Офіційні сайти відомств




» 2012 » Березень » 14 » "Зупинити зухвале ставлення до віруючих Кримської Єпархії УПЦ КП"-ЗБІР ПІДПИСІВ ТРИВАЄ. СПІЛЧАНИ ДОЛУЧАЮТЬСЯ
21:22
"Зупинити зухвале ставлення до віруючих Кримської Єпархії УПЦ КП"-ЗБІР ПІДПИСІВ ТРИВАЄ. СПІЛЧАНИ ДОЛУЧАЮТЬСЯ
Сайт Української Православної Церкви Київського Патріархату оприлюднив Звернення до Президента України віруючих Кримської Єпархії УПЦ Київського Патріархату, представників громадських організацій, науковців, журналістів, митців і організував збір підписів через інтернет.
______________________________

ПРЕЗИДЕНТУ УКРАЇНИ
ЯНУКОВИЧУ В.Ф.


Шановний Вікторе Федоровичу!

Головною проблемою міжконфесійних відносин в Криму є відсутність державницької позиції органів місцевого самоврядування у дотриманні Конституції України і Закону про свободу совісті, які гарантують рівні права всім конфесіям. Звертаємося до Вас як гаранта Конституції України.

Ми, кримчани, віруючі Кримської Єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, представники громадських організацій Автономної Республіки Крим, науковці, журналісти, митці звертаємо Вашу увагу на те, що вже п'ятнадцять років поспіль з дня заснування Кримської Єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату з боку влади Криму та органів місцевого самоврядування автономії йде відверте ігнорування вирішення питань, пов’язаних з відкриттям церкви УПЦ Київського Патріархату, виділення земельних ділянок під будівництво храмів. Жодної виділеної земельної ділянки, жодного позитивного рішення на звернення від імені як парафіян, так і представників церкви.

Тільки завдяки зусиллям української громади у 2008 році було прийняте Рішення Сімферопольського міськвиконкому № 763 від 27.02.08р. про надання дозволу на вибір земельної ділянки для будівництва Кафедрального Собору «Храм Христа Спасителя» Кримської Єпархії УПЦ Київського Патріархату по вул. Київська в районі Української школи-гімназії, де планується зробити Духовний центр Української громади Криму згідно затвердженого Генерального плану архітектури розвитку м. Сімферополя.

Нами було виготовлено технічно-проектну документацію, Проект Кафедрального Собору, на який витрачено значні кошти, що надавалися жертводавцями всієї України. У лютому 2010 року в результаті копіткої праці і переговорів нарешті отримали Акт вибору земельної ділянки та погодження відповідної документації зі всіма інстанціями і органами влади згідно чинного законодавства України. З юридичної сторони жодних зауважень і претензій до поданих документів не було.

Згідно Рішення виконкому №2343 від 26.08.2010р. депутатам Сімферопольської міської ради необхідно було проголосувати і дозволити розробку проекту землевпорядкування по виділенню земельної ділянки площею 0,49 га.

4 березня нам стало відомо, що 16 лютого 2012 року депутатами Сімферопольської міської ради було цинічно ухвалено рішення не надавати земельної ділянки під будівництво Кафедрального собору УПЦ КП, на підставі того, що у вересні 2011 року відбулась зміна Генплану міста. Сама ця підстава, на якій нам відмовлено у виділенні земельної ділянки, є юридично не правомірною. Генеральний план розвитку не визначає, які об’єкти повинні бути побудовані.

У той же час, коли з мапи Генплану міста зникають раніш затверджені земельні ділянки для будівництва церков Київського Патріархату, з`являються нові земельні ділянки для будівництва культових споруд іншої православної конфесії.

Звертаємо Вашу увагу на те, що центральні та місцеві органи виконавчої влади не вжили необхідних заходів для врегулювання даного питання на Ваше розпорядження, котре Ви надали після Звернення Священного Синоду УПЦ КП від 13 грудня 2010 року. Про що було поінформовано Патріарха Філарета листом з Адміністрації Президента за № 2801/84 від 28.01.2011р.

Враховуючи, що Конституція України гарантує рівні права всім конфесіям, на виконання доручення Президента України про створення при Главах райдержадміністрацій міжконфесійних рад, просимо створити при Постійному Представництві Президента України в АР Крим постійно діючу Раду церков, яка би виконувала функції консультативно-дорадчого органу.

Переконливо просимо задля збереження міжконфесійного миру в Криму та дотримання прав громадян на свободу віросповідання:

- Зупинити зухвале ставлення до віруючих Кримської Єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату зі сторони органів влади автономії та органів місцевого самоврядування в Криму.

- Забезпечити присутність Управління Кримської єпархії УПЦ КП у всіх заходах, які організовують державні органи влади на всіх рівнях.

- Доручити главам держадміністрацій, головам рад всіх рівнів забезпечити виділення земельних ділянок, приміщень для богослужінь парафіям УПЦ Київського Патріархату, які цього потребують.

- Взяти під свій особистий контроль питання, пов`язане з виділенням земельної ділянки Управлінню Кримської Єпархії УПЦ Київського Патріархату для будівництва Кафедрального Собору «Храм Христа Спасителя» Української Православної Церкви Київського Патріархату в місті Сімферополі по вулиці Київській біля НВК «Українська школа-гімназія».
____________________
Вже під зверненням стоять підписи десятків небайдужих українців, у тому числі відомі діячи Спілки офіцерів України

Віце-Адмірал, перший Командувач
ВМС України 1992-1993рр.,
Народний депутат України ІІ і ІІІ скликань Борис КОЖИН

Адмірал, Командувач ВМС України
2006-2010 рр. Ігор ТЕНЮХ

Заслужений журналіст України,
капітан першого рангу, нагороджений медаллю
«За військову службу в Україні» Мирослав МАМЧАК

Голова Севастопольської організації
«Спілка офіцерів України», полковник Василь КАСЮК

Та багато інших...

Для того, щоби поставити свій підпис на сайті УПЦ КП виставлено наступну інформацію для контактів:
 
Архієпископ
Сімферопольський і Кримський
УПЦ КП КЛИМЕНТ 0953999270

Голова оргкомітету
по захисту прав віруючих
Криммської Єпархії УПЦ КП
Андрій ЩЕКУН 0995019824

Долучитися до Звернення можна надіславши листа на електронну пошту: ukr_house@ukr.net

P.S. Звернення до Президента буде розміщене на інтернет-порталі «Медіа-Крим», агенції громадських та політичних новин, адреса - www.mediacrimea.com.ua

Збір підписів серед кримчан, віруючих парафіян Кримської єпархії УПЦ КП буде продовжуватися і надсилатися Президенту України. Про подальші події і заходи будемо повідомляти та розміщувати прес-релізи на сайті незалежного кримського інтернет-видання.

Джерело: http://www.cerkva.info/uk/news/visti/2229-zvernennja.html


: 532 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар


Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz