Офіційні сайти відомств




» 2011 » Листопад » 14 » 20-ліття Львівська СОУ відзначала як годиться.
18:26
20-ліття Львівська СОУ відзначала як годиться.
20-ліття Львівська СОУ відзначала як годиться. Активною була участь у літніх заходах всеукраїнської організації, коли на ювілейній конференції з доповідями виступили капітан Олег Романчук і підполковник Михайло Гринишин. Пізніше у свята Державного прапору та відновлення Незалежності спілчани були, як завжди, на перших ролях. Так, вручення відзнак СОУ «20 років Спілки офіцерів України За Україну! За її волю» стало елементом загальноміським заходів у Жовкві (голова РО – підполковник Володимир Фукс). Про історичні аспекти створення Збройних Сил України у ЗМІ своїми спогадами та роздумами поділилися полковник Віталій Лазоркін і капітан Олег Білоус.
В останню неділю жовтня Львівська обласна організація провела свою ювілейну конференцію за участю членів центрального проводу СОУ полковника Петра Костюка та майора Сергія Нередька. Дружній візит на свято вчинили голова Рівненської СОУ полковник Олег Гуменюк, представники громадськості Володимир Парубій (Конгрес української інтелігенції), Іван Головацький (Музей визвольної боротьби), Богдан Винниченко (Всеукраїнське об’єднання ветеранів), Леонід Муха (Братство українських дивізійників), Роман Піняжко (Свято-Іванівський Мазепинський полк), Володимир Гулима (ЦДБРС) та ін. Після вступного слова голови ЛОО СОУ майора Володимира Тимчука розлогу історично-аналітичну доповідь представив полковник Петро Костюк. В процесі роботи конференції обговорювалися питання соціального захисту ветеранів і військовослужбовців, військово-патріотичного виховання молоді, перспектив розвитку Збройних Сил України тощо. Традиційно ювілейну конференцію увінчали врученням заслужених нагород як членам СОУ, так і представникам громадськості, які доклалися до розбудови держави та відродження слави української зброї – сл. пам. полковник Олег Зелінський, сл. пам. полковник Микола Василькевич, сл. пам. підполковник Андрій Солонинка, сл. пам. підполковник Валерій Христофоров, полковник Ярослав Гірник, комбатанти УПА та Української дивізії «Галичина» Олесь Гуменюк, Леонід Муха, Роман Шумський, Євген Горошко, митці Ірина Калинець, Роман Ковальчук, Надія Галичанівська, Володимир Саквук та інші.
Завершилась ювілейна конференція покладанням квітів сл. пам. полковнику Дмитру Вітовському, адже відбувалася у дні звитяги Листопадового Зриву.
Наступної неділі саме з покладання квітів полковнику Дмитру Вітовському розпочався другий етап святкувань ювілею. Правда цього разу квіти покладали в родовому селі полковника – Медуха Галицького району Івано-Франківської області. За сприяння Львівської обласної державної адміністрації та Львівської обласної ради спілчани спільно з молоддю та ветеранами відвідали місця наших героїв – Вітовського, Басараб Ольги, Головінського. А в Бурштині делегацію радо вітали у місцевих музеях – шкільному ім. Ольги Басараб та визвольних змагань Галицького району. Його хранителю фондів, заступнику голови Галицької районної станиці Братства вояків ОУН-УПА Романові Німому за самовіддане служіння Україні та патріотичне виховання молоді голова ЛОО СОУ майор Володимир Тимчук вручив ювілейну нагороду СОУ.
І, нарешті, 8 листопада у Львові в обласній науковій універсальній бібліотеці з ініціативи першого заступника голови ЛОО СОУ підполковника Романа Кутного (до речі, організатор виїзних урочистостей СОУ) відбувся вечір пам’яті полковника Вітовського, в якому крім молоді були залучені інтелігенція та професура міста, яке за лічені години взяли під свою опіку в листопаді Січові Стрільці…

Мирослав Нагірний, прес-служба ЛОО СОУ












: 733 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz