Офіційні сайти відомств




» 2012 » Травень » 10 » Львівська обласна організація СОУ взяла участь у заходах по збереженню пам’яті про всіх полеглих на фронтах Другої світової війни (фото)
22:06
Львівська обласна організація СОУ взяла участь у заходах по збереженню пам’яті про всіх полеглих на фронтах Другої світової війни (фото)
8 травня- День пам'яті жертв Другої світової війни . Абсолютна більшість країн учасниць Другої світової у травні не святкують, а саме вшановують пам'ять загиблих у війні. Представники Львівської обласної організації Спілки офіцерів України взяли участь у низці заходів, які проходили з ініціативи Комісії УГКЦ «Справедливість і мир»- відзначення Дня пам’яті та єднання 8 травня.
Ідея відзначення цього дня зумовлена тим, що під час війни українці захищали свої домівки як у складі Червоної армії, так і в Українській повстанській армії, тож актуальнішим, ніж святкування в чергову річницю світової перемоги над нацизмом, є єднання у скорботі за загиблими. Ті, хто воював, потребують нашої уваги та пам’яті. У Львові на площі біля пам'ятника жертвам комуністичних репресій відбулося покладання квітів до пам'ятника. Це місце є історично символічним, оскільки в червні 1941 року сотні тисяч невинних українців загинули в тюрмах НКВД.
Після цього загиблих у Другій світовій війні вшанували хвилиною мовчання. Згодом біля пам'ятника відправили поминальний молебень,який очолив митрополит Львівський і Сокальський УПЦ КП владика Димитрій. Присутні були також представники УАПЦ, УРКЦ та УГКЦ.
Згодом в Національному музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» на подвір'ї тюрми до меморіального хреста представники львівської громади поклали квіти в пам’ять про загиблих і тих, хто вижив у Другій світовій, українців — вояків Червоної армії, Української повстанської армії. Також було покладено квіти до пам’ятного хреста та проведено поминальний захід на території Цитаделі-колишнього концтабору «Шталаг-328».
































Фоторепортаж підполковника Б.Решетняка
Львівська ОО СОУ

: 547 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар


Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz