Офіційні сайти відомств




» 2011 » Жовтень » 18 » Звенення СОУ до голови Київської МДА щодо встановлення меморіальної дошки на Будинку вчителя де проходив іторичний з’їзд СОУ
20:17
Звенення СОУ до голови Київської МДА щодо встановлення меморіальної дошки на Будинку вчителя де проходив іторичний з’їзд СОУ

ГОЛОВІ КИЇВСЬКОЇ МІСЬКОЇ
ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ
ПОПОВУ О.П.

Шановний ОЛЕКСАНДРЕ ПАВЛОВИЧУ!
В цьому році, Всеукраїнській громадській організації Спілці офіцерів України виповнилося 20 років. 27 – 28 липня 1991 року в київському міському будинку учителя відбувся 1-й з’їзд офіцерів, що прийняв постанову про створення Спілки офіцерів України з чітко визначеною метою – будівництво національних Збройних Сил та їх соціально-правовий захист. На з’їзд, який був подією історичної ваги того часу, прибуло 320 делегатів і понад сто запрошених гостей. У роботі конференції брали участь депутати Верховної Ради, актив міста, громадяни що підтримували ідею необхідності власних Збройних Сил. Успіхові з’їзду сприяла організаційна підготовка, яка велась у стінах Київського міського будинку вчителя та висока громадянська позиція офіцерів патріотів України щодо будівництва власних збройних сил України.
СОУ стояла у витоків будівництва Збройних Сил України. Статутні завдання СОУ передбачають участь організації та її членів у процесах творення ЗС України, сприяння військово-патріотичному вихованні молоді, правовому та соціальному захисту військовослужбовців.
Члени Спілки Офіцерів України приймали і приймають активну участь у державному будівництві, створенню та розбудові Збройних Сил України. Зокрема члени СОУ в 1991-1992 роках брали участь у розробці Законів України «Про Оборону», «Про Збройні Сили України», «Про загальний військовий обов’язок і військову службу», «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», розробці тексту Військової Присяги.
27 листопада 1991 року на ІІ з’їзді СОУ, разом з першим Міністром Оборони К.П. Морозовим та 700 делегатами прийняли Присягу на вірність народу України. В 1996 році 15 членів СОУ брали участь у прийнятті Конституції України.
Сьогодні СОУ має 22 діючі обласні організації, та нараховує близько 12 тисяч членів, які співпрацюють з військовими частинами Міністерства Оборони України, з врахуванням тих завдань та потреб, які постають перед державою та Збройними силами України.
Члени СОУ працюють у всіх органах державної влади. Серед них депутати Верховної Ради, генерал-лейтенант Г. Омельченко, полковник Ю. Прокопчук. Член Конституційного Суду України В. Шишкін та багато інших.
Щомісяця керівництвом Центрального Проводу СОУ, обласних організацій СОУ, розглядається близько 300-400 звернень військовослужбовців та членів їх сімей. Надається кваліфікована допомога, або юридична консультація.
Спілка офіцерів України, для увіковічення пам’ятної дати щодо історичних подій які проходили в будинку учителя 27-28 липня 1991 року звертається до Вас щодо встановлення меморіальної дошки на будівлі Київського міського будинку вчителя де проходив установчий з’їзд.

Додаток:
- копія Статуту Всеукраїнської громадської організації Спілки Офіцерів України – 10 аркушів;
- копія свідоцтва про реєстраціє Всеукраїнської громадської організації Спілки Офіцерів України – 1 аркуші;
- копія свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи

З повагою

Телефон для довідок 253-32-30

ГОЛОВА СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИІІ СКЛИКАННЯ
ПОЛКОВНИК В. БІЛОУС


Прес-служба СОУ



: 574 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz