Офіційні сайти відомств




» 2010 » Серпень » 30 » На найвищій вершині України вперше замайорів прапор українських Військово-Морських Сил
11:28
На найвищій вершині України вперше замайорів прапор українських Військово-Морських Сил
Командири кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України та керівництво Тернопільської міської ради піднялися 27 серпня на найвищу гору України – Говерлу, де розгорнули Військово-Морський Прапор Збройних Сил України та прапор міста Тернопіль.

Цю акцію було приурочено 470-ї річниці з дня заснування міста Тернопіль.

Сходження на найвищу вершину України вперше здійснили командир флагмана Військово-Морських Сил Збройних Сил України фрегата "Гетьман Сагайдачний” капітан 2-го рангу Роман П’ятницький, командир корвету "Тернопіль” капітан 3-го рангу Григорій Брєєв, секретар Тернопільської міської ради Тарас Білан та інші військові моряки.

Сходження на Говерлу відбулося за досить непростих погодних умов – сильного вітру, місцями дощу та туману. Як відзначив командир фрегата "Гетьман Сагайдачний” капітан 2-го рангу Роман П’ятницький, сходження на Говерлу стало своєрідною подякою військових моряків мешканцям Тернополя за постійну підтримку українського флоту та надання шефської допомоги військовим кораблям.

– Про справжню дружню підтримку тернополянами корвету "Тернопіль” знають всі у Військово-Морських Силах України. Багато хто в Севастополі по-щирому заздрить особовому складу "Тернополя” за те, що у них є такі "шефи”, які всебічно допомогають морякам з корвету, постійно слідкують за кожним новим його звершенням та радіють за свій корабель. Я пишаюся тим, що у минулому був командиром корвету "Тернопіль”, – зазначив командир флагмана ВМС ЗС України фрегата "Гетьман Сагайдачний” капітан 2-го рангу Роман П’ятницький.

На переконання теперішнього командира корвету "Тернопіль” капітана 3-го рангу Григорія Брєєва, одночасне підняття на Говерлі двох прапорів – Військово-Морських Сил України та міста Тернополя стане символом подальшої тісної співпраці військових моряків та міста.

– Для нас це дійсно визначна подія, оскільки на найвищій вершині України вперше замайорів прапор українських Військово-Морських Сил. Символічно, що він був розгорнутий разом із прапором Тернополя, містом, яке чи ненайбільш активно співпрацює з військовими моряками. Маю велику надію, що наші дружні відносини лише міцнітимуть, а особовий склад корвету "Тернопіль” докладе у цьому напрямку максимум зусиль, – наголосив капітан 3-го рангу Григорій Брєєв.

У свою чергу секретар Тернопільської міської ради Тарас Білан назвав подолання найвищої географічної точки України у переддень святкування дня міста "великою справою”.

– Спільне підкорення Говерли свідчить про те, що Тернопіль і тернополяни є неподільно пов’язаними з військовими моряками та українською армією. Ми зробимо все можливе, щоби тернопільська молодь знала багату на героїчні звершення історію українських Військово-Морських Сил та виховувалася у дусі патріотизму, – підкреслив секретар Тернопільської міської ради Тарас Білан.

Власне, саме з ініціативи Тараса Білана прийнято рішення створити у Тернополі музей Військово-Морських Сил Збройних Сил України. Командування 5-ї бригади надводних кораблів уже надало для нього перші експонати: якір та рятувальний жилет, який використовували на корветі "Тернопіль” під час бойових навчань, а також килимок ручної роботи, сплетений з каната, яким корабель прив’язується до опори на березі.

Департамент преси та інформації МО України


: 889 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz