Офіційні сайти відомств




» 2009 » Вересень » 18 » Російські пірати знову возитимуть вулицями Севастополя крилаті ракети
10:56
Російські пірати знову возитимуть вулицями Севастополя крилаті ракети
Щодо пожежі на ракетному крейсері ЧФ РФ «Москва». Аналітична довідка УІС для ДАІ і МВС

Близько 15 год. 07.09.2009 на ркр «Москва» під час запуску допоміжного котла марки «КВВА-12/5» носового машинного відділення відбулось його загоряння. Всупереч вимогам «Керівництва по боротьбі за живучість надводних кораблів», які передбачають вжиття особовим складом невідкладних заходів щодо тушіння пожежі, зупинки роботи котла та оголошення «аварійної тривоги» по кораблю, військовослужбовці машинного відділення залишили приміщення з метою доповіді командуванню корабля про надзвичайну подію. Зазначене призвело до поширення пожежі та підвищення температури, внаслідок чого корпус котла лопнув (фактично вибухнув), машинний відсік вигорів, пошкоджено допоміжний котел, холодильну установку, кабель-траси та два компресори. Пожежу погашено близько 17 год. У результаті трьохразового застосування екіпажем корабельної системи об’ємного хімічного гасіння.

Жертв та постраждалих з середніми і тяжкими ушкодженнями немає, що підтверджується фактом відсутності надходження до військово-морського госпіталю ЧФ РФ військовослужбовців ркр «Москва» з опіками та пораненнями.

З метою з’ясування причин та обставин інциденту на ркр «Москва» працює комісія Головного штабу ВМФ РФ та штабу ЧФ РФ (близько 30 осіб). Основними версіями надзвичайної події є грубе порушення особовим складом техніки безпеки під час запуску котла та халатність обслуговуючого персоналу. Безпосередньо до виникнення пожежі найбільш ймовірно призвела наявність під палубним металевим настилом машинного відділення бойового корабля лояльних вод з високим відсотком пально-мастильних матеріалів, які могли загорітися при попаданні іскри від котла.

Ркр «Москва» планується у вересні п.р. поставити в «сухий док» (Північна сторона м. Севастополя) для проведення докового ремонту. У зв’язку з надзвичайною подією, наразі в «сухому доку» передбачається провести аварійні ремонтні роботи носового машинного відділення та його обладнання. Орієнтовний термін початку ремонту – 18.09.2009. При цьому, частину нанесених збитків планується відшкодувати за рахунок винного особового складу.

Водночас, відповідно до вимог керівних документів щодо експлуатації та ремонту бойових кораблів, у разі постановки корабля у доковий ремонт з нього тимчасово вивантажується боєзапас. Таким чином, на час ремонту здачі на склад підлягатимуть крилаті ракети «Базальт» (16 од.), зенітні ракети «Фагот» (до 20 од.), «Оса» (до 40 од.), торпеди (8 од.), реактивні глибинні бомби (до 100 од.), артилерійські боєприпаси різного калібру (декілька тисяч одиниць), які будуть перевозитись вулицями міста


: 924 | : Петро_ЛИСЕНКО | : 0.0/0
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Вересень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz