Офіційні сайти відомств




» 2010 » Вересень » 29 » Звернення Спілки Офіцерів України до делегатів Всеукраїнського форуму ветеранів.
17:30
Звернення Спілки Офіцерів України до делегатів Всеукраїнського форуму ветеранів.
Звернення
Спілки офіцерів України
до делегатів Всеукраїнського форуму ветеранів

Шановні ветерани!

Спілка офіцерів України вітає делегатів Всеукраїнського форуму ветеранів та бажає всім вам здоров’я і успіхів в роботі форуму.

Єдина і головна доповідь, згідно порядку денному форуму, Міністра праці та соціальної політики України Надраги В.І. «Про діяльність органів влади щодо реалізації державної політики у сфері соціального і правового захисту ветеранів війни та праці». Інших доповідей для розгляду на форумі не планується. В той же час, в порядку денному на 1 жовтня є секція №3 яка має назву: «Завдання щодо збереження правди історії, покращення патріотичного виховання громадян».

Тематика цієї секції не відповідає меті форуму – обговоренню наболілих питань захисту захисників України.

Намагання голови СОУ виключити з порядку денного зазначену секцію, яка вносить напруження серед делегатів форуму, підтримки у його організаторів не знайшла.

Ще не було форуму, а в проекті резолюції форуму чомусь знайшли відображення ідеологічні принципи однієї, колись керівної партії колишнього Союзу РСР.

Зокрема, в проекті наголошується на фальсифікації історії, висуваються вимоги щодо повернення радянських назв вулиць та майданів.

Тобто, замість обговорення важливих для всіх ветеранів суто правових та соціальних проблем ветеранів, нам пропонуються ідеологічні питання.

Як відомо, у відповідності до вимог ст.15 Конституції України «жодна ідеологія не може визнаватися державою як обов’язкова»

Громадянська війна, розв’язана в 1917 році в Росії, продовжується в головах та діях багатьох людей в Україні, на жаль, і сьогодні.

На нашу думку, включення ідеологічних питань до порядку денного форуму ще більш розколюють не сформоване українське суспільство, сіє недовіру, ворожнечу між українцями, які воювали по різні сторони барикад у військових конфліктах на теренах України у зв’язку з тим, що не мали власної держави.

У всіх європейських країнах відбулося національне примирення, ми примирилися з колишніми нашими окупантами, а поміж собою нас і надалі продовжують протиставляти один одному. Допоки?!

В свій час Л.Кравчук започаткував об’єднання українців, які воювали на різних фронтах. Зокрема, в 1991 році вперше відбулася зустріч ветеранів Великої вітчизняної війни та ветеранів УПА, за посередництва Спілки офіцерів України на пароплаві, що здійснив подорож від Києва до Одеси.

Л.Кучма продовжував таку ж політику. В 1995 році у м.Львові, за ініціативи Об’єднання бувших вояків-українців у В.Британії та Спілки офіцерів України, за участі представників більшості ветеранських організацій України, з метою примирення, була встановлена меморіальна дошка на Ратуші міськради усім українцям, які воювали за волю України. Делегацію учасників ВВВ очолював Герой Радянського Союзу, повний кавалер ордену Б.Хмельницького віце-адмірал В.С. Пилипенко.

Віктор Ющенко активно продовжував політику своїх попередників щодо примирення ветеранів війни.

В 2006 році на території 35 батареї оборони Севастополя, за ініціативи місцевої влади, встановлений «Хрест примирення воїнів Вермахту і воїнів Великої вітчизняної війни».

29 січня 2009 року у місті Івано-Франківську, за ініціативи Спілки офіцерів України, на заході вшанування пам’яті Героїв Крут за одним столом президії сиділи генерал-майор, інвалід Великої вітчизняної війни І.Жуков та Голова Братства ОУН-УПА М.Зеленчук.

Ветеран УПА Т.М.Піцекевич є членом організації ветеранів ВВВ у Васильківському районі на Київщині.
На регіональному рівні ветеранам немає чого ділити.
В виборчій Програмі Президента України В.Януковича об’єднання України також було головною темою.
17 квітня 2010 року, на ХХ з’їзді Спілки офіцерів України, ветеран ВВВ, двічі кавалер Ордену Червоної зірки, ордену Б.Хмельницького, ордену ВВВ полковник Чепкий Григорій Артемович, за власної ініціативи, зачитав звернення до всіх ветеранів України з приводу відзначення 65 річниці перемоги над фашизмом щодо примирення воїнів ВВВ та воїнів УПА.

Війна, це велика трагедія людства, кожна війна закінчується примиренням!
І сьогодні на часі об’єднання України!

Звертаємось до всіх ветеранів України з ініціативою: з метою припинення в українському суспільстві розбрату, ворожнечі, недовіри серед громадян, які перенесли на собі жахливі роки війни, яких в живих залишилось занадто мало, розпочати діалог щодо примирення між ветеранами ВВВ та ветеранами УПА!

Спілка офіцерів України, членами якої є і плідно співпрацюють і ветерани ВВВ, і ветерани УПА, готова в черговий раз виступити посередником в подальшому вирішенні цієї проблеми!

З повагою,

Голова Спілки офіцерів України,
народний депутат України ІІ скликання,
полковник В.Білоус









Прес служба СОУ


: 1007 | : PORTAL_SOU | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz