Офіційні сайти відомств




» 2012 » Квітень » 4 » З НАГОДИ 20 – РІЧЧЯ ВІДРОДЖЕННЯ ВМС УКРАЇНИ (Привітання СОУ)
15:48
З НАГОДИ 20 – РІЧЧЯ ВІДРОДЖЕННЯ ВМС УКРАЇНИ (Привітання СОУ)
20 років тому Указом Президента України від 5 квітня 1992 року №209 «Про невідкладні заходи щодо будівництва Збройних Сил України», було проголошено: «Сформувати Військово-Морські Сили України на базі сил Чорноморського флоту, дислокованого на території України». Цією подією, розпочалося новітнє відродження Українського флоту.
Велике історичне значення для ВМС України відіграв III – з’їзд СОУ, який проходив 4 – 5 квітня 1992 року. В роботі з’їзду брали участь 720 делегатів від усіх областей України. Від Севастопольської організації СОУ були присутні 25 делегатів:
1. ст.м-ан Білий Анатолій

2. кап.л-т Філінський Ігор
3. п-к Гордієвський Григорій
4. м-р Касюк Василь
5. кап.2р Шилов Володимир
6. кап.2р Шалит Юрій
7. кап.2р Шатний Сергій
8. кап.3р Пляшечніков Олександр
9. кап.1р Лупаков Євген
10. кап.3р Клюєв Олександр
11. м-р Тихонов Микола
12. кап.3р Махно Вадим
13. кап.3р Кукленко Анатолій
14. п-к Индило Володимир
15. п\п-к Атоманчук Василий
16. м-р Пахольчук Зиновій
17. м-р Варіцкій Геннадій
18. кап.3р Болотніков Володимир
19. ст.л-нт Щегольков В’ячеслав
20. ст.л-нт Рудь Михайло
21 кап.3р Ященко Володимир
22. кап.3р Ситніков Геннадій
23. ст.л-нт Онопрієнко Володимир
24. п\п-к Шульга Іван
25. м-р Рожманов Віталій

З‘їзд сформував делегацію з делегатів Севастопольської СОУ для зустрічі з Міністром оборони України К.Морозовим, першим заступником голови Верховної Ради України В.Дурдинцем. Делегацію очолив Народний депутат України I – скликання С.Хмара.
Підсумки зустрічей В.Дурдинець доповів Президенту України – Л.Кравчуку. Зазначена інформація вранці 5 квітня була розглянута на засіданні Ради національної безпеки України. Його підсумком стало підписання Президентом України Л.Кравчуком Указу «Про невідкладні заходи щодо будівництва Збройних Сил України». Цей історичний документ став правовою основою відродження ВМС України, завдячуючи патріотичній позиції, ініціативності делегатів ІІІ з’їзду СОУ від Севастополя, а також наполегливій роботі – Героя України – С.Хмари, першого Міністра оборони України – К.Морозова, Народних депутатів України I – скликання М.Поровського,
С.Семенця, Т.Яхеєвої і був підписаний Указ «Про створення Військово-Морських Сил України».
СОУ виступала реальною організованою проукраїнською силою на флоті, очолила процес прийняття Присяги на вірність народу України, склала ядро організаційної групи та основу командування ВМС України.
Самовіддана праця штабу ВМС України, першого командувача українського флоту адмірала Бориса Кожина, офіцерів і мічманів, без перебільшення, була суцільним героїзмом.
У період складних драматичних подій і вибухової ситуації навколо Чорноморського флоту і Криму загалом, особовий склад ВМС України з гідністю демонстрував свою вірність Присязі українському народові.
В стислі строки формувалися органи управління флотом, відновлювалася боєготовність кораблів, здійснювалися морські походи. Наші моряки неодноразово показували високу морську виучку й не поступалися військовим морякам інших держав у міжнародних морських навчаннях.
Проте, не все, про що мріялося вдалося зробити. Ми не розбудували флоту з сучасним озброєнням, припинено оновлення корабельного складу, Військово-Морські Сили хронічно недофінансовуються, принизливою є житлова проблема та недостатнє грошове утримання військовослужбовців.
Причиною такого стану є відсутність морської політики держави та відповідне ставлення державних органів до своїх Військово-Морських Сил.
Спілка офіцерів України переконана, що Україна повинна мати Військово-Морські Сили з високим бойовим потенціалом, сильним моральним духом особового складу, здатними виконати покладені завдання – захистити територіальну цілісність та державний суверенітет України.
Спілка офіцерів України вітає всіх військових моряків, ветеранів Військово-Морських Сил, та членів їх сімей, українську громадськість з ювілеєм, відродження ВМС України.
Бажаємо Божого Благословення, твердості духу, вірності Українському народові та віри в майбутнє України.
З повагою,


ГОЛОВА СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ІІ СКЛИКАННЯ
ПОЛКОВНИК В.БІЛОУС


Прес-служба СОУ

: 594 | : PORTAL_SOU | : 5.0/2
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz