Офіційні сайти відомств




» 2012 » Червень » 25 » Львівщина вшановує жертв політичних репресій.
10:57
Львівщина вшановує жертв політичних репресій.
24 червня у Львові відбувся мітинг-реквієм за жертвами політичних репресій.
У неділю, о 14-й годині, біля пам'ятника Жертвам комуністичних злочинів у Львові вшанували пам'ять невинно закатованих під час більшовицьких розстрілів у червні 1941року.

На площі Шашкевича відбувся реквієм та покладання квітів, а також поклали квіти до підніжжя пам’ятника та біля хреста на подвір’ї меморіального комплексу «Тюрма на Лонцького». Участь у поминальних заходах взяли священики різних релігійних конфесій, представники громадських організацій, зокрема, Спілки політв'язнів, Братства ОУН-УПА, Львівської обласної організації Спілки офіцерів України та інших, депутати Львівської міської та обласної рад.
Дуже зворушливими були спогади очевидців тих подій, родичів та близьких невинно убієнних. Всі виступаючі засудили ці злочини проти людства і закликали докласти всіх зусиль, щоб недопустити повторення таких трагедій. А запорукою цього є існування незалежної української держави у всій її повноті. Під час поминальних заходів піднімались й інші важливі питання, які стосуються сучасних подій в державі.
Зокрема, у своєму виступі Голова Львівської обласної організації Спілки офіцерів України полковник Петро Костюк зазначив "В 2012 року виповнюється 150 років з дня написання поетом П.Чубинським вірша «Ще не вмерла Україна», що став державним гімном сучасної України.Щоб не втратити особистої свободи, щоб не втратити країну та щоб не вмерла України ні слава ні воля, то за це треба боротися кожного дня".
Перед учасниками мітингу-реквієму мали народні депутати А.Парубій, С.Курпіль, депутат обласної ради І. Фаріон та представники громадських організацій. А хорові колективи "Повстанець" та "Нескорені" виконали низку патріотичних творів.

Також учора, 24 червня, в урочищі колишніх соляних шахт Саліна, що біля містечка Добромиль Старосамбірського району Львівської області, відзначили 71 роковини вшанування пам’яті жертв колишніх радянських військ НКВС.

Території верхньої і нижньої соляних шахт Саліни ніби волають до неба та живих, щоб про них не забували. Влада Старосамбірщини подбала, щоб пам’ять про це не загубилась у часі. Тут споруджено величний пам’ятний знак.
Вчорашній день був насичений молитовними заходами у храмах Добромиля, біля стін колишньої тюрми цього містечка. Вражав спільний похід жалобних процесій церковних громад в урочище, до самих урвищ-могил, де за загиблими були відслужені панахиди.
Поминальна панахида з участю священиків греко-католицької, православної та римо-католицької церков відбулась біля головного пам’ятного знаку жертвам НКВС. Її очолив єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Ярослав Приріз. Владика у своїй промові засудив страшне минуле, яке приніс на наші землі ненависний комуністично-сталінський режим, наголосив, що і на двадцять першому році незалежності слід бути пильним, бо досі є сили, які на все національне, українське чинять планомірний наступ.
У мітингу-реквіємі взяли участь та виступили представники районної та обласної влади, лідери політичних партій, громадські діячі краю, представники Львівської обласної організації Спілки офіцерів України. Місцеві хорові колективи підготували тематичну програму.
Нагадаємо, що наприкінці червня 1941 року сюди червонопогонники з тюрми м.Перемишль (тепер Польща) зігнали понад три тисячі шістсот засуджених свідомих українців, де й усіх стратили. Одних по дорозі вбивали, других – біля урвищ розстрілювали, третіх у копальні живцем кидали.
Минулого року Львівська обласна рада прийняла рішення про відзначення кожного року Днів пам’яті за жертвами більшовицьких розстрілів червня 1941 року. Поминальні заходи тривають з 22 до 28 червня


Львівська обласна організація Спілки офіцерів України
для порталу українських офіцерів (Спілки офіцерів України)

: 548 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz