Офіційні сайти відомств




» 2011 » Січень » 13 » "Обидві справи юридично не завершені" - адвокат про визнання Героями України С.Бандери і Р.Шухевича (відео ВІКНА СТБ, аудіо ВВС)
19:56
"Обидві справи юридично не завершені" - адвокат про визнання Героями України С.Бандери і Р.Шухевича (відео ВІКНА СТБ, аудіо ВВС)
Запізніла реакція. Геройське звання в нього відібрали ще торік у квітні, а офіційно оприлюднили чомусь лише сьогодні. Степан Бандера більше не Герой України. Текст про нечинність указу Ющенка з'явився сьогодні на президентському сайтові. Саме тоді, коли у Вищому адмінсуді столиці мало б розпочатися засідання з розгляду питання про іншого героя - Романа Шухевича. Того також хочуть позбавити високого звання.

Вирішальний день. Саме сьогодні Вищий адмінсуд Києва мав би оголосити остаточне рішення - позбавляти чи не позбавляти командира УПА геройського звання, якого ще 2007-го Романові Шухевичу та Степанові Бандері надав Віктор Ющенко.

Якщо рішення щодо Степана Бандери ухвалили ще торік у червні й скасували Указ тодішнього президента, то розгляд питання про Шухевича затягнувся й дійшов аж Вищого адмінсуду. Позивач Володимир Оленцевич. Той уважає, що героями мають бути тільки громадяни України. А на час життя командирів УПА української держави ще не існувало.

Почути остаточне рішення сьогодні з'їхалися всі учасники процесу. Зі Львова прибув і син Романа Шухевича - Юрій. Журналістів до зали суду не впустили. Однак очікувати довго на появу з-за дверей новин не довелося. Ті відчинили через 5 хвилин опісля початку розгляду. Першими залу покинули судді.

Володимир Оленцевич, позивач:

Данная коллегия состоит из пяти человек, по кодексу об админсудопроизводстве. Явились четыре судьи, одна из судей заболела. И пояснили так: что поскольку нет кворума в составе этой пятерки, то отложили на 16 февраля.

Трохи згодом прес-служба суду на прохання журналістів повідомила: замінити суддю просто не було ким. Юрій Шухевич аналізувати події відмовився.

Юрій Шухевич, син Романа Шухевича:

Як суд, наскільки він буде дотримуватися закону і буде об'єктивним - то покаже час.

Сторона від Ющенка якось бере участь у цьому процесі?

Тепер не бере, бо там є вимога Оленцевича про відміну указу Президента. Ющенко не може відміняти вже укази.

Зате може оприлюднювати його наступник. Неабиякого резонансу набуло сьогоднішнє повідомлення на офіційному сайті президента України.


У тому, через більш ніж півроку після рішення суду, вирішили чомусь знову нагадати, що Бандера більше не герой.

Чому ця інформація з'явилася саме сьогодні - в прес-службі адміністрації президента ще не розтлумачили. Опозиція знайшла власне пояснення побаченому.

Андрій Парубій, народний депутат України, фракція «НУ-НС»:

Відчуйте собі суддів, які о 10-й годині розпочинають судове засідання, а в 9:12 на сайті президента вивішується рішення суду попереднього. Я вважаю, що це просто прямий, публічний тиск на суддів, для того щоб дати зразок - яким має бути рішення по Роману Шухевичу.

Адвокат, що півроку тому відстоював Степана Бандеру, також не приховує подиву.


Роман Орехов, адвокат Степана Бандери:

В цьому є і спроба показати діяльність адміністрації президента з одного боку, якраз, скажімо, в річищі наданих обіцянок, а з іншого боку, надати чергову гарячу новину. Я думаю, таких випадковостей не буває.

Чи залишиться Роман Шухевич зі званням Героя України - стане відомо за місяць.

Відео сюжет ВІКНА СТБ

http://vikna.stb.ua/



Адвокат Роман Орєхов сказав Українській службі Бі-Бі-Сі, що попри судові позови з вимогами скасувати укази [стосовно С.Бандери та Р.Шухевича - портСОУ], а також рішення, зокрема, суду у Донецьку, обидві справи юридично не завершені. 




: 583 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz