Офіційні сайти відомств




» 2012 » Червень » 1 » СОУ заявляє свій рішучий протест проти розгляду антиконституційного законопроекту «Про основи державної мовної політики»
21:18
СОУ заявляє свій рішучий протест проти розгляду антиконституційного законопроекту «Про основи державної мовної політики»
Голові Верховної Ради України
В.М.Литвину,
Народним депутатам України

Шановний пане Голово!
Шановні Народні депутати!

Розгляд законопроекту «Про основи державної мовної політики» напередодні виборів до Верховної Ради України, проведення Євро-2012 свідчить про замовний, провокаційний характер проекту цього документу.
Проти українського народу розгорнута інформаційна війна, яка є складовою сучасної політики міжнародних фінансово-промислових груп.
За останні роки нинішня влада ухвалила рішення про необов’язковість української мови на музичних радіоканалах, школах, відмінила обов’язковий переклад фільмів українською мовою.
Книжок, газет, журналів друкується державною мовою значно менше, аніж російською. Телеведучі провідних каналів на різних телешоу ведуть передачі виключно російською мовою… Перелік можна продовжити.
Отже, є всі правові підстави захищати саме українську мову – ст.10 Конституції України вимагає цього від всіх посадових осіб.
Венеціанська комісія й Уповноважений з прав нацменшин ОБСЄ розкритикували цей документ, тому що його ухвалення є загрозою мові титульної державотворчої нації.
Це всім відомо, але бажання за будь-яку ціну «партійних» депутатів залишитись у наступному складі парламенту, змушують їх вдаватись до провокацій.
Загальна тенденція гальмування відродження історичної пам’яті українського народу не оминула і Збройні Сили України. Всупереч чинному законодавству, без погодження з Міністерством Оборони України, Міносвіти зменшила на 50% кількість годин предмету «Захист Вітчизни» в загальноосвітніх школах, і замість козацької гри «Джура» впроваджується колишня радянська «зарніца».
Процес відродження української мови для СОУ є пріоритетним, адже СОУ зробила вагомий внесок щодо впровадження української мови в ЗСУ та інших військових формуваннях. Зокрема СОУ в 1992 році підготувала проекти директив МО України стосовно функціювання державної мови у війську. В 1996 році всі 15 Народних депутатів членів СОУ голосували за Конституцію України (ст. 10).
В 1998 році на кошти СОУ був виданий підручник «Військова топографія» українською мовою, у 2005 році 2х томний словник спеціальних воєнних термінів українською мовою. Захищали члени організації українську мову в органах МВС в судовому порядку (Голова Дніпропетровської СОУ п-к В.Таратушка проти працівників ДАЇ – позитивне судове рішення.)
З рештою решт, це мова наших батьків, дідів, прадідів і наш обов’язок захищати рідну мову.
СОУ заявляє свій рішучий протест проти розгляду зазначеного антиконституційного законопроекту і на підставі ст.10 Конституції України, вимагаємо негайно зняти з розгляду законопроект «Про основи державної мовної політики». Про результати розгляду просимо повідомити Спілку офіцерів України.

З повагою,

Голова Спілки офіцерів України,
Депутат Верховної ради України II скликання,
полковник В’ячеслав Білоус





: 498 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz