоносний удар. Таким чином, нейтральна без'ядерна Україна, в результаті невиваженої зовнішньої політики її керівництва, стане жертвою воюючих сторін.
Виходячи з цього, та керуючись вимогами Конституції України, Спілка офіцерів України виступає проти ратифікації антиконституційних Угод між Україною та Росією, які наносять шкоду безпеці України. Тому народні депутати України від Спілки офіцерів будуть голосувати проти ратифікації документів у такому вигляді.

У зв'язку з цим Спілка офіцерів України вважає за необхідне:
1. Верховній Раді України, у відповідності до вимог ст. 17, 85,92 та ст. 14 Перехідних положень Конституції України, терміново прийняти Закон України "Про порядок допуску та умови перебування іноземних військових формувань на території України", в якому врахувати наступні пропозиції:
1.1. Конкретизувати значення терміну "...тимчасове перебування...", викладеного у ст. 14 Перехідних положень Конституції України.
1.2. Іноземна держава розраховується за орендовані місця базування її військових формувань на території України за світовими цінами.
1.3. Військовослужбовці військових формувань іноземної держави та члени їхніх сімей мають право перебувати та пересуватися в межах орендованих місць базування цих формувань. Після закінчення терміну проходження військової служби вони повинні протягом місяця виїхати за межі України.
1.4. Термін оренди території України не може перевищувати 5 років, враховуючи і час виведення іноземних військових формувань за межі України.
1.5. Вся нерухомість в орендованих місцях базування іноземних, військових формувань є власністю України і не може бути приватизованою та проданою.
1.6. Базування кораблів ВМС України та іноземної держави повинно бути в окремих бухтах, без виключення.
1.7. Всі об'єкти наземної та морської інфраструктури ЧФ є власністю України.
1.8. Відшкодування збитків, нанесених на орендованій іноземною державою території України (екологічна шкода, руйнування цінностей культури та інше) компенсується за світовими цінами.
2. Враховуючи, що протягом 6-ти років незалежності двох сусідніх держав російські військові формування перебували на території України і не сплачували їй за базування і використання берегової інфраструктури і Росія ще в 1993 р. приступила до будівництва місць базування свого Чорноморського Флоту на території Росії, надати їй право орендувати 2 бухти лише в м. Севастополі на 5 років з оплатою оренди по світових цінах, за умовою виконання вимог Закону України "Про порядок допуску та умови перебування іноземних військових формувань на території України". Строк оренди враховує і час виведення всіх військовослужбовців та плавзасобів Чорноморського флоту Росії з територіальних вод України.
Категорія: 1997 | Переглядів: 949 | Додав: Петро_ЛИСЕНКО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ

  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz