Офіційні сайти відомств




» 2013 » Липень » 16 » ЗАЯВА СОУ З ПРИВОДУ ЧЕРГОВОЇ РІЧНИЦІ ВОЛИНСЬКИХ ТРАГІЧНИХ ПОДІЙ 1943-1944 РОКІВ.
20:19
ЗАЯВА СОУ З ПРИВОДУ ЧЕРГОВОЇ РІЧНИЦІ ВОЛИНСЬКИХ ТРАГІЧНИХ ПОДІЙ 1943-1944 РОКІВ.

З А Я В А
Всеукраїнського громадського об’єднання «Спілка офіцерів України»
з приводу чергової річниці Волинських трагічних подій 1943-1944 років


Хоча Сейм Польщі ухвалив м'якший із варіантів ухвали і відкинув вимоги визначити трагічні події як геноцид польського населення Волині, вважаємо, що справі примирення і зближення двох народів завдано удару. З боку громадськості в Польщі забракло тверезих голосів, які спробували б зупинити радикалізацію цієї теми.
Не знайшла відгуку у наших сусідів українська ініціатива порозуміння, висунута Громадським комітетом примирення. Тому не відбувся важливий діалог на громадянському рівні.
Посилили удар по взаєморозумінню польського та українського народів і купка політиків-українофобів та 119 депутатів від Партії регіонів, 23 депутати від Комуністичної партії України та 6 позафракційних депутатів у Верховній Раді України.
Ми закликаємо деяких українських та польських політиків які на догоду Москві намагаються не допустити вступу України до Євросоюзу пам'ятати, що
В 2003 році президентами України та Польщі було прийнято Спільну заяву :
«Про примирення в 60-у річницю трагічних подій на Волині», в якій обидва президента висловлювали глибоке співчуття з приводу трагічних моментів спільного минулого українського і польського народів, а в 2008 році польський парламент вже визнавав т.зв. Волинську різанину «етнічною чисткою» і закликав «не загострювати» позицію в цьому питанні.
Всеукраїнське громадське об’єднання «Спілка офіцерів України» вважає цілком вірною оцінку першого Президента України Леоніда Кравчука звернення деяких українських депутатів Верховної Ради України до парламенту Польщі про визнання Волинської трагедії геноцидом як антисуспільний, антинаціональний крок, який може бути прирівняний до національної зради.
"Ці 148 депутатів розтоптали нашу історію", (більшість з яких ігнорує одну з найбільших трагедій в минулому України – Голодомор, що був злочином геноциду проти мільйонів українців) - сказав перший президент України Леонід Кравчук.
В нашій спільній історії сусідніх народів було багато різних сторінок, але, як казав президент Польщі Лех Качинський: «Ми не зможемо змінити минулого, але можемо зробити так, щоб воно не визначало нашого майбутнього».
Всеукраїнське громадське об’єднання «Спілка офіцерів України» засуджує будь які антиукраїнські потуги звідки б вони не йшли і закликає Генерального прокурора України та Голову Служби безпеки України провести відповідно до чинного законодавства розслідування цієї антиукраїнської події в Україні і дати відповідну правову оцінку діям 148 "депутатам Верховної Ради України".
Історія не знає подібних прецедентів, коли народні депутати, які отримали мандат від українського народу, намагались дискредитувати свою націю и свою державу.
Вимагаємо, щоб ці 148 депутатів-українофобів, які намагалися дискредитувати свою націю і державу, склали свої мандати, бо вони не гідні представляти Україну. Свою відповідальність мають понести і партії до яких належать ці депутати.
Історична правда про Волинську трагедію знаходиться в архівах НКВС- КДБ колишнього СРСР, які не повною мірою відкриті для дослідників, а тому народні депутати України зобов’язані створити належні умови для об’єктивних наукових досліджень історичних матеріалів ХХ століття та пошуку історичної правди, яка має слугувати подоланню міжнародних політичних протиріч і зближенню націй, а не їх роз’єднанню і ворожнечі між народами.


Заява прийнята рішенням Проводу СОУ 10.07.13р.


ГОЛОВА СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ
ІІ СКЛИКАННЯ
КАПІТАН І РАНГУ Є.ЛУПАКОВ


1


2

Прес-служба СОУ.


: 828 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz